Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@FayS Úplně v pohodě, dokonce se mi podařilo i trochu přibrat na váze, což je u mě malý zázrak.
@Zatimtajnej píše:
ParádaTy sama nekouříš že? Říká se, že děti kuřáků nekouří. Moje rodiče ani jeden nekouří
Ne, fuj. Utracet za takovou zbytecnost. Muj muz kouril rok. Zpusobil to stres. My jsme tehdy sundali strechu na starem baraku a zaclo hned prvni noc strasne prset, foukat, plachta to nedala. Prvni patro komplet predelane, nove. Nam zateklo do toho sadrose, vaty. No masakr. On tehdy nas prevazel pryc, ze jsme doma zustat nemohli. Cekal v noci na firmu, ktera strechu predelavala, ze to nejak provizorne zadelaji, at neni vic skody a ze stresu zacal kourit. Rok mi tim vytacel. Propocitala jsem mu, ze za ty Malbora by byly nove vchodove dvere. Jak zacal, pak i prestal. Nastesti. Uz se k tomu nevratil.
A otec, on byl v laznich, nez prestal. Zacal pouzivat na slazeni stevii. O te se traduje, ze kazi chut na cigarety. Tak taky zkus.
@Tinuvien píše:
Dává se to do těch malých e-cigaret. Tohle: https://www.vaporism.cz/…tinove-soli/
Aha, já tomu říkám olejíček : ) prý jsou 2 mililitry jako 6 tlustých cigaret. Mám exceed joytech a do ni se vejdou 2 mililitry, které denně vykouřím, takže nakonec vykouřím více než 6 slimek. Proto se trápím tím, zda mi pomůže přestat kouřit a zahodit i tu elektronickou. Ale to za mě nikdo vědět nemůže, vím
@Kelsey píše:
Ne, fuj. Utracet za takovou zbytecnost. Muj muz kouril rok. Zpusobil to stres. My jsme tehdy sundali strechu na starem baraku a zaclo hned prvni noc strasne prset, foukat, plachta to nedala. Prvni patro komplet predelane, nove. Nam zateklo do toho sadrose, vaty. No masakr. On tehdy nas prevazel pryc, ze jsme doma zustat nemohli. Cekal v noci na firmu, ktera strechu predelavala, ze to nejak provizorne zadelaji, at neni vic skody a ze stresu zacal kourit. Rok mi tim vytacel. Propocitala jsem mu, ze za ty Malbora by byly nove vchodove dvere. Jak zacal, pak i prestal. Nastesti. Uz se k tomu nevratil.
A otec, on byl v laznich, nez prestal. Zacal pouzivat na slazeni stevii. O te se traduje, ze kazi chut na cigarety. Tak taky zkus.
Ve stévii jedu, ale nepozoruju, že by to mělo vliv. Já teď měl nějakou chřipku, tak jsem to dost omezil, ale zase zvyšuju dávku.
Sama nekouřím ale kdybych měla, tak bych asi šla do normálních cigaret, sice smrdí atd… Ale ten základ, je „přírodní“ sice dneska už to je taky narvaný chemií ale takový vapo je jen chemické.
A mate nekdo zkusenost s tou nejnovejsi? Ja si ted nevzpomenu na nazev, ale kupuji se do toho ty cigarety a nesmrdí to. Uvazuji o ni. Jakou to má chuť, výdrž atd?
@Dandie22 píše:
A mate nekdo zkusenost s tou nejnovejsi? Ja si ted nevzpomenu na nazev, ale kupuji se do toho ty cigarety a nesmrdí to. Uvazuji o ni. Jakou to má chuť, výdrž atd?
Myslíš asi Iqos?
Tu mám a velmi vřele ji doporučuji
Nestojí moc, můžeš si vybrat několik různých variant (jestli nabít po jedné cigaretě, dvou, deseti…), já mám tu nejlevnější a bohatě mi to stačí. Ty náplně opravdu nesmrdí, což je za mě největší plus. Dělá se xxx příchutí, já mám nejraději limetku&mátu nebo klasickou mentolku. Mám jí několik měsíců a od té doby jsem si normální cigaretu nezapálila, vůbec mě to neláká, hlavně kvůli tomu odéru.
Mívala jsem i různé takové ty “vapovací” a to mi vůbec nesedlo.
@Magika VonCary Joo tu
a je i normalni bez prichute? nesnasim mentol v cigarete.
Ja mam vyzkousenou i tu elektronickou, ale tu bych mela u drzky furt, protoze ty naplne jsou chutove dobrý, lesní ovoce atd.. ![]()
@Dandie22 píše:
@Magika VonCary Joo tua je i normalni bez prichute? nesnasim mentol v cigarete.
Ja mam vyzkousenou i tu elektrickou, ale tu bych mela u drzky furt, protoze ty naplne jsou chutove dobrý, lesní ovoce atd..
Ano, je jich několik bez příchutí, ale ozkoušený je nemám, protože preferuji právě ten mentol
Ale kámoška kouří ty bez příchutě a pochvaluje si to. Asi nezbyde než to vyzkoušet - uvidíš která ti sedne.
Jinak já jsem si Iqos objednávala tady v UK a byla možnosti si jí vyzkoušet a pokud by ti nevyhovovala, tak do 2 týdnů vrátit a pošlou ti peníze zpět. Třeba to půjde v ČR taky ![]()
Ahoj. Tak moje mamka kouřila klasické cigarety 35 let. I víc jak krabičku denně. Pak si koupila elektronickou a už 5 let jede jenom tu.
Jednou na firemní akci ji došla baterka, tak si od kolegyně vzala klasickou cigaretu a pěkně prý po ní litala na WC.
Partner kouřil asi 15 cca krabičku a půl a teď už 3 roky taky jednom elektronku.
Já kouřila 5 let, začínala jsem tak, že krabičku jsem měla na 14 dní a postupně se dopracovala na krabičku denně
Elektronická mi hrozně vadí, že to kouření je jakoby vlhké
strašně mi to dráždí ke kašli. Tak jsem přešla na Glo a Iqos. To mám už rok. Co se týče chuti, tak asi je potřeba si zvyknout, ze začátku je to hodně divný. Nahřívaný tabák prostě smrdí jinak než hořící cigerata.
U iqosu se mi líbí, že je to tyčinka, podobná elektronce a Glo mám proto, že prodávají i praskací s ovocnou příchutí - klasická cigára jsem začínala na jahodových Kiss a když je zrušily, to byla pro mně hrůza. Iqos taky pořád zdražuje cigára, teď stojí krabička kolem 115, Glo cigarety mají za 85, což je paráda. Klasický cigára už ani nevím kolik stojí, když jsem končila staly Rothmansky 84 korun. ![]()
@FayS píše:
Aha, já tomu říkám olejíček : ) prý jsou 2 mililitry jako 6 tlustých cigaret. Mám exceed joytech a do ni se vejdou 2 mililitry, které denně vykouřím, takže nakonec vykouřím více než 6 slimek. Proto se trápím tím, zda mi pomůže přestat kouřit a zahodit i tu elektronickou. Ale to za mě nikdo vědět nemůže, vím
To máme to samé.
Já mám nabízí klidně na 3 dny. Taková moje klasika, 2 na den.
@Dandie22 píše:
@Magika VonCary Joo tua je i normalni bez prichute? nesnasim mentol v cigarete.
Ja mam vyzkousenou i tu elektronickou, ale tu bych mela u drzky furt, protoze ty naplne jsou chutove dobrý, lesní ovoce atd..
Ahoj, náplní do Iqosu je hodně druhů, pokud budeš pořizovat, můžeš si nakombinovat různé a vyzkoušet (když koupíš 10 krabiček, zaplatíš 9). Mně třeba docela chutnaly willow a amber, ty mají takový lehce ovocný podtón. Mně to teda celkově moc neoslovilo, vykouřila jsem jich daleko víc než normálních a ještě jsem po tom kašlala, takže jsem zpět u normálních a Iqos si dám jenom občas. Jo a doma se to moc kouřit nedá, dost to potom smrdí, i když jenom chvilku. Pokud ti to nebude vyhovovat, můžeš to vrátit, tuším do dvou týdnů