Krabičkování v praxi

40
16.1.24 16:20

Krabičkování v praxi

Ahoj, narazila jsem na pojem krabičkování - vaření jídel do krabiček na celý týden. Ráda bych to zkusila, moje představa je v pondělí navařit na úterý-pátek, ale úplně nevím, kde hledat recepty na jídla, která by vydržela těch 5 dnů + byla z běžných surovin. Nemáte zkušenosti, tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65168
16.1.24 16:30
@anonymni186 píše:
Ahoj, narazila jsem na pojem krabičkování - vaření jídel do krabiček na celý týden. Ráda bych to zkusila, moje představa je v pondělí navařit na úterý-pátek, ale úplně nevím, kde hledat recepty na jídla, která by vydržela těch 5 dnů + byla z běžných surovin. Nemáte zkušenosti, tipy?

tohle je fakt krabičkování? To si moc neumím představit, ve čtvrtek, pátek jíst tak stará jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
16.1.24 16:38

Fuj hlavně si přečti co se může stát pokud jíš staré těstoviny nebo rýži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11820
16.1.24 16:45

A není to krabičková dieta?…jídlo na celý další den, nebo max dva a rozdělené na jednotlivá jídla ne? Ale na celý týden, to jedině to zamrazit…ale to bude hnusný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8479
16.1.24 17:07

Krabičky dopředu tak max dva dny, na celý týden fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.1.24 17:23
@anonymni186 píše:
Ahoj, narazila jsem na pojem krabičkování - vaření jídel do krabiček na celý týden. Ráda bych to zkusila, moje představa je v pondělí navařit na úterý-pátek, ale úplně nevím, kde hledat recepty na jídla, která by vydržela těch 5 dnů + byla z běžných surovin. Nemáte zkušenosti, tipy?

Fuj, si to zamraz nebo zavař, potom možná. Ale ani to není tak chutné jak čerstvé jídlo. Nehledě na to, co se v jídle může pomnožit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.1.24 18:01

Nemám ráda staré jídlo. Tolik dní předváděné by u nás u nikoho neprošlo. Maximálně dva dny. A to výjimečně. X dní to prostě staré je. Takže sice jedu své krabičkování. Beru si krabičky svačinu do práce. Bez toho bych byla bez oběda a bez jídla. Ale teď uvařím večeři večer a sobě i muži odeberu na zítra na oběd do práce. Zítra zas další, edit. slovo další mi vypadlo. Uvařím další jídlo zítra večer na večeři a bude i na další den na oběd. Volím během týdne většinou recepty Břicháče Toma nebo podobné recepty. Jsou rychlé. A může to bez problémů celá rodina. Dneska jsem teda měla sebou karbanátek v neděli pečený v troubě, ale k tomu dneska ráno vařené brambory. Zítra bych to už nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.1.24 18:25

A já myslela, že krabičkování souvisí s krabičkovou dietou, tam ale ty krabičky vozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.1.24 18:34

Krabičkování, kočárkování…který blb tyto rádoby „módní“ výrazy vymyslel.No a další jak stádo to používají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.1.24 18:38
@anonymni186 píše:

vařím o víkendu, uvařím toho kotel, naporcuju, dám většinu do mrazáku a takhle mám v podstatě každý den v týdnu jiné jídlo, abych jedla 6× to samé, na to mne neužije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115984
16.1.24 18:42
@anonymni186 píše:

5 dní to nevydrží nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
16.1.24 19:20

Jediny rozumny zpusob je to jidlo zamrazit. Bud cast (a pak si ho vecer predem dochystat), nebo cele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115984
16.1.24 19:21
@Afrikana píše:
Jediny rozumny zpusob je to jidlo zamrazit. Bud cast (a pak si ho vecer predem dochystat), nebo cele.

Nějak mi uniká smysl proč to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.1.24 19:26
@aiwwa píše:
Nějak mi uniká smysl proč to dělat.

třeba u nás sice máme kantýnu, ale vaří tam strašně a jídlo i s dotací stojí asi 60 Kč, za to uvařím klidně dvě porce, výrazně chutnější a vím co v tom je a mám kontrolu nad velikostí porce, kdy v kantýně je snad jak pro žáčka základní školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
16.1.24 19:26

@aiwwa Setri to cas a clovek nemusi varit kazdy den. Ja si vzdycky udelala nedelni kulinarsky vecer a navarila si treba tri jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí