Kouše a kouše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
11.9.08 17:17

tak už se nám prořezali z dásně dva dolní zoubky, oba najednou a už mě nekouše :! asi ji to totiž bolí :lol:
ale jak píše Alishka začala zkoumat, z čeho to vlastně pije a tak štípe, šťouchá, škrábe atd. Takže se zatvářím přísně, řeknu NE! a prso „uklidím“ (s jídlem se přece nehraje :lol: )
No ta naše ještěrka toho stejně moc nesní tak ji to ani nevadí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
15.9.08 13:28

Ahoj,
tak náš Matýsek měl první 2 zuby v necelých 5 měsících. Nejdříve nekousal, ale pak to začalo … nic nepomáhalo … totálně rozkousané bradavky ..... před týdnem jsme ho už učili na láhev … celou neděli …řev,řev,řev … malý brečel … já už potom taky !!!
Nenaučil se … tak jsem zaťala zuby a nakojila jsem … raději než kojit se zubama ...... 1Ox rodit !!!!
Tak to nějak pytlíkujeme a hrozím se asi mu už vyrážejí i horní !!!!
Láhev stále nechce ..... asi se potom zblázním !!!! Kojení je pěkné, ale někdy je to horší než kdyby mě mučili !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.9.08 23:44

Ahoj:-)
Tak ve čtvrtek bylo Matyáškovi 9měsíců a nahoře se mu vyklubal 3.zoubek. No a jak jsem tu minule psala,ze nekouše a jen si hraje,tak jsem to nejspíš zakřikla. Dneska mě dvakrát kousnul a bolí mě to snad ještě teďka, stisk má tedy opravdu silný a ani mu nevadilo,že jsem ho držela za nosík…nic kousal směle dál…Když pustil,tak jsem mu vynadala a prso skovala…No na potřetí už nekousl,ale uvidíme zítra,jak to bude pokračovat :?
""http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/128723.birthday.png:http://www.babysfirstsite.org/…birthday.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
7.10.08 09:13

Alishko, tak muj malej me taky spis nez kouse, tak by si s bradavkou hral a tahal ji, :lol:
před dvema týdny mu vyrostl 1.zub a kousnul mě jen jednou, v noci..řekla bych, že to bylo spis omylem..jinak je naštěstí v pohode.. Doufám že kousat nezačne!! =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.7.12 22:41

Ahoj, synovi je právě 8.měsíců, od porodu se přisál a doslova doteď nepustil..od 6.měsíce přikrmujeme, ale problém je v tom, že spí s námi v posteli a u prsu doslova usíná. takže si nedokážu představit, jak to s ním budu dělat nadále, nejraději bych byla, kdyby usínal v postýlce. nechce od narození dudlík a flaška je pro něj tabu, někdy si vezme čaj ale nevypije ani 20ml. problém nastal před pár dny, kdy mě do bradavky začal kousat. nepomáhá zakřičet AUU…což ani nemusím, protože to fakt bolí, ani vynadat mu se vztyčeným ukazováčkem…MAMINKA SE NEKOUŠE!!četla jsem na netu, že v 8.m již kojit nemusíme, ale v noci se mi min.3× vzbudí a chce cucat, někdy to je jen že se napije, ale někdy tahá více, prosím o radu jsem už z toho zoufalá a unavená, nemám bohužel žádné zkušenosti protože je to můj první syn. díky za rady \\\\\\\\.))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
30.7.12 22:57

Kdyz skousne, stisknout nosik. Je mu to neprijemne, pusti se a kdyz se mu to stane vzdycky, za chvili to prestane delat, spoji si kousnuti s tim nic moc pocitem.

• Citovat
  • Upravit
343
30.7.12 22:58

Obě moje dcery kousaly, když se jim prořezávaly zoubky. Ta druhá kouše i teď, je jí 16 měsíců a také nemá dudlík, ale mě. Kouše ale vždy maximálně týden (dost dlouho na amputaci bradavek) a když už šílím a vytahuju flašky, tak to ustane a je klid. V roce mě kousala příšerně, tak jsem zkusila odsávat a dávat z flašky. To se čertila jak blázen, a neprošlo to. Nemám na to dost pevné nervy.. No ale zkusila jsem to jinak a to mi prošlo - kojila jsem s prstem u bradavky. Jak zabrala, tak jsem tam vrazila prst, takže mi alespoň nedrtila prso. Docela jsme to přestály. Ale je pravda, že já jsem hodně chtěla dál kojit, takže jestli je to pro Tebe těžší, tak zkus syna odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
30.7.12 23:20

Ještě mě napadlo, kamarádka kojí přes Medela kloboučky, malá ještě zuby nemá, ale silně stiskává a tahá, taky to prý strašně bolí.

• Citovat
  • Upravit
2
31.7.12 13:24

Zapoměla jsem dodat, že náš Vojtíšek už má dva zoubky dole, a 4. se mu nahoře prořezává, někde jsem četla, že když začne miminko takhle kousat, je většinou mrzuté, nebo unavené, což mě se právě stává, když má jít na kutě. když jsem večer zakřičela auu..tak natahoval, jako když chce brečet, flaška mi neprošla, tu kouše a nechce z ní pít. prý dítě v 8.měsíci již nemusí být kojeno, chtěla bych poradit v tom, jak ho naučit do postýlky aby spinkal sám, a kdyby se to mělo obejít bez pláče, bylo by to super, ale v to ani nedoufám, jelikož mi u prsu usne a má z něj dudlik, jak ho to odnaučit, netuším.. :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
31.7.12 14:05

@janda.f To ti neporadim náš spí naprsu skoro celou noc. Dítě v 8 měsících nějaký mlíko bud to MM nebo UM mít musí ale ne v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 09:01

Ahoj, moje 10 měsíční holčička kouše při kojení. Už asi 2 měsíce. Nedělá to vždycky. Ale ted poslední dobou mi přijde že to dělá schválně. Stiskne bradavku zubama a zatáhne, třeba i 3× po sobě. A upřeně se na mě přitom dívá. Zvýším hlas, řeknu že to nesmí, nepomáhá. Plácnutí po tvářičce taky nepomáhá, to se zasměje. Už ji i plácám přes plínu, aby pustila, ale asi ji to nebolí, protože se jen tak podívá, někdy se usměje, ale plakat nezačne. Už mi z toho jde hlava kolem, prosím poraďte

• Citovat
  • Upravit
14309
25.9.14 21:55

Dite ma zacalo kousat, je mu 14m, kojim 2× denne.
Ked mu vezmem prso a dam zachvilu, kousne dalej.
Au nepomaha, to sa tlemi alebo skusne viac.
Zacpat nos pomoze, pusti, ale kusne znovu.
Podla mna z toho ma srandu alebo nevim.
Kojit,,musim",ma ABKM a tie spesl mlika mi nevypije.
Nejake napady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
25.9.14 22:03

@miisenka, nezlob se, ale kojit „musíš“, protože ses k tomu rozhodla.

Je úplně fuk, že Tvůj syn má ABKM - princip je úplně stejný jako u dětí bez ní.

Nebude pít spešl mléka, protože ho má od Tebe. Dokud bude mít od Tebe, nebude je pít. Začarovaný kruh, ze kterého buď Ty prostě vystoupíš… nebo budeš trpět a holt počkáš, až ho čas dotočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
25.9.14 22:07

@BohunkaP
Ja sa nezlobim..kojim len 2×D a ked ho nenakojim, nic sa nedeje..usne v pohode, nevyzaduje prso, neni zavislak..
Ide mi o to, ze ked ho nenakojim, tak to,,mliko" nemam v com dohnat, dufam ze ma rozumis, co sa snazim povedat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.9.14 00:47

@miisenka zlobit se na něj, dát to jasně najevo, udělat tytyty, či jinak vyhubovat, nabídnout znova a když zopakuje vyhubovat a odložit pryč, že je konec a prso sebrat.. Ve 14m už musí vědět, že když kousne, nebude a maminka se bude mračit a nebude mlíko ani pomazlení (pro tuto chvíli). Neříkej, že ho ta sranda nepřejde ;) A pár dní bez mlíka se nic nestane jemu ani kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová