Koutek na rtu, poradíte co na to mimo B-komplexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mira-25
2.10.10 18:17

Ahoj lidi,
tak s tímto mám problémy snad celý život.
Mně osobně se nejvíc osvědčilo: omezit konzumaci výrobků, kde je hodně cukrů, umělých barviv a konzervačních látek například: kečupy, nápoje typu Pepsi, CocaCola, Kofola, sýry, lahvové pivo (z důvodu konzervantů) a víno.
Zkrátka všechno co může způsobovat kvašení (nejvíce cukry).
Pokud sem omezil tyto potraviny, vše se začalo velice rychle zlepšovat.
Na koutky jinak doporučuji čistý 60% líh z lékárny na vatičce - vydezinfikovat (případně použít alpu) a natřít mastí: Pityol.
Jak se říká: Nic se nemá přehánět, všeho s mírou. :-D

• Citovat
  • Upravit
Pavelll
28.10.10 18:43

pikulikk@seznam.cz

fakt pomoha slivovice na koutek na rtu pro mam koutek na rtu a nemuzu se ani poradne najist protoze mne to boli a jeste hur kdyz jdu za kamaradama taky to nevypada dobre se ozvete dekuji predem mockrat :) :-D

• Citovat
  • Upravit
14598
28.10.10 18:50

Prasklý koutek případně ušní lalůček je virového původu. A ideální je alkoholem sušit. nejlíp se mi osvědčil salicilový líh, co je pro mimča na pupík nebo alpa. Hlavně ničím nemazat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sit
33
28.10.10 20:41

Ahoj v těhotenství jsem se s tímto problémem také potýkala a po čem mi jako proutkem zmizel bylo když jsem si hned vzala železo :dance: To že mi železo chybí poznám, když se mi začnou dělat koutky, tak si hned vemu železo a za 2 dny je pryč :-) vyzkoušej hlavně pokud jsi těhotná může Ti železo chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bacoolka
12.3.12 10:33

mě vždy zabere mastička IMAZOL. je fakt skvělá, do dvou dnů už ani nevím, že jsem nějaký koutek měla :lol:

• Citovat
  • Upravit
8
12.3.12 22:23

Na koutky netrpím, ale dost jsem trpěla na opary léčila jsem je vším možným a vždy tak 14dní. Co používám OK gel tak mám do dvou dnů po oparu. Je to přípravek čistě z bylinnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daginka
11.5.12 15:16

koutky

na koutky jsem nikdy netrpěla, až v poslední době a to je mě už 55 let. Ale v poslední době se mě to již párkrát stalo, vyzkoušela jsem lecos,ale nejlepší se mě osvědčila mast fungicidin, večer jsem si to namazala a ráno jsem už o ničem nevěděla, je moc dobrý i na kvasinky gynekologického rázu.Všem přeji hodně zdraví a žádné zdravotní problémy.D, :D

• Citovat
  • Upravit
daginka
11.5.12 15:18
@daginka píše:
na koutky jsem nikdy netrpěla, až v poslední době a to je mě už 55 let. Ale teď se mě to již párkrát stalo, vyzkoušela jsem lecos,ale nejlepší se mě osvědčila mast fungicidin, večer jsem si to namazala a ráno jsem už o ničem nevěděla, je moc dobrý i na kvasinky gynekologického rázu.Všem přeji hodně zdraví a žádné zdravotní problémy.D, :D
  • Citovat
  • Upravit
lejla2357489
2.1.13 00:48

natrhnuté ucho

Lidičky, mě pomáhá na natrhnutý koutek nebo ucho mastička Framykoin. opravdu je to znát už za den a za tři to máte pryč.

• Citovat
  • Upravit
FAWKI
23.5.13 18:19

koutek

Já teda na koutky trpím, ale vždy se mi nejdýl do 14 dnů zahojil… v těhotenství na začátku 8 měsíce se mi koutek udělal a teď už je to 3,5 měsíce po porodu a furt ho mám.. zkoušela jsem na to Béčko a všechno možný z lékárny a nic! teď si to už týden mažu Framikoinem a milej koutek se netváří že by chtěl zmizet.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Mrcinka
14.8.13 16:55

na koutky?

B komplex tablety, Betadinka roztok kdy si pře den vzomenu přetřu uchošťourem :o)) na noc pastu na zuby, ztvrdne a ráno a pěkně sloupnu:o))

• Citovat
  • Upravit
1972
15.8.13 09:55

Koutek na rtu většinou způsobí kvasinky a nám se osvědčil krém na kvasinky a plíseň Canesten. Nebo se poptat v lékárně co je jiného na kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
7.4.20 02:12

Koutek u ditete

Ahoj, vnutorne problémy uz riešim, ale bude to chvilku trvat. 8r dcera a koutek nemizme ani za nic. Ta mast Fungicidin nestipe prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
7.4.20 05:25

@zuzka28 fungicidin nestipe, jen se trochu hur roztira, pze je hlavni cast lanolin

• Citovat
  • Upravit
252
7.4.20 06:01

koutek

Bude to znít asi morbidně, ale poradila mi kdysi jedna léčitelka, nanést maz z ucha, nejlépe kancl. sponkou, ať si neublížíte, je to váš výpotek, takže nic nelidského, spolehlivě pomohlo. Bez anonymu, nestydím se za to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková