Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@miisenka píše:
Dite ma zacalo kousat, je mu 14m, kojim 2× denne.
Ked mu vezmem prso a dam zachvilu, kousne dalej.
Au nepomaha, to sa tlemi alebo skusne viac.
Zacpat nos pomoze, pusti, ale kusne znovu.
Podla mna z toho ma srandu alebo nevim.
Kojit,,musim",ma ABKM a tie spesl mlika mi nevypije.
Nejake napady?
Zrovna dnes mě dcera kousla, já jak jsem se lekla tak jsem nahlas vyjekla a řekla jsem něco ve smyslu, že takhle teda ne, že mě kousat nebude a dala jsem ji manželovi.
Ona samozřejmě brečela, tak jsem ji tak chvilinku nechala a když jsem viděla, že je z toho pořád špatná, tak jsem za ní došla a řekla, že ji mám ráda, líbla na tvářičky a připomenula, že mě nesmí kousat, jinak nebude mlíčko. Vzala jsem si ji do náruče a mazlila se s ní. Už u toho jak jsem k ní došla, že jí mám ráda, tak měla na tváři nepatrný úsměv. Ona potřebovala vědět, že ji i tak miluju.
Každopádně věřím, že to už neudělá, že pochopila, že se to nemá. ![]()
Celé to proběhlo neplánovaně, tak nějak instinktivně, tak to mělo být. Bylo mi jí líto, že plakala, ale nenechám si kousat do prsou. ![]()
@lekarnicka28 píše:
@miisenka zlobit se na něj, dát to jasně najevo, udělat tytyty, či jinak vyhubovat, nabídnout znova a když zopakuje vyhubovat a odložit pryč, že je konec a prso sebrat.. Ve 14m už musí vědět, že když kousne, nebude a maminka se bude mračit a nebude mlíko ani pomazlení (pro tuto chvíli). Neříkej, že ho ta sranda nepřejdeA pár dní bez mlíka se nic nestane jemu ani kojení.
to vsetko robim, a ze mu zo prso vezmem tak s nim nic nespravi(nenakoji sa, nevadi mu to, neni zavislak)..
Ked mu vynadam, tak strasne breci, za par min prilozim a po chvilke opat kousne.. ![]()
A tak dokola..
@zvědavá borůvka píše:
Zrovna dnes mě dcera kousla, já jak jsem se lekla tak jsem nahlas vyjekla a řekla jsem něco ve smyslu, že takhle teda ne, že mě kousat nebude a dala jsem ji manželovi.
Ona samozřejmě brečela, tak jsem ji tak chvilinku nechala a když jsem viděla, že je z toho pořád špatná, tak jsem za ní došla a řekla, že ji mám ráda, líbla na tvářičky a připomenula, že mě nesmí kousat, jinak nebude mlíčko. Vzala jsem si ji do náruče a mazlila se s ní. Už u toho jak jsem k ní došla, že jí mám ráda, tak měla na tváři nepatrný úsměv. Ona potřebovala vědět, že ji i tak miluju.
Každopádně věřím, že to už neudělá, že pochopila, že se to nemá.
Celé to proběhlo neplánovaně, tak nějak instinktivně, tak to mělo být. Bylo mi jí líto, že plakala, ale nenechám si kousat do prsou.
presne, nenecham si kousat do prs..to ne..
@miisenka píše:
Ked mu vynadam, tak strasne breci, za par min prilozim a po chvilke opat kousne..
A tak dokola..
No, tak zase vynadám a nechám brečet o moment dýl..pak vysvětlím, proč jsem se zlobila, že bych měla bolí nebo bebí nebo auva (záleží jak tomu říkáte) a pařiložím.. kousne-li zas, celé dokolečka dokola. Pochopí to, když mu nic jiného nezbyde.
Na to kousání do prsu jsem četla radu, vrazit mu do pusy místo prsu prst, pokaždé, když to udělá, a důrazně vysvěstlit, že takhle teda ne. Prý kousání do prstu není taková zábava jako do prsu, ze kterého teče ta dobrota. ![]()
@lekarnicka28 píše:
No, tak zase vynadám a nechám brečet o moment dýl..pak vysvětlím, proč jsem se zlobila, že bych měla bolí nebo bebí nebo auva (záleží jak tomu říkáte) a pařiložím.. kousne-li zas, celé dokolečka dokola. Pochopí to, když mu nic jiného nezbyde.
jooo, tak dokolecka som to rano robila, on sa nakojil i tak.. ![]()
@Cosmos píše:
Na to kousání do prsu jsem četla radu, vrazit mu do pusy místo prsu prst, pokaždé, když to udělá, a důrazně vysvěstlit, že takhle teda ne. Prý kousání do prstu není taková zábava jako do prsu, ze kterého teče ta dobrota.
skusim dneska vecer.. ![]()