Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
máme takový problém…mladší syn má zoubky už od šestého měsíce, ted má 4 nahoře a 4 dole. Je to asi měsíc co začal kousat…přišel na to že když se do mě zahryzne že mě to bolí a já vyjeknu. Asi si myslel nejdříve že to je prima hra, ale ted to dělá vyloženě naschvál. Prostě když něco chce a já mu to nedovolím tak se zahryzne. Zkoušela jsem mu po tom vyhubovat a plácla ho přes papulu ale dělá to pořád.
Jak ho to mám odnaučit?? Jsme z toho už docela něšťastní, ale pořád vytrvávám…kousne, vyhubuju a plácnu. Má z toho ale odcela legraci.
Ahoj, u nas stejny problem, ale dcera nekouse me, ale svou sestru. Na chvili vzdy pomuze, kdyz ji jemne kousnu taky. Tak, aby citila, ze to neni prijemne, ale pritom jsem ji neublizila. Vzdy to tak na dva tydny respektuje a pak se zapomene a kousne znovu.
Terik
Mám stejný problém
Ted mám i podlitinu na ruce od kousnutí. Tak doufám, že ho to přejde samo ![]()
Jsme na tom stejne. Taky mam po tele par modrin. Taky doufam, ze ho to prejde samo…
U nas pomahalo take kousnout, tak aby to citila a pochopila, ze to i boli a neni to zadna legrace. Pomohlo to, ale bylo to treba opakovat ![]()
No na jednu stranu jsem ráda že v tom nejsme sami, ale nevim jestli pomůže když bych ukázala že to není příjemný a (zlehka) kousla taky…
Myslíte že na deseti měsících pochopí?
taky se hlásím do klubu ![]()
u nás jsou dva druhy kousání - jedno jako vyjádření náklonnosti a druhé ze vzteku, když jí nějaké dítko například vezme hračku. nám zabírá teda vyhubovat a plácnout přes plínku. když kousne jiné dítko, tak se musí jít omluvit. už se ale snažím v kolektivu předvídat a spíš tomu předcházet (ale je to fuška). kousání je vždycky horší když je unavená nebo jí rostou zuby…
v jesličkách ještě tety říkaly, že je dobré po kousnutí dát dítku do pusy citron. ale to jsem sama netestovala. u nás to je ve vlnách. důležité je vytrvat a být důsledná…
Tak ten citron je teda super napad, urcite nez to opetovne kousnuti
U nas by to asi nezabralo, protoze ho dcera primo miluje…
Dcera delala to same kolem desateho mesice (hlavne kdyz byla nervozni apod.)… Taky jsem ji kousala a zabralo to, ne sice hned, parkrat jsem to take musela zopakovat, ale asi po 2 - 3 tydnech s tim prestala…
Jo a taky jsem se sni snazila vic mazlit
nekde jsem cetla, ze to delaji deti, kterym chybi tuleni ![]()
Citron je opravdu zajímavý nápad…to abych naběhla hned zítra do obchodu a koupila rovnou kilo
![]()
Já myslim že Mareček se mazlí s náma opravdu hodně, ale když nad tím přemýšlím u něj je to spíše tím, že tím kousáním vyjadřuje také svoji radost.Ráno když se probudí a já ho vezmu k nám do postele, tak je šťastný jako blecha a tak si do nás kousne…já tomu říkám že nám dal svojí denní dávku kousance
No a pak kouše když chce někam dosáhnout nebo když chce na ruku..prostě vyžaduje pozornost…
Každopádné ty svoje zoubky nešetří a pořádně stiskne. Jen čekám kdy to vyzkouší na bráchovi…to je taková citlivka že by to nesl těžce.
Vyloženě z toho má kolikrát radost, ale musim to včas podchytit, aby mu to nezůstalo..to bych pak byla ve školce na koberečku u paní ředitelky obden.
Má ještě někdo nějaký zajímavý nápad jak se toho zbavit?