Soused stále kouří trávu, změní se něco, když zavolám policii?

8
20.4.25 16:59

Kouření trávy

Dobrý den,
Vím že to sem vůbec, ale vůbec nepatří. Ale přesto nevím kde se zeptat a doufám, že se tu najde někdo kdo mi pomůže..

Máme souseda který kouří trávu a to i několikrát denně. Ať už doma nebo za panelákem. S majitelem jsme to řešili, ale nic neudělal a stále si jede po svém.

Změní se něco pokud na něj zavolám policajty? Nejsem si jistá že už nám tu něco pomůže..
Děkuji za jakoukoliv pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3094
20.4.25 17:14

Ano, změní. Souseda parádně naser..te a kdo ví, co vám pak udělá. Trestné je dealování trávy, takže pokud má jen množství pro svou potřebu a nikomu špeka nepodává, asi formální cestou policie nic nezmůžete. Zkusila bych se prvně se sousedem po dobrém domluvit. Že vás pach trávy obtěžuje atd. Chodí za ním divní lidi? Dělá pak binec, rámus, zvrací kolem? To asi ne, viď. Oni jsou ti huliči vlastně děsně v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 17:25
@teroonka píše: Více

Právě že hluk nedělá, do 10 je klid. žádný divný lidi, ani nevypadá že by tu někomu něco prodával. I velice slušný je..
Domluvit jsme se snažili, dělá že se ho to netýká a hulí tam furt od rána do večera

Takže jsem si to myslela správně že na páni policajti nijak nepomůžou..
No někde jsem slyšela že by to měl být přestupek a že by za každé zavolání pak platil.. ale nějak mi to nepřijde reálné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12210
20.4.25 17:33

No tak si dava brko, fetaka tomu stejne neodnaucite.. Prestupek tohle fakt neni, nekdo si na balkone zapali cigaretu.. a nekdo travu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.4.25 17:37

Přestupek by to byl, pokud bys nějakým způsobem dokázala v přestupkovém řízení, že ti kouř ubližuje, škodí.. Jinak ten člověk nedělá nic protiprávního, nic co nedělá jiný kuřák obyčejného tabáku. Zavolat policii na něj můžeš, ale krom nepříjemností jak pro tebe, tak pro něj mu reálně nic nehrozí. Do bytu mu nikdo na základě oznámení nepůjde, nedopouští se ani není podezřelý z ničeho závažného, protiprávního. Proto ti radím - domluvte se s ním jako člověk s člověkem, třeba stanovte hranice, časy, vzdálenost jestli bude ochoten respektovat.. Prostě po dobrém, tím nejdál dojdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 17:37
@Ketris píše: Více

Takže a tím nic neuděláme? Takže se máme odstěhovat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12210
20.4.25 17:39

@Kajka0001 Neudelate, on proste nic neporusuje, tak to proste u nas chodi.. Jedine se s nim nejak domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
20.4.25 17:54
@Kajka0001 píše: Více

Ano, jedině se s tím smířit, nebo odstěhovat. Ale tam zas může být soused, který kouří tabák, neustále smaží na přepáleným tuku, nebo třeba sběratel, který žije v kopě bordelu. To byste ještě na tu vůni trávy s láskou vzpomínali. Takže si asi spíš pořídit/pronajmout domek, ale zas třeba na vesnici smrdí hnůj, békají ovce, kokrhají kohouti atd… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 18:18
@Catalina123 píše: Více

To je taky pravda..

Takže prostě jediný kdo s tím něco udělá je tady majitel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27628
20.4.25 18:33

majitel čeho? jako jeho bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 18:37
@ka2ka píše: Více

Ano.. přesně ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 18:37

Jenže ten jak jsem pochopila se k tomu řešit to až tak nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27628
20.4.25 18:49

tak pokud platí, neotravuje, nedělá bordel nemá důvod se k tomu mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.4.25 18:59

Super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
20.4.25 19:02

Nebo taky neudělá. A vy ho nemáte jak přinutit. Taky by ho mohl vyexpedovat a místo něj se tam pak může nastěhovat někdo, kdo krom toho, co jsem psala výš, od 6 od rána do deseti večer bude pouštět třeba elektro - budete potom spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová