prosím o radu -zánět čelisti a dásní

31502
26.1.10 10:08

prosím o radu -zánět čelisti a dásní

Ahojky obracím se sem třeba má někdo z vás zkušenosti s léčbou a také s léčbou v těhotenství…mám zánět čelisti, dásní, dělají se mi už dlouho furt opakovaně čepy ne levé straně v krku. zánět čelisti, bolest píchání až do levého ucha. mám vyvrtaný zub na levo otevřený už 14 dní..je tam zánět ale zubař to vyčistil a čekáme co dál ale bolest čelisti pantůa ucha a mandlí neřeší i když to k tomu evidentně vše patří…co stím…beru nějaká homeopatika od homeopata…ale ani to nezabírá a už si nevím rady nemáte někdo zkušenosti prosím :nevim: jsem už zoufalá a navíc měsíc těhotná takže nemůžu normální léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6337
26.1.10 10:20

AHoj, tak v těhotenství s tím zkušenost nemám :nevim:
Ale jsem na tom teď stejně…, před 14 dny mi vytrhli moudrák a od té doby mě v noci bolí čelist až k uchu, jsem z toho už na nervy… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.1.10 10:28

Holky, já když byla na vyrvání moudráku na chirurgii, tak mi dali antibiotika užívat preventivně (už si nepamatuju jaké). Bolelo to po operaci tak děsně, že jsem je brala bez keců, protože do toho ještě zánět - no porod byl proti tomu jen takové lechtání :mrgreen:
No nevím, sice nejsem taky zastánce antibiotik, ale ve vašem případě…
Makyto, v těhotenství jde brát penicilin, možná i jiná atb., jestliže s tím zubař nehodlá nic dělat, tak buď jdi k jinému, nebo k obvoďákovi, ať tě někam pošle. Mít v těle zánět taky miminku moc neprospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
26.1.10 10:34
Gina108 píše:
Holky, já když byla na vyrvání moudráku na chirurgii, tak mi dali antibiotika užívat preventivně (už si nepamatuju jaké). Bolelo to po operaci tak děsně, že jsem je brala bez keců, protože do toho ještě zánět - no porod byl proti tomu jen takové lechtání :mrgreen:
No nevím, sice nejsem taky zastánce antibiotik, ale ve vašem případě…
Makyto, v těhotenství jde brát penicilin, možná i jiná atb., jestliže s tím zubař nehodlá nic dělat, tak buď jdi k jinému, nebo k obvoďákovi, ať tě někam pošle. Mít v těle zánět taky miminku moc neprospívá.

No právě ten homeopat mi říkal že to vypadá že mám v té hlavě prostě zánět a to docela velikej dává mi na to nějaká homeopatika ale nějak to po měsíci braní ani nezabírá trochu možná ta bolest polevila ale já už nevím kam, měla jsem stím problémy už před těhu řešila to s obvoďačkou a zubařem ale všichni tvrdily že tam nic nevidí a tím to haslo…dály ze mě hypochondra a teď to takhle dopadlo…a já už se bojím někam jít aby mě zas neposali doháje. zubař to tenkrát zanedbal že to neřešila teĎ už je asi ten zánět hodně velkem a nic mi na to nedali jen vyvrtali jeden zub vyčistili a nechali tam vložku a za 3 týdny mám přijít a uvidí se co dál…ale já už fakt nevím…panicilin nemůžu jsem na něj alergická…a o jiných ATG zubař nemluvil. tím těhu to nějak prostě nechávají být a neřeší to já už si připadám fakt jak blázen který všechny otravuje ale co mám dělat když jsem zoufalá a bolí to a nelepší se to homeopat tvrdí na dálku ovšem…že tím že se dělají ty čepy tak si tělo hledá místo kudy ten zánět jde ven… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
26.1.10 10:55

No, uprimne, homeopat ti se zanetem nepomuze… Zajdi k jinemu zubari, co se deje v puse a okoli je jeho starost, jsi navic tehotna, bud asertivni a nenech se odbyt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
26.1.10 11:04

nechci tě strašit, ale zánět zubu v těho ti může- ale nemusí- i ohrozit těhotenství. změn hned doktora nebo si vydupej lepší péči, nenechávej to jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.1.10 18:38

A kdybys šla za jiným zubařem? Třeba do jiného města :nevim:
Tomu prd rozumím, ale snad existují nějaké krevní testy na zjištění zánětu, neříká se tomu sedimentace? Dělali ti něco takového? No to je jasný, že zánět v čelisti asi vidět není.
Nenechej se vydeptat a buď trochu neodbytná, platíš snad zdravotní pojištění, tak ať makaj, ne? Tu sedimentaci ať ti udělá obvoďák, klidně bych mu i pohrozila žalobou zaa zanedbání péče, nebo zavolej do své zdravotní pojišťovny a zeptej se co máš dělat, klidně je i napráskej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
26.1.10 18:48
Gina108 píše:
A kdybys šla za jiným zubařem? Třeba do jiného města :nevim:
Tomu prd rozumím, ale snad existují nějaké krevní testy na zjištění zánětu, neříká se tomu sedimentace? Dělali ti něco takového? No to je jasný, že zánět v čelisti asi vidět není.
Nenechej se vydeptat a buď trochu neodbytná, platíš snad zdravotní pojištění, tak ať makaj, ne? Tu sedimentaci ať ti udělá obvoďák, klidně bych mu i pohrozila žalobou zaa zanedbání péče, nebo zavolej do své zdravotní pojišťovny a zeptej se co máš dělat, klidně je i napráskej :wink:

Jo nic mi nikdo neďál odbouchávaj to od stolu a já už si připadám jak magor. Jenže to se prostě musí nějak vyřešti bolí to a hlavně jsem teď těhu tak se bojím o mimi …asi budu muset za jiným zubařem a zkusit to ORL už fakt nevím. Dneska jsem volala zubaři sestřička mě po 10 minutách hovoru se slovy já tedy nevím poslala na ORL a říkám jí že je to od té doby co mi vytrhly moudrák před 2 lety a že teĎ už je to fakt akutní a že jsem u nich vléčení pro zub co mi nechali otevřený že to začalo boelt víc až stím zubem a stejně mě odeslala na ORL ať to prej zkusím..tak já už jsem asi fakt blázen… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.3.10 22:43

Tahle diskuze už asi nebude aktuální, ale třeba to pomůže… Na záněty dásní, paradontózu apod. pomáhá výplach z odvaru ze šalvěje. Bude to znít asi blbě a nechci nikoho urazit, ale mám to vyzkoušené na kocourovi :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cca
27.8.10 12:22

Ahoj,
možná bys měla skusit konzultaci ještě u nějakékého jiného zubaře. Já jsem měla zánět, čištění kanálku na něj nefungovalo, a tak jsem skončila na zubní chirurgii, kde mi byl zánět odstraněn přes otevřenou dáseň. Samozřejmě nevím, jak je to v těhotenství, ani, jestli je to i Tvůj případ, jen vím, že to není sranda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.16 07:59

Ahoj holky, jsem uz zoufalá.. Ještě mi není ani 30let a mam 2 děti.

Ted k problému.. Uz několik let mam problémy se zuby. Odvápňují se mi krcky a samozřejmě v tom hned valí kazy. Zuby mam rozvrtané kolem dokola a ještě i z vrchu. Nějaký mam už mrtvý a jeden vytržený. Problémy mi začaly někdy v 18ti letech, kdy mi začaly růst osmičky a dle rentgenu byly špatně již pod dásní, takže hned jak vyrostly, šly ven. Od té doby ta kazivost.. Navíc kazy jsou velmi hluboké, zasahuji az do kořenů a nervů. K zubařce chodím skoro pořád, bohu zel furt vrtá, protože ty zuby jsou total.. Taky mam porad zánět v dasnich. Tim, jak jsou zuby odvápněné. Pouzivam kvalitní přípravky, kartacky, pasty atd, ale problémy neustupují.
Nevíte jak bojovat aspoň s tím zanetem? Téměř porad pouzivam corsodyl atd a jsem zoufalá

Dekuji M

• Citovat
  • Upravit
26270
25.3.16 08:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem uz zoufalá.. Ještě mi není ani 30let a mam 2 děti.

Ted k problému.. Uz několik let mam problémy se zuby. Odvápňují se mi krcky a samozřejmě v tom hned valí kazy. Zuby mam rozvrtané kolem dokola a ještě i z vrchu. Nějaký mam už mrtvý a jeden vytržený. Problémy mi začaly někdy v 18ti letech, kdy mi začaly růst osmičky a dle rentgenu byly špatně již pod dásní, takže hned jak vyrostly, šly ven. Od té doby ta kazivost.. Navíc kazy jsou velmi hluboké, zasahuji az do kořenů a nervů. K zubařce chodím skoro pořád, bohu zel furt vrtá, protože ty zuby jsou total.. Taky mam porad zánět v dasnich. Tim, jak jsou zuby odvápněné. Pouzivam kvalitní přípravky, kartacky, pasty atd, ale problémy neustupují.
Nevíte jak bojovat aspoň s tím zanetem? Téměř porad pouzivam corsodyl atd a jsem zoufalá

Dekuji M

Ahoj, zkus si udělat šalvějový čaj a vyplachuj tou šalvějí. Chodíš na dentální hygienu?
Zkusila jsi používat Elmex geleé (fluoridační roztok, užívá se 1× týdně)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
25.3.16 08:45

Cistis si poctive mezizubni prostory spravne velkymi mezizubnimi kartacky? A jeste urcite doporucim dentalni hygienu.

Podobne patalie jsem resila pred 2 roky, ustupovani dasne a bakterie toho vyuzivali a kazy kam se podivam. Objednala jsem se na hygienu a hygienistka mi rika, ze mam dlouhodobe nekolik let zanet dasne (a logicky nejaky dusledek to musi mit). Vsechny zakouti mi vycistila, naucila perfektne vycistit mezizubni prostory a po 20 letech nemam zarudlou dasen, jak jsem mela a povazovala za standart. A netrapi me uz skoro nic.

Fakt bych necekala, co takova blbina dokaze za trapeni.

Ps: mezizubnimi jsem se cistila i predtim, ale zubarka mi doporucía uplne spatnou velikost, co nemohla nic ani sebrat. A ja mela dojem co pro sebe nedelam…ta velikost je veeelmi dulezita;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.16 09:22
@Malaga píše:
Ahoj, zkus si udělat šalvějový čaj a vyplachuj tou šalvějí. Chodíš na dentální hygienu?
Zkusila jsi používat Elmex geleé (fluoridační roztok, užívá se 1× týdně)?

Ten si chci koupit prave, dle recenzi vypadá dobře a tu salvej zkusím. Věčně mam i zánět v krku, asi je to propojené

@Rajani píše:
Cistis si poctive mezizubni prostory spravne velkymi mezizubnimi kartacky? A jeste urcite doporucim dentalni hygienu.

Podobne patalie jsem resila pred 2 roky, ustupovani dasne a bakterie toho vyuzivali a kazy kam se podivam. Objednala jsem se na hygienu a hygienistka mi rika, ze mam dlouhodobe nekolik let zanet dasne (a logicky nejaky dusledek to musi mit). Vsechny zakouti mi vycistila, naucila perfektne vycistit mezizubni prostory a po 20 letech nemam zarudlou dasen, jak jsem mela a povazovala za standart. A netrapi me uz skoro nic.

Fakt bych necekala, co takova blbina dokaze za trapeni.

Ps: mezizubnimi jsem se cistila i predtim, ale zubarka mi doporucía uplne spatnou velikost, co nemohla nic ani sebrat. A ja mela dojem co pro sebe nedelam…ta velikost je veeelmi dulezita;)

No me se prave do mezizubnich prostor ani ten nejmenší kartacek nevleze a nit nepomáhá

• Citovat
  • Upravit
205
25.3.16 09:40

Ahoj, podobnymi problemy se zuby a zánětem dásní jsem trpěla (a ještě porad trpím) taky.. Hned se objednej na dentální hygienu, me tam naučili, jak si spravne čistit zuby, vybrat správný kartáček i pastu a zanet dásní rychle ustoupil. Důležitý je alespoň jednou denně (večer) poctivě používat mezizubní kartáček!
Dodnes jsem nepřišla na to, co mi ty problémy způsobuje, limonády nepiju, sladké moc nejim, zuby si čistím nejmíň dvakrát - třikrát denně..
Držím palce, at Se Ti to brzy zlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková