Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Znama tu radu taky dostala od doktora pro dite narozene cca 2017 tusim…plus minus. To dite teda melo krive nohy fest a bylo to mimo CR…jak to dopadlo nevim, uz nejsme v kontaku…nicmene potvrzuji, ze tato metoda opravdu existuje ![]()
Jo a ocet je na vodni kamen nejlepsi ![]()
@Janli jak říkám, určitě si poradit nechám ale pokud je to rada která má smysl. Moje dcera žádnou vbocenou nožičku, ani křivou nožičku ani jinou než zdravou nožičku nemá 😂 kdyby měla a já si nevěděla rady co s tím, prijmu fakt ji dávat boty obráceně ![]()
Já to viděla u kamarádčiné dcery, už je to tedy tak 8 let, cca. Upozornila jsem, že se blbě obula a prý to bylo schválně, kvůli křivým nožkám. Dál už jsem se neptala, nepídila. ![]()
Ono to přinutí nohy používat jinak. Ale nenosit to tak moc dlouho a spíš to konzultovat s ortopedem, jestli něco nějak neřešit nebo vycvičit. Mně třeba vyhovuje střídat boty od placatých, přes pohodlné sportovní až po vysoké jehly, protože ta noha pořád nějak musí pracovat. Zapojí se mi jinak svaly.
Ano dělalo se to proti vtáčení špiček dovnitř, ale na popud doktorů. Dítě kamarádky to tak mělo, ale je to cca 20 let zpět
@Janča6 fakt? Slyším to poprvé. A jsem o generaci starší. A moje maminka, které by bylo už skoro sto let, to nikdy neříkala.
To dopekani miminek se dělalo. Protože trouba byla nejteplejší místo v domě, dávala se tam malá hodně slabá miminka. Teď jsou inkubátory. Naši předkové nebyli hloupí.