Koutek na rtu, poradíte co na to mimo B-komplexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21938
13.2.10 10:42

Teda,koukam,to je rad,ja se zkusim poptat po tom kremu..a rada s vlasama je bomba,vyzkousim i to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
13.2.10 10:52
kvetinka56 píše:
Muj manzel mel stejny problem, koutek minimalne 2 tydny, nic nepomohalo, ani propolisovej krem, ani cajovnikovy olej, slivovice. V lekarne mu na to poradili krem Fungicidin, s tim mel po 2 dnech vse zahojeno. Tak zkuste, mozna vam taky pomuze.

Ano, mně řekla lékařka, že když koutek trvá déle, tak je v něm obvykle nějaká kvasinka, takže se to musí přeléčit nějakým antimykotikem - taky jsem měla po pár dnech klid. Ale má se to užívat ještě nějakou dobu po vymizení obtíží, aby bylo místo opravdu přeléčeno. Já si koupila Canesten.

• Citovat
  • Upravit
12735
13.2.10 10:58

Holky já na koutky trpím hodně, takže vám řeknu zaručenou radu. Brát vitamín B ale poctivě jednu tabletu denně a k tomu fungicidin mastičku večer před spaní a můžete i ráno, když to dodržujete do dvou dnů je jen stroupek po koutku a další dva dny není nic. Věřte odbornici když budete brát jen béčko nikdy se vám to nezahojí. Trápím se s koutkama celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
13.2.10 11:28
céčko píše:
No a ty kvasnice jsem jedla asi 5 dnů, nevadí my a chutnají :lol: ale výsledek taky žádný. :twisted: Hold musím zkoušet co tomu pomůže.

Jo tak opravdu každému pomůže něco jiného a zkoušela jsi se zeptat v lekárně? Třeba ti poraděj ale tam mastička na opary mi teda zabrala a nepálilo to. Tak to promazávám labelem ale k tomu ta mastikča na opary. Prej je to něco podobnýho jako opar neinfekční tak mi to řekli v lekarně. tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
13.2.10 13:33

Ahoj,
taky tím trpím a tak jsem včera vyrazila na kožní. Pan dr. říkal, že je to nedostatek béčka nebo železa a doporučil mi mastičku Fungicidin.
Jinak mě na to zabíral Riboflavin (tuším že je to B2) a mastička Infadolan. Ta je hojivá a promašťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
13.2.10 13:43

ahoj,
taky se přidávám k „uživatelkám“ Fungicidinu. Večer jsem namazala a ráno bylo po koutku. Ale mazala jsem na radu lékárnice ještě dva dny, aby se znovu neobjevil. A zatím dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21938
13.2.10 13:48

Holky a ten Fungicidin je volne prodejny nebo na rcp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
13.2.10 14:23

Ahojky, já v těhu hodně trpěla na koutky, tak mi v lékárně poradili mastičku Kosmín - na přírodní bázi. Koutek byl do dvou dnů pryč. Teď v zimě si tím občas sobě i dětem přetřu pusu a krásně hydratuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
13.2.10 15:45

Fungicidin je volně prodejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.2.10 16:07

Ahoj, já slyšela jednu babskou radu, že si má člověk pomazat koutek ušním mazem. Zní to teda nechutně, vyzkoušené to nemám protože na to netrpím, ale kamarádka, co mi to říkala, to má vyzkoušené na vlastní koutek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana9
13.2.10 18:13

to s tym usnym mazem je pravda, mohu potvrdit z vlastnych skusenosti, naucila ma to babicka. s tim mazem to zni nechutne, ale u mne je pravda, ze do pul hodinky koutek zmizne :)))

este sa mi osvedcilo si poradne pred pouzitim ciziho priboru, napr. v jidelne, restauraci, poutirat pribor obrouskem…

• Citovat
  • Upravit
12064
4.3.10 22:14

Na koutek by měl pomoci banán nebo droždí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Len
27.3.10 07:28

koutek na rtu

Ked moj syn chodil do skolky, tak velmi trpel na kutiky v ustach (od jesene do jara). Svagrina mi poradila, ze najlepsie je na to maz z ucha - je to nechutne, ale naozaj to velmi pomaha :-) Takze vecer ked zaspal, tak som mu to trosku natrela (naozaj iba trosku) a kutik bol do dvoch dni prec. Pouzit mozete, samozrejme svol vlastny… :-)
Keby som to neskusila, tak by som tomu neverila.

• Citovat
  • Upravit
Milušáček
26.4.10 13:23

Různe příčiny

Ahoj tady, taky občas tnto problém musím řešit.Zdá se mně,že opravdu příčin tvorbu koutku je více-avitaminóza, kvasinková infekce či bakteriózní. Potom by tomu odpovídalo to, že zabírají různé přípravky. Chce to se zamyslet a zpytovat svědomí, co situaci předcházelo.Já například trpím koutky, po návštěvě kde mají ve zvyku se zdravit políbením na pusu(pro mně brrrr, ale nechci příliš vyčnívat)a pak se to stane večer nebo ráno poté už se klube koutek, někdy, když se zadaří i opar.

• Citovat
  • Upravit
3
21.7.10 10:25

Líh + zinková mast

Já používím kombinaci lihu - pro vysušení a pak namazat Zinkovou mastí. Nebo si udělám kašičku z B-Komplexu ve vodě a po vysuěení to s ní mažu - jeto hnusné na pohled, ale pomáhá.
Kamarádka zas nedá dopustit na fototerapii. Svítí si to lampou Solaris a udajně jí to pomáhá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze