Kousání nehtů 2,5 dítěte

19.8.21 18:42

Kousání nehtů 2,5

Maminky poraďte. Jak odnaučit aby si dítě kousal nehty. Už si nevím rady. Malej má 2,5roku a furt si je kouše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
19.8.21 18:47

Co se změnilo? Kousání je „nervózní“ reakce na něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.21 18:50

Ráda se připichnu. Mám doma kousace dva. Jednomu je 9 a druhému 7. Na staršího pomohlo, že jsem mu slíbila peníze za každý ostříhaný nehet. V 6 letech přestal. Nastoupil do školy a zase začal.
Mladší začal ve 3 letech při pobytu v nemocnici. Nejlepší je neupozorňovat a neřešit. To si pak nekoušou až do krve.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.21 19:05

Taky mám doma.. Začalo to po jednom nevydařeném pokovidovém návratu do školky. Pak byla dlouho doma a nehty narostly (vyfotila jsem si je). Pak zas školka a okus. Příměstský tábor a nehty stále v puse. Pomáhá dát něco do ruky u telky, teď zrovna modeluje a do pusy žvýkačku, když je to fakt zlé. Teprve se s tou problematikou seznamuji, já to nedělala, ale prý si nehty někdy kousalo 20 procent populace. Máme i hořký lak na nehty, ale je mi jí líto, tak to skoro nepoužívám. Prodává se v lékárně.

• Citovat
  • Upravit
1554
19.8.21 19:09

Na mě jako malou zabral hořký lak, když mi ho pak přestali dávat na nehty, kousala jsem si je na truc, protože jsem ho tam chtěla 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.10.21 23:16

Ahoj, já říkám z vlastní zkušenosti. Jako malá jsem si je kousala až do krve, také jsem začala na těch 2 letech, dokonce jsem to dotáhla i na palce u nohy :think: :oops:. Byl to tedy pro moji mamku běh na dlouhou trať, ale poslední co zabralo bylo chilli. Štípalo to, pálilo, do dnes na to vzpomínám. Ale pak jsem dala pokoj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí