Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám takový problém s jedním sousedem. Bydlím v bytě cca 1 rok a do této doby jsem s nikým problém neměla. Asi před týdnem jsem na dveřích našla vzkaz od souseda, že mu vadí, že kouřím na balkoně. Prý mu údajně jde kouř do ložnice. Prý potřebuje větrat, aby se doma neuvařili. Do této doby bylo vše v pořádku, i když tu už nějakou dobu bydlí, tak tohle vůbec nerešil. Teď má celý den otevřené dokořán okna, jako kdyby to dělal naschvál. Najednou začal větrat celý den. Dokonce mi už vyhrožoval právníky, tak jsem musela začít chodit ven. Nechci být s nikým na nože, ale přijde mi, že je to schválně, protože to celou dobu neřešil až do teď. S pánem není žádná domluva. Prostě má ode mě zahulený byt. A prý ho obtěźuji zápachem z cigaret. Ono by stačilo nevětrat celý den. Mám reálně nějakou šanci uspět? Můžu se vůbec nějak bránit? Je tu někdo kdo řešil podobný problém? Bojím se abych kvůli tomu nepřišla o bydlení. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kdyz je teplo a jsem doma, taky mam celodenne otevrena okna. Lip se dycha ten cerstvy vzduch. Chod kourit pred barak a je to.
Víš, já fandím sousedovi. Ono je to neskutečně otravné, když si nemůžeš otevřít okno, kdy potřebuješ, protože soused sedí na balkoně a kouří. Mě to přijde ze strany kuřáka i silně bezohledné. Prostě choď kouřit ven, někam z dosahu oken domu, protože postáváním přímo před vchodem do domu nebo hned u domu to nevylepšíš a brzo si bude stěžovat někdo jiný, komu půjde ten kouř do oken.
Když jsem byla malá, můj taťka kouřil. Sice jsme měli balkon, ale i tak chodil kouřit ven a nebo do kotelny. Tam to nikomu nevadilo, nikoho to neobtěžovalo.
No a nejzdravější je přestat kouřit úplně. Prokážeš velkou službu svému organismu a nebudeš mít spory se sousedy kvůli zápachu z cigaret. To je win-win situace.
@Lucy0188 píše: Více
máme takové super sousedy jako jsi ty. Je to děs. Pokud si nechám otevřený balkon a jdou hulit, mám to okamžitě v celém bytě.
Ne, nemáš šanci. Občanský zákoník definuje, že nesmíš souseda obťežovat nadměrnými emisemi a do toho kouř spadá. A je jedno, jestli má nebo nemá otevřený okna. Však ono ti to chození ven neuškodí.
@Lucy0188 mame sousedy kuraky. Nemuzu veset pradlo na balkon, protoze je hned zahuleny. Nemuzeme otevirat okna, protoze mame hned zahulenej byt. A to jsme nechali balkon u zasklit a otevirame to zaskleni na druhy strane od nich. Stejne to moc nepomaha a ten kour se sem dostava.
Do roka se budeme stehovat, takže to uz neresim, ale ver, ze je to hodne otravny a pro nekuraky velkej problem…
@Janli píše: Více
Ano, to asi neuškodí. Ale divné je, že to řeší až teď.
Je jeho věc, že si větrá celý den. Kvůli tvému zlozvyku si nikdo zavírat okno a pařit se doma fakt nebude. A ne, opravdu není pro nás nekuřáky příjemné čuchat ten váš smrad… Kuř si v bytě nebo si choď ven no ![]()
@Lucy0188 Jako sorry, ale tohle je fakt hnus a bezohlednost, ale takoví kuřáci většinou prostě jsou. Mě se jednou usadila banda kuřáků pod balkon a všechen ten smrad mi šel přímo do ložnice. Stalo se to jednou a bylo to dost nepříjemný. Představa, že to mám denně, tak se zblázním.
Nad kuřáky jsem jednu dobu bydlela a bylo to velmi obtěžující. Moci si otevřít okno je snad základní svoboda. Chápu, že chceš kouřit na vlastním balkóně, ale opravdu zasmrdíš všechny okolo
Pořád doufal, že jsi dostatečně slušná a vnímavá a dojde ti, že ostatní svým kouřením velmi obtěžuješ. Tobě to nedošlo, tak došla trpělivost sousedovi a začal to řešit. Co je na tom k nepochopení?
Proboha to snad neřeš
Jak by se líbilo tobě, kdyby ti někdo znepříjemňoval život? Prostě nebuď sobec a uvědom si, že ne každý je na ty výpary zvědavý.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat