Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak jestli píšeš z JIP, tak to bylo blbě. Jinak - ať se nikdo nezlobí- ale dotaz vypadá, že ho napsal někdo o velké přestávce.
Já tuhle posedlost datem spotřeby atp. nechápu! No bože, tak byl déle otevřený, max. se z toho můžeš po…, ale předpokládám, že pokud byl senzoricky v pořádku, tak ani to ne.
Hej, lidi, věřte svým smyslům, protože potraviny v sobě skutečně nemají výbušku a den po doporučeném datu spotřeby se na povel nekazí. A to platí i pro déle otevřená jídla v lednici.
Spíš mi připadá dětinské a zhýralé, vyhazovat ještě dobré potraviny, a to jen proto, že na nich výrobce musí povinně uvést nějaký údaj, zatímco většina světa trpí hlady. ![]()
Zrovna tvaroh asi botulin mít nebude. Je to „kysaný“ výrobek, tím se ztrvanlivuje. A mléčnej výrobek, co není ok se myslím pozná- smrdí, hořkej, tfujky…
Ale něco sežrat a pak se ptát. Napíšu, že to urve střeva. Napíšu, že to je lepší, jak čerstvé. A co s tím zakladatelka udělá?
Já jím všechno, co není zelený a nesmrdi
zatím ziju a celkem prosperuji
V klidu
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Na Silvestra jsem dělala pomazanku s tvarohem a zůstal tu otevřeny. Dneska jsem si ho všimla, čuchala jsem k němu a přišel mi OK, vypadal normálně.
Jenže mi až po jídle došlo, že to je ten, který jsem na Silvestra otevřela. A je už 10.1.
Co mě čeká? Myslíte že to bude ok?😅 😅 😅 😅 😅
Kdyby byl aspoň zelenej, ale on fakt vypadal i chutnal normálně. Jsem kráva.
Teď si nemohu dovolit strávit tejden na hajzlu. Bože.
Kdyby byl zkažený, byl by hořký.
Ale- jestli to chápu, tak jediná správná odpověď je:
neboj, jsi naprosto v pořádku. A ještě jsi hrdinka, že jsi to nevyhodila.
U mléčných výrobků je to buď a nebo, já si jednou dala prošlý jogurt a ano, tak jsme se pos…a někdy prostě to je OK. Nejlépe je to prostě hlídat, ale stane se ![]()
Jogurty a tvarohy vydrží mnohem déle, než je uvedená jejich trvanlivost. Pokud na něm nebyla plíseň a chutnal normálně, byla bych bez obav ![]()
No maximálně by mohl byt hořký, takže fakt zkažený, nebo více proleželý, něco jako když zraji tvaruzky. Ale teda uzrálý tvaroh by se mi jist nechtělo, já neoblibuju ani příliš zralé sýry
tvaruzky jen pokud jsou vevnitř ještě bile, tvarohove, tak si trosku od manzela dam.
Zvláštní styl psaní, jak kdyby to psalo dítě.. max se z toho po.. nic jiného se ti stát nemůže ![]()
Já teď dceři dala na svačinu Termix co byl do 30.11. a byl v pohodě
nějak se mi zamíchal mezi nové. No, žije ![]()
Dobrý den,
Na Silvestra jsem dělala pomazanku s tvarohem a zůstal tu otevřeny. Dneska jsem si ho všimla, čuchala jsem k němu a přišel mi OK, vypadal normálně.
Jenže mi až po jídle došlo, že to je ten, který jsem na Silvestra otevřela. A je už 10.1.
Co mě čeká? Myslíte že to bude ok?😅 😅 😅 😅 😅
Kdyby byl aspoň zelenej, ale on fakt vypadal i chutnal normálně. Jsem kráva.
Teď si nemohu dovolit strávit tejden na hajzlu. Bože.