Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano já to znám.. segře moji tak dávali boty, že dávala špičky k sobě.. že to pomůže.. a je ročník 1989.
Ale určitě už je to dávno vyvrácené a za mě hloupost.
@Janča6 píše: Více
Všechno co bylo psáno jsem zažila na vlastní uši. Ale kozí nohy teda neznám.
Už jsem slyšela vázání děti k noze stolu když se učily na nočník.
Dědu jako mimino "dopekali v troubě. To je takový rodinný fakt.
Jsou to všechno strašný kraviny a spadá to do takových pověr, jako že když dáš dítěti na ruku červený provázek, tak ho to uchrání před uřknutím.
@Atisia píše: Více
No v mem pribuzenstvu take dopekali miminko v troube (misto inkubatoru). Ale neuspesne ![]()
@Belda01 píše: Více
Obráceně - jako levou na pravou a pravou na levou, nebo špičkama dozadu?
Špičkama dozadu by je asi tlačily. ![]()
Příspěvek upraven 28.04.24 v 20:15
@Anna766 no já nechci jako vypadat před tchýní že jsem snědla všechnu moudrost světa. Ráda si nechám samozřejmě poradit, ale myslím si že jako matka dvou dětí už to nějak zvládnu.
To bych klidně vypadala i namyšleně, ale kazit dětem nohy bych nenechala.
@eumedon píše: Více
Pravou za levou. U těch špiček přes sebe to má logiku ( podobně jako rovnátko na halluxy) a na ty xka taky…lidi s nohama do x chodí po vnitřních hranách, do o zase po vnějších…
Dneska se to řeší sofistikovaněji ortopedickymi vložkami…
Tak dají se koupit vyrovnávací vložky do not.
Záměnou bot to jde taky, ale je to taková zastaralá metoda, asi jako čištění octem (a taky na to někdo přísahá a ještě nadává na normální čistící prostředky).
Takže to tchýni asi nevymlouvíš.
Křivé nohy zrovna jsou věci, co se řešili v těch starých generacích, dneska to nikdo moc neřeší, většina mladých holek má nohy křivé, proto trendují baggy kalhoty. Vidím to na koupáku, k tomu ještě skoliózy a nezdravé kyfózy. Tyhle lidi budou v šedesáti na vozíku. ![]()
@Anna766 píše: Více
Taky neznám.
Ale už jsem slyšela o červených korálech co měli chránit od úmrtí novorozeňat.
Ano, dělalo se to tak a dokonce někteří doktorři to stále doporučují.
@bloklimiucet zvláštní, že mi ocet zrovna včera skvěle vyčistil vodní kámen v koupelně, na který jsem zkoušela kde jaký přípravek…
Asi vám do těch názorů na zastaralost a nesmysl trochu hodím vidle…
Moje dcerka měla lehce vbočenou nožičku. Regulérně mi občasnou výměnu bot doporučil neurolog, že to ty děti pak nutí dávat nohy správně. Samozřejmě tak nenosit boty pořád, ale na chvíli denně jim to jen prospěje.