Kozí kolostrum biolais

2606
2.9.17 13:32

Kozí kolostrum biolais

Dobrý Den všem přeji, ráda bych se zeptala jestli někdo dáváte dětem kozí kolostrum značky bioalis? Slyšela jsem ze to kozí kolostrum je silnější než to kravske a chtěla bych ho dávat dvojcatum jako podporu imunity při nástupu do školky. Chápejte, pracuji, tak hledám něco a bych děti neměla co 14dní doma nemocné. Předem všem děkuji za cenné rady. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
809
2.9.17 13:35

Nám colostrum nepomohlo :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.9.17 13:36

@Leenuska dávám a doporučuju. Synovi jsem ho nasadila letos v lednu. Od září do října měl 5× atb a od ledna doteď je měl jen 2× (vždycky byl oslabený - jednou neštovice a jednou očkování MMR). Loni byl nemocný i přes léto, letos je od května zdravý.
Dávám mu k tomu ještě probiotika a vitamín D.

• Citovat
  • Upravit
Billi
2.9.17 13:37
@beeerush píše:
Nám colostrum nepomohlo :( :think:

Dávala jsi přímo toto?

• Citovat
  • Upravit
6945
2.9.17 13:38

Už tu včera byla diskuse o vitaminech :roll: a shodli jsme se, s pár uživatelkami, že vitamíny stoji za houby, že důležitá je pestrá zdravá dítěte a hlavně plnohodnotné potraviny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.9.17 10:27

@Billi to vůbec nevím, zkoušela jsem víc značek. Ale ono je to třeba vyzkoušet, na každého zabírá něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.9.17 11:02
@Leenuska píše:
Dobrý Den všem přeji, ráda bych se zeptala jestli někdo dáváte dětem kozí kolostrum značky bioalis? Slyšela jsem ze to kozí kolostrum je silnější než to kravske a chtěla bych ho dávat dvojcatum jako podporu imunity při nástupu do školky. Chápejte, pracuji, tak hledám něco a bych děti neměla co 14dní doma nemocné. Předem všem děkuji za cenné rady. Lenka

Tak nevím, proč si myslíš, že by mělo být silnější?
A co se týče Colostra obecně, tak opravdu dobře vybírej co si koupíš. Papír snese vše a většina lidí si jen kupuje extrémně předtažené sušené mléko a potom tvrdí, že to nefunguje.
Ale ano, pokud máš vlastní kozy, které zrovna porodily, potom to kozí Colostrum bude opravdu dostačující ale čerstvému kravskému se nevyrovná. Tedy pokud ho oddojíš do několika hodin po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.9.17 11:02

@tumpach
No jo, ale kde ji brát, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
6.9.17 15:57

@Lexoid no přesně, dnešními potraviny jsem fakt zhnusena, kvalita potravin jde vážně do kelu, do České republiky se přivezou samé srajdy, které nestojí vůbec za nic :), takže pak hledej, :) viz například pečivo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.17 16:45

Musím potvrdit, že u kolostra je opravdu nutné vybírat. Ale je to jako s jinými potravinami. Jen s tím rozdílem, že mlezivo je velmi vzácné a jeho množství je omezené, což láká mnoho podvodníčků… :( Nadojit si ho určitě můžeš i sama, ale za celý rok získáš jen nepatrné množství a chuť tekutého kolostra je alespoň pro mě dost nepříjemná. :nevim: Takto máš kolostrum v kapslích, bez chuti a s rozborem. Co se týče značky Bioalis, na kterou ses ptala, tak ta patří určitě k těm nejlepším na trhu. Cena je zde normální, ale kvalita velmi vysoká. Nicméně určitě najdeš i jiné produkty. Jen pozor na výběr pouze podle ceny. Kolostrum za 300 Kč bude kolostrem jen na etiketě… :roll: A co se týče toho, jestli je kozí „silnější“ než kravské a naopak, tak rozdíl není. Záleží hlavně na čase dojení. Množství účinných látek klesá velice strmě a již po 24 hodinách zde není téměř nic užitečného. Sleduj tedy čas dojení. :palec: A pokud si můžeš vybrat, tak ber kozí. Sice obsahuje například stejně imunoglobulinů jako kravské, ale kolostrum není jen o imunoglobulinech. My máme doma lepší zkušenost s kozím, děti mi mnohem méně marodí. :) Takže pořídit kozy nebo hledat produkt, který garantuje čas dojení do 24 hodin od porodu. Nic jiného nemá moc smysl. 8o To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Darija06
20.5.19 12:19

@eva.mrackova Přesně jak píšete. Vyzkoušela jsem toho opravdu hodně, jak kolostra, tak i klasické doplňky na podporu imunity, ale efekt jsem zaznamenala až po 4 měsíšním užívání kozího kolostra od Betuli, tady jsem to opravdu pocítila, protože normálně bych touhle dobou a při těchto teplotních přechodech byla pořád na hromadě jako vždycky, ale zatím se teda držím. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
StrakovaStana
28.5.19 10:42

Ono je víc značek, co to kolostrum vyrábí?… Ty máš Darijo vyzkoušené ještě nějaké jiné?

• Citovat
  • Upravit
Darija06
26.8.19 11:16

@StrakovaStana Ano zkoušela jsem jich víc a efekt jsem viděla až po tříměsíčním užívání betuli. Samozřejmě ho pořád beru, protože nejvíc nemocná bývám v zimě, tak doufám, že se mi to letos vyhne obloukem.

• Citovat
  • Upravit
StrakovaStana
19.9.19 21:50

@Darija06 Nevíš jestli je to vhodné i pro děti?

• Citovat
  • Upravit
kiku.str
2.12.19 18:24

Ano je. Dělají už i pilulky přímo pro děti, ty pilulky jsou menší, takže se dětem lépe polykají :) stačí se podívat, mají to tam všechno popsané ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou