Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
fakt pomoha slivovice na koutek na rtu pro mam koutek na rtu a nemuzu se ani poradne najist protoze mne to boli a jeste hur kdyz jdu za kamaradama taky to nevypada dobre se ozvete dekuji predem mockrat
![]()
Prasklý koutek případně ušní lalůček je virového původu. A ideální je alkoholem sušit. nejlíp se mi osvědčil salicilový líh, co je pro mimča na pupík nebo alpa. Hlavně ničím nemazat!
Ahoj v těhotenství jsem se s tímto problémem také potýkala a po čem mi jako proutkem zmizel bylo když jsem si hned vzala železo
To že mi železo chybí poznám, když se mi začnou dělat koutky, tak si hned vemu železo a za 2 dny je pryč
vyzkoušej hlavně pokud jsi těhotná může Ti železo chybět.
mě vždy zabere mastička IMAZOL. je fakt skvělá, do dvou dnů už ani nevím, že jsem nějaký koutek měla ![]()
Na koutky netrpím, ale dost jsem trpěla na opary léčila jsem je vším možným a vždy tak 14dní. Co používám OK gel tak mám do dvou dnů po oparu. Je to přípravek čistě z bylinnek.
na koutky jsem nikdy netrpěla, až v poslední době a to je mě už 55 let. Ale v poslední době se mě to již párkrát stalo, vyzkoušela jsem lecos,ale nejlepší se mě osvědčila mast fungicidin, večer jsem si to namazala a ráno jsem už o ničem nevěděla, je moc dobrý i na kvasinky gynekologického rázu.Všem přeji hodně zdraví a žádné zdravotní problémy.D, ![]()
@daginka píše:
na koutky jsem nikdy netrpěla, až v poslední době a to je mě už 55 let. Ale teď se mě to již párkrát stalo, vyzkoušela jsem lecos,ale nejlepší se mě osvědčila mast fungicidin, večer jsem si to namazala a ráno jsem už o ničem nevěděla, je moc dobrý i na kvasinky gynekologického rázu.Všem přeji hodně zdraví a žádné zdravotní problémy.D,
Lidičky, mě pomáhá na natrhnutý koutek nebo ucho mastička Framykoin. opravdu je to znát už za den a za tři to máte pryč.
Já teda na koutky trpím, ale vždy se mi nejdýl do 14 dnů zahojil… v těhotenství na začátku 8 měsíce se mi koutek udělal a teď už je to 3,5 měsíce po porodu a furt ho mám.. zkoušela jsem na to Béčko a všechno možný z lékárny a nic! teď si to už týden mažu Framikoinem a milej koutek se netváří že by chtěl zmizet.. ![]()
B komplex tablety, Betadinka roztok kdy si pře den vzomenu přetřu uchošťourem
)) na noc pastu na zuby, ztvrdne a ráno a pěkně sloupnu:o))
Koutek na rtu většinou způsobí kvasinky a nám se osvědčil krém na kvasinky a plíseň Canesten. Nebo se poptat v lékárně co je jiného na kvasinky.
Ahoj, vnutorne problémy uz riešim, ale bude to chvilku trvat. 8r dcera a koutek nemizme ani za nic. Ta mast Fungicidin nestipe prosim?
@zuzka28 fungicidin nestipe, jen se trochu hur roztira, pze je hlavni cast lanolin
Bude to znít asi morbidně, ale poradila mi kdysi jedna léčitelka, nanést maz z ucha, nejlépe kancl. sponkou, ať si neublížíte, je to váš výpotek, takže nic nelidského, spolehlivě pomohlo. Bez anonymu, nestydím se za to. ![]()
Ahoj lidi,
tak s tímto mám problémy snad celý život.
Mně osobně se nejvíc osvědčilo: omezit konzumaci výrobků, kde je hodně cukrů, umělých barviv a konzervačních látek například: kečupy, nápoje typu Pepsi, CocaCola, Kofola, sýry, lahvové pivo (z důvodu konzervantů) a víno.
Zkrátka všechno co může způsobovat kvašení (nejvíce cukry).
Pokud sem omezil tyto potraviny, vše se začalo velice rychle zlepšovat.
Na koutky jinak doporučuji čistý 60% líh z lékárny na vatičce - vydezinfikovat (případně použít alpu) a natřít mastí: Pityol.
Jak se říká: Nic se nemá přehánět, všeho s mírou.