Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, potřebovala bych poradit s výběrem sportovního kočárku pro dcerku. Moje kritéria jsou. Nejlépe nafukovací kola ale není podmínkou pokud zvládnou horší terén, žádné prťavé plastové kolečka emoticon Jestli 3kolka nebo 4 je mi taky jedno. Hlavně musí mít korbu tak aby malá koukala na mě, nebo aby se dala otočit. Nastavitelnou rukojeť, kola aretovací. Polohování zad do úplného lehu, polohování nožiček, musí mít nánožník a stříška aby se dala prodloužit. Máte některá takový doma a poradíte mi prosím značku, je toho na netu tolik že vůbec nevím. Děkuji
Mám jane, ten toto vše má ale nemá otáčení k tobě. ale ani jsem to nepotřebovala, malou by v roce nebavilo koukat na mě. kamarádka má x lander, jde otočit i k ní ale malý se kouká do stran, naklání se s kočáru a kouká na vše kolem, na maminu už koukat nechce, takže ho začala vozit čelem ven. moje holka má 5 měs. a už je ve sportáku, mám jí koukat ven. jinak polohování do úplného lehu je podle mě v roce nesmysl, většina kočárů má dobré polohování zad do skoro lehu, ale úplně narovno je to u ročního zbytečné
X-Lander X-Move je myslim to co hledas, ja mam X3 a sem maximalne spokojena(mam ho tedy jen do terenu).
Děkuji ale mě jde hlavně o to aby na malou v zimě nefoukalo. Proto chci otočnou sedačku. Teď máme sporťák kde otočit nejde ale když hodně fouká tak to malé docela vadí ![]()
@minimo píše:
Děkuji ale mě jde hlavně o to aby na malou v zimě nefoukalo. Proto chci otočnou sedačku. Teď máme sporťák kde otočit nejde ale když hodně fouká tak to malé docela vadí
Pokud ji je ted rok, tak v zime uz bude mozna chodit - treba zadnej sportak ani potrebovat nebudes ![]()
@minimo My jsme měli Jane, který šel otočit po i proti směru, ale na úkor otáčení bylo užší sezení a ted máme Cam dinamico 4kolku a dá se otáčet, prodává se i 3kolový. Do toho Camu se nám syn vejde ještě ted ve dvou letech, když jedeme někam dál a má tolik místa, že i s fusakem by se tam vešel, ale to už nebude potřeba a to nemáme žádného drobka.
@ne-silenamatka Malá už nám chodí i teď bez kočárku, ale do města to máme i bez ní půl hodinky pěšky a to se v zimě opravdu nedá. Menší nákupy zvládáme s přehledem ale trvá nám to celé dopoledne ![]()
Hledám sportovní kočárek nebo golfko-kočárek
s následujícími parametry: lehký, skladný, zvládající terén, velká stříška, polohování zad až do lehu, polohování nožiček… Cena do max 8 tisíc. Poradíte?
Také by mě zajímalo, jestli je lepší pořídit nafukovací kola, která nejsou odpružená a nebo teda nějaká pěnová apod., ale s odpružením?
Sporťák s trojkombinace mám hrozně veliký a těžký a golfky Chicco Multiway po prvním dítěti jsou jednak šílené a jednak už nepoužitelné na druhé.
Díky za každou radu.
Britax B-Agile, je lehoučký, skladný, prostorný, cenově přijatelný. Dá se koupit i z druhé ruky v dobrém stavu (určitě vydrží víc, než dvě děti). Zvládne i horší cestu a příležitostně i terén (ale pohodlné to není).
Pak je ještě B-Motion, ten je odpruženější a vhodný i víc do terénu. Je o něco těžší a dražší.
Dnes už dělají i varinty s polohováním nožiček, ale to je u těchto kočárků zbytečnost a váha navíc. Kočárek je natolik hluboký, že jenom po konec sedátka je tak dlouhý, jako to Multivay se zvednutou podložkou. Navíc mají řešené polohování protlačením té „látky“ pod nožičkami a docela to stačí. Rozhodně nemají děti nohy zalomené v pravém úhlu. A navíc se to týká už větších dětí.
@hehehe
Resim to same, ale mam na to nizsi rozpocet.
Chces u kocarku moznost otoceni korbicky?
@pedigka píše:
@hehehe
Resim to same, ale mam na to nizsi rozpocet.
Chces u kocarku moznost otoceni korbicky?
Ne, to nepotřebuji…
@alviola přesně tento kočárek jsem pořizovala pro ročního prcka a jsem nadšená..Měla jsem předtím gesslein F6, teda pořád mám, ale je na zvedání do MHD těžký..takže necháváme jen na výlety do lesa apod..
@lentilka248
Britax B-Motion? 11kg váha už se mi zdá dost… A ve verzi Plus prý padá to polohování nohou. Ještě mi běhá v hlavě Valco Snap Sport s nafukovačkama. ![]()
@hehehe S tím souhlasím, že je „těžký“, proto jsme pořizovali Agile, protože já jsem měla jako absolutní prioritu váhu. A ten má myslím 8 kg. Ten Motion jsem psala proto, že ten je zase lepší do terénu. Nicméně, pokud bylo potřeba, tak jsme terén zvládli i s Agile. Ale na výlety na hory jsme měli jiný kočár.
@alviola
Pro mě je asi taky prioritou váha, ale současně i pohodlí dítěte, dneska s těma golfkama co mám stačí zámková dlažba nebo takové ty hrbolky co jsou na chodníku vždycky před přechodem silnice a dítě se tam třepe jako blázen. ![]()