kousnuti psem a horecka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
404
8.6.09 21:16

kousnuti psem a horecka

Ahoj,
nasi dceru vcera za nestastnych okolnosti (pes spal, mala na nej spadla, jak se batolila) kousnul nas pes - ne nijak agresivne, to by vypadala jinak, sjel ji zubama po obliceji, ale ma velkou hubu a zuby, proto je vysledek takovy jaky je …byli jsme v nemocnici na siti (4 stehy, 2 na uchu a 2 na tvari), ma jeste krvave povrchni sramy, ktere nebylo treba sit. Stalo se to vcera ve ctvrt na sedm vecer, v noci ji to nateklo a dostala horecku 38,5. Ta ji neklesla cely den, ackoli jsme byli rano na injekci penicilinu a podavam cely den cipky po 4 hodinach (stridam Paralen a Nurofen). Ma to otekle a rude, horke, napnute, leskle.
Kdy ji zacne ucinkovat ten penicilin? Nebo uz ucinkovat mel za cely den ci je jeste cas? A co s tou horeckou, kdyz neklesa po podani antipyretik? Mame jeste nadeji,l ze bude zitra lepsi - tj. antibiotika teprve zaberou? Nebo mame jet do nemocnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4854
8.6.09 21:24

popodopo,no přinejmenším zavolej do nemocnice a zeptej se.Mojí sestru v necelých 2 letech pokousal pes do obličeje,pod oko a to docela zle.Měla to přesně tak,jak píšeš,horké,oteklé,napnuté,fialové.Trvalo to asi 14 dní,než jí to splasklo,pak měla ještě dlouho modřiny.
Určitě si radši zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.6.09 21:45

Jdi raději na kontrolu na chirurgii, ono v tom obličeji se to rychle zvenčí zacelí, ale vevnitř to může dělat neplechu … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
8.6.09 22:09

Jen nevim, jak dlouho mam cekat jestli zabere ten penicilin - ma to rude kolem te rany, ktera je sita, ma to natekle a horke, to se zvetsuje. Udelal se ji tam tedy zanet, na ktery pomaha penicilin, co ja vlastne muzu delat jineho nez cekat? Oni ji to prece nebudou parat to siti, aby se divali, co se s tim deje…nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
8.6.09 22:34

Penicilin začíná zabírat až do tří dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.6.09 22:36

Ahojky.Co máte za pejska?
Mě jednou pokousal náš pes,jezdili jsme na něm :oops: :oops: Bylo mi asi 6 a k dr mě nevzaly proto že to bylo jen takové škrábnutí,spíš se jen ohnal a také jsem měla pár dní teplotu a pak to přešlo,ale radši bych k dr zavolala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.6.09 22:44

No, tak jako můžou udělat incizi (rozříznutí tý ranky, a asi i vydrénování). Já si myslím že se jí to zapouzdřilo, a vevnitř to asi hnisá. Teď v práci byl asi dvouletej chlapeček, pes ho kousl do tváře. Nechali to jen jeden den, protože se to zacelilo, ale pak se mu udělala bolestivá boule, tvář měl teplou teploty … Museli to rozříznout, vyčistit. Takhle 2× :? K tomu měl antibiotika do žíly, dál snad v tabletkách. Tím tě nechci strašit, jen pro info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
9.6.09 09:08

Ahoj,

moc se divim, ze ji to sili. Kousnuti od psa, se za:,–(ne nesije, z toho duvodu, ze tam casto vznikaji infekce…coz se nejspis stalo u vas. Myslim, ze to bude treba opet nastrihnout , vycistit, eventulene zadrenovat, podle rozsahu poraneni. Horecku by uz mit nemela.

Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.6.09 11:51

Ahoj, musím ti oponovat, kdyby jí sjel zubama po tváři nebyla by to tržná zranění(jestli to teda není štěně),pes, který po prudkém probuzení kousne není vyrovnaný !!!! Mám doma dva velký psy bulmastiffa a retvívra, a věř mi, že kdyby to udělali byť jen náznakem mizí z domu!!! S malou bych jela určitě znovu na chirurgii, peňák zabírá rychle. Přejeme rychlé uzdravení, malá bude mít na dost dlouhou dobu památku :(
Ahoj Bára

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.6.09 19:54

Milá anonymní, já si dovolím oponovat tobě. Ty kdyby ti náhle někdo ve spánku skočil na tělo, tak se usměješ? Já ne, a podle snů a momentálního rozpoložení možná i na někoho zařvu či ho bouchnu :oops: . Mám psy dva a každý je jiný, zatímco fenka by na době nechala mateřskou školku tancovat, staršímu psovi to vadí a když se mu něco nelíbí a cítí se ohrožen, tak se se i ožene(jinak děti miluje a velmi rád jim nosí balonek k aportování), to už je na mě abych si to ohlídala, rozhodně bych ho nedala jako „nevyrovnaného“ z domu pryč.
K zakladatelce, nejlepší bude, když tam zavoláš a zeptáš se, v psích slinách je hodně bakterií a opravdu by mohlo jít o hnisání. Přeju brzké uzdravení a ať na to drobeček brzy zapomene.
nepřihlášená kvatapka

• Citovat
  • Upravit
404
10.6.09 14:47

Prave jsme se vratili z chirurgie, male doktor vyndal ty stehy na tvari a vymackal ji z toho 3 lzice cerneho hnisu. Dal ji tam dren a musime hlidat, aby si to nestrhla. V patek jdeme znovu na cisteni. Jsem strasne nastvana na ty doktory, co ji to sili, ze nam to nerekli, ze se tohle se vsi pravdepodobnosti stane a taky na naseho obvodaka, ktery picha penicilin, ale ranu neprohledne. Kdybych tam nesla sama, na tu chirurgii, tak nevim, co by se stalo. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
10.6.09 14:52

Jeste ohledne toho psa, je to sedmilety retriever. Je mi jasne, ze jedina psi obrana a reakce na leknuti je utok a jedine co pes ma jsou zuby. On nemuze rict, co to delas, dej bacha, ja se lekl. Spal tvrde a jak se lekl, tak vycenil zuby a ohnal se. Nebylo to agresivni kousnuti, to by nemela tvar.Kazdopadne, i kdyz nekdo by to ustal a neudelal to, ja jsem se rozhodla, ze mu najdeme nejake nove pany. Nemam na to zazit to znovu, videt malou v podobne situaci, i kdyz pes nechtel kousnout. Uz na tom pracuju a zrejme si ho vezmou lide se zahradou, kde se bude mit dobre. Je to nas kamarad, ale dite je pro me prednejsi. Mame maly byt, kde je nemuzu snadno separovat, to bych musela opravdu 24 hodin denne chodit vsude za malou a neudelala nic doma ani si nedosla na zachod. A nikdy nemuzu vedet, jak by dopadla dalsi nestastna nahoda, kdyz ted zacina chodit a jiste ji bude pes velmi zajimat, at spici ci bdici. A taky mi je jasne, ze to je nase vina, meli jsme je vic hlidat…i kdyz se to stalo pred nasima ocima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.6.09 21:25

To neuhlídáš :wink:

Ať se malé tvářička brzy zahojí a je zdravá :wink: Přispali jí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
11.6.09 08:45

Janinko, neprispali, ani na to siti ne. Meli jsme se ve vterine rozhodnout, jestli ji to budou sit bez umrtveni jelikoz je alergicka na umrtvujici latku nebo jestli ji daji celkovou narkozu, tak jsme se rozhodli, ze to zvladneme bez niceho, nez byt 2 dny v nemocnici hospitalizovana. No, pri tom vykonu mi nebylo moc dobre a strasne mi bylo lito jak trpi. Jakmile ji to dosili, prestala plakat a byla v pohode, tak jsme mysleli, ze nejhorsi ma za sebou. Bohuzel, nema…jeste to pokracuje a zitra jdeme zase na cisteni, ach jo. Predpokladam, ze kdyz ji vyndali ty stehy z tvare, kvuli tomu drenu, ze ji to budou zase zasivat, az to nebude hnisat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.6.09 20:26

To je mi malé líto, ale pokud je alergická na iv. anestetikum (je jich několik, nevím na jaké má, lze podat dítěti inhalační anestezii. No, holt jí chtějí šetřit, což taky chápu. Ale musí trpět, prďolka malá :? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí