Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, narazila jsem na pojem krabičkování - vaření jídel do krabiček na celý týden. Ráda bych to zkusila, moje představa je v pondělí navařit na úterý-pátek, ale úplně nevím, kde hledat recepty na jídla, která by vydržela těch 5 dnů + byla z běžných surovin. Nemáte zkušenosti, tipy?
@anonymni186 píše:
Ahoj, narazila jsem na pojem krabičkování - vaření jídel do krabiček na celý týden. Ráda bych to zkusila, moje představa je v pondělí navařit na úterý-pátek, ale úplně nevím, kde hledat recepty na jídla, která by vydržela těch 5 dnů + byla z běžných surovin. Nemáte zkušenosti, tipy?
tohle je fakt krabičkování? To si moc neumím představit, ve čtvrtek, pátek jíst tak stará jídla.
Fuj hlavně si přečti co se může stát pokud jíš staré těstoviny nebo rýži
A není to krabičková dieta?…jídlo na celý další den, nebo max dva a rozdělené na jednotlivá jídla ne? Ale na celý týden, to jedině to zamrazit…ale to bude hnusný…
@anonymni186 píše:
Fuj, si to zamraz nebo zavař, potom možná. Ale ani to není tak chutné jak čerstvé jídlo. Nehledě na to, co se v jídle může pomnožit.
Nemám ráda staré jídlo. Tolik dní předváděné by u nás u nikoho neprošlo. Maximálně dva dny. A to výjimečně. X dní to prostě staré je. Takže sice jedu své krabičkování. Beru si krabičky svačinu do práce. Bez toho bych byla bez oběda a bez jídla. Ale teď uvařím večeři večer a sobě i muži odeberu na zítra na oběd do práce. Zítra zas další, edit. slovo další mi vypadlo. Uvařím další jídlo zítra večer na večeři a bude i na další den na oběd. Volím během týdne většinou recepty Břicháče Toma nebo podobné recepty. Jsou rychlé. A může to bez problémů celá rodina. Dneska jsem teda měla sebou karbanátek v neděli pečený v troubě, ale k tomu dneska ráno vařené brambory. Zítra bych to už nejedla.
A já myslela, že krabičkování souvisí s krabičkovou dietou, tam ale ty krabičky vozí.
Krabičkování, kočárkování…který blb tyto rádoby „módní“ výrazy vymyslel.No a další jak stádo to používají.
@anonymni186 píše:
vařím o víkendu, uvařím toho kotel, naporcuju, dám většinu do mrazáku a takhle mám v podstatě každý den v týdnu jiné jídlo, abych jedla 6× to samé, na to mne neužije
@anonymni186 píše:
5 dní to nevydrží nic.
Jediny rozumny zpusob je to jidlo zamrazit. Bud cast (a pak si ho vecer predem dochystat), nebo cele.
@Afrikana píše:
Jediny rozumny zpusob je to jidlo zamrazit. Bud cast (a pak si ho vecer predem dochystat), nebo cele.
Nějak mi uniká smysl proč to dělat.
@aiwwa píše:
Nějak mi uniká smysl proč to dělat.
třeba u nás sice máme kantýnu, ale vaří tam strašně a jídlo i s dotací stojí asi 60 Kč, za to uvařím klidně dvě porce, výrazně chutnější a vím co v tom je a mám kontrolu nad velikostí porce, kdy v kantýně je snad jak pro žáčka základní školy
@aiwwa Setri to cas a clovek nemusi varit kazdy den. Ja si vzdycky udelala nedelni kulinarsky vecer a navarila si treba tri jidla.