Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky poraďte. Jak odnaučit aby si dítě kousal nehty. Už si nevím rady. Malej má 2,5roku a furt si je kouše
Ráda se připichnu. Mám doma kousace dva. Jednomu je 9 a druhému 7. Na staršího pomohlo, že jsem mu slíbila peníze za každý ostříhaný nehet. V 6 letech přestal. Nastoupil do školy a zase začal.
Mladší začal ve 3 letech při pobytu v nemocnici. Nejlepší je neupozorňovat a neřešit. To si pak nekoušou až do krve.
Taky mám doma.. Začalo to po jednom nevydařeném pokovidovém návratu do školky. Pak byla dlouho doma a nehty narostly (vyfotila jsem si je). Pak zas školka a okus. Příměstský tábor a nehty stále v puse. Pomáhá dát něco do ruky u telky, teď zrovna modeluje a do pusy žvýkačku, když je to fakt zlé. Teprve se s tou problematikou seznamuji, já to nedělala, ale prý si nehty někdy kousalo 20 procent populace. Máme i hořký lak na nehty, ale je mi jí líto, tak to skoro nepoužívám. Prodává se v lékárně.
Na mě jako malou zabral hořký lak, když mi ho pak přestali dávat na nehty, kousala jsem si je na truc, protože jsem ho tam chtěla 😁
Ahoj, já říkám z vlastní zkušenosti. Jako malá jsem si je kousala až do krve, také jsem začala na těch 2 letech, dokonce jsem to dotáhla i na palce u nohy
. Byl to tedy pro moji mamku běh na dlouhou trať, ale poslední co zabralo bylo chilli. Štípalo to, pálilo, do dnes na to vzpomínám. Ale pak jsem dala pokoj ![]()