Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Kdo přestal kouřit díky elektronické cigaretě?
Vím, že není o nic lepší pro fyzické zdraví, ale je možné, že přechodem na elektronickou lze na čas oklamat mozek, tedy psychiku, a zbavit se závislosti na nikotinu?
Kouřila jsem tak 6 slim cigaret denně. Nyní mám elektronickou. Kouření reguluji, celý den ji v puse nemám. Ale když už to opravdu nemůžu vydržet, tak si potáhnu. Raději toto než tu ošklivou chuť v puse po normální cigaretě.
Nějaké osobní zkušenosti?
Díky
Jo, mám. Já se bohužel vrátil zase k normálním. Jednou mi došla baterka, a bylo to. Po té elektrické už jsem nesáhl.
@Zatimtajnej chápu situaci, ale já většinou kouřila jen doma a večer, takže si vždy můžu nabít elektronickou.
Zkoušel jsem několikrát úplně přestat kouřit, ale nikdy se mi to nepodařilo. Kouřil jsem cca krabičku denně, pak jsem zkusil elektronickou a normální cigarety jsem úplně vysadil.
Nejdříve jsem začínal s liquidem o síle 18mg a po několika letech jsem se ustálil na 3mg ale pořád mám na kouření chuť.
Je to pro mě prostě menší zlo než klasické cigarety.
Chce to prostě silnou vůli, ale tu asi nemám.
@FayS píše:
@Zatimtajnej chápu situaci, ale já většinou kouřila jen doma a večer, takže si vždy můžu nabít elektronickou.
Tak to nejsi kuřák, to je v pohodě. Jestli si dáváš takhle málo pořád, ani bych nekončil. Podle mě je to super.
Muj otec. On cudil xy let. Od puberty. Po padesatce presel na tu el. cigaretu. Pamatuji si, ze se mu koupila vanilkova prichut. Ale to netrvalo dlouho. Pak prestal uplne. Pres 10r. je bez koureni.
Coz jsem velmi rada, ze se drzi.
@Seraph angel píše:
Zkoušel jsem několikrát úplně přestat kouřit, ale nikdy se mi to nepodařilo. Kouřil jsem cca krabičku denně, pak jsem zkusil elektronickou a normální cigarety jsem úplně vysadil.
Nejdříve jsem začínal s liquidem o síle 18mg a po několika letech jsem se ustálil na 3mg ale pořád mám na kouření chuť.
Je to pro mě prostě menší zlo než klasické cigarety.
Chce to prostě silnou vůli, ale tu asi nemám.
To jsi dobrej. Já když to kouřil, tak jsem to měl jak dudlík. Na mg jsem toho musel vykouřit dvakrát tolik…
@Kelsey píše:
Muj otec. On cudil xy let. Od puberty. Po padesatce presel na tu el. cigaretu. Pamatuji si, ze se mu koupila vanilkova prichut. Ale to netrvalo dlouho. Pak prestal uplne. Pres 10r. je bez koureni.
Paráda
Ty sama nekouříš že? Říká se, že děti kuřáků nekouří. Moje rodiče ani jeden nekouří ![]()
Já přešla na elektronickou skoro úplně. Jen když by byla párty a třeba se vybila, sahám po normální. Jedu v nikotinové soli, to je paráda i s takovým tím prvním kopnutím po protáhnutí. ![]()
@Zatimtajnej píše:
Tak to nejsi kuřák, to je v pohodě. Jestli si dáváš takhle málo pořád, ani bych nekončil. Podle mě je to super.
Ani náhodou, dříve jsem kouřila klidně krabičku tlustých cigaret denně. Posledních 5 let jsem pracovala na snížení počtu cigaret, takže to kleslo na 6 slimek. Jednu dobu jsem zvládala 2 cigaretydenně, ale pak přijde nějaký stres a zvýším ![]()
@Tinuvien píše:
Já přešla na elektronickou skoro úplně. Jen když by byla párty a třeba se vybila, sahám po normální. Jedu v nikotinové soli, to je paráda i s takovým tím prvním kopnutím po protáhnutí.
Co to je “nikotinová sůl”?
@Kelsey píše:
Tak to je můj sen přestat úplně. Je mi sice trochu přes 30 a kouřím od 18 let..
@Zatimtajnej
Tak já mám elektronickou cigaretu u které jdou vyjmout baterie, takže mám dvě nabité rezervní kdyby se mi vybily, ale celková kapacita baterií je 6000 mAh takže i když hodně vapuju vydrží i dva dny nabité.
@FayS píše:
Co to je “nikotinová sůl”?
Dává se to do těch malých e-cigaret. Tohle: https://www.vaporism.cz/…tinove-soli/
@Seraph angel píše:
@Zatimtajnej
Tak já mám elektronickou cigaretu u které jdou vyjmout baterie, takže mám dvě nabité rezervní kdyby se mi vybily, ale celková kapacita baterií je 6000 mAh takže i když hodně vapuju vydrží i dva dny nabité.
A cítíte rozdíl po fyzické stránce? Cítíte se lépe? Dneska jsem sledovala nový 2021 dokument o tom, že v těch elektronických jsou zase nová svinstva, která nikotinovou závislost zvyšují.