17 měsíců miminko - nemluví a ani neukazuje

Anonymní
19.8.21 16:32

17 měsíců - nemluví a ani neukazuje

Ahoj všem,
mám malého divocha, ale jsem nesvá z toho, že nemluví. Všechno je máma. V roce říkal i táta, bába… a hlavně neukazuje. Když něco chce, dojde tam a mumlá tou svou hatmatilkou. Nebo naváže oční kontakt, což je mámo pomoc. Jinak je moc šikovný. Běhá i pozpátku, vyleze všude, kopne do míče, krásný úchop.
Má ještě čas, nebo to mám na kontrole v roce a půl řešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14127
19.8.21 17:11

V 18 mesicich dostanes dotaznik a uvidis. Z fyzickych dovednosti tam je jen, jestli leze na nabytek. Jinak tam je vse kolem ocniho kontaktu, ukazovani, v ruznych urovnich.

Jinak muj synek (18m) nemluvi vubec. Jen zopakuje mama, tata a dela zvirata. Jsem presvedcena, ze je naprosto ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22722
19.8.21 17:12

Limit na ukazovani je 18 mesicu. V tomto veku se dava i dotaznik, jehoz soucasti je otazka na ukazovani, takze nejak resit se to bude, jak zalezi na pediatre a na tom, jestli bude zadrhel i v jinych otazkach toho dotazniku. Obvykle se opakuje ve 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.8.21 17:42

Můj syn nikdy neukazoval, byla to pro něj ztráta času. Mluvit začal až okolo dvou let a dneska( brzy 4r) nezavře ústa a krásné vyslovuje všechna písmena, kromě ř. Je a byl taky vždy pohybově hodně šikovný. Naopak, kromě čáry a pokusu o kolečko třeba vůbec nic nenamaluje, nebaví ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
20.8.21 00:00

Teď nedávno jsem slavný dotazník (v roce a půl) se svým třetím dítětem absolvovala (starší ho ještě neměly). Na hrubou motoriku tam byly jen otázky, zda chodí a zda ho baví lézt na vyšší předměty (třeba gauč, židle atd.)… Jinak syn začal chodit až kolem 17. měsíce, ukazovat také a mluví pouze svojí hatmatilkou… Slova neopakuje (zvuky zvířat naprosto nereálné a můžeš se na hlavu stavět), takže oproti starším sourozencům jsem z něj docela nervózní - je to prostě totální ignorant, dělá si, co chce. Dotazníkem neprošel (možná jsem na něj v některých otázkách byla přísná), ale doktorka mi narovinu řekla, že můj syn není autista. Nicméně raději se mu udělají genetické testy. U tebe bych byla naprosto v klidu - tvůj syn je výborný na hrubou motoriku a to ostatní přijde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.8.21 09:34

Nase dite cislo 1 neukazovalo nikdy, bylo proste „verbalni“, chtelo si o veci rikat, i kdyz to neumelo.

Hlavni je, ze s tebou nejakym zpusobem komunikuje a dokaze se dorozumet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí