Snědla jsem 11 dní otevřeny tvaroh

Anonymní
10.1.24 12:55

Snědla jsem 11 dni otevřeny tvaroh

Dobrý den,
Na Silvestra jsem dělala pomazanku s tvarohem a zůstal tu otevřeny. Dneska jsem si ho všimla, čuchala jsem k němu a přišel mi OK, vypadal normálně.
Jenže mi až po jídle došlo, že to je ten, který jsem na Silvestra otevřela. A je už 10.1.
Co mě čeká? Myslíte že to bude ok?😅 😅 😅 😅 😅
Kdyby byl aspoň zelenej, ale on fakt vypadal i chutnal normálně. Jsem kráva.
Teď si nemohu dovolit strávit tejden na hajzlu. Bože.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3542
10.1.24 13:01

:lol: nic mu nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.1.24 13:10

Tak jestli píšeš z JIP, tak to bylo blbě. Jinak - ať se nikdo nezlobí- ale dotaz vypadá, že ho napsal někdo o velké přestávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
10.1.24 13:11

Já tuhle posedlost datem spotřeby atp. nechápu! No bože, tak byl déle otevřený, max. se z toho můžeš po…, ale předpokládám, že pokud byl senzoricky v pořádku, tak ani to ne. :zed: Hej, lidi, věřte svým smyslům, protože potraviny v sobě skutečně nemají výbušku a den po doporučeném datu spotřeby se na povel nekazí. A to platí i pro déle otevřená jídla v lednici. :zed: Spíš mi připadá dětinské a zhýralé, vyhazovat ještě dobré potraviny, a to jen proto, že na nich výrobce musí povinně uvést nějaký údaj, zatímco většina světa trpí hlady. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.1.24 13:15

Zrovna tvaroh asi botulin mít nebude. Je to „kysaný“ výrobek, tím se ztrvanlivuje. A mléčnej výrobek, co není ok se myslím pozná- smrdí, hořkej, tfujky…
Ale něco sežrat a pak se ptát. Napíšu, že to urve střeva. Napíšu, že to je lepší, jak čerstvé. A co s tím zakladatelka udělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.1.24 13:16

Já jím všechno, co není zelený a nesmrdi :lol: zatím ziju a celkem prosperuji

V klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.1.24 13:24
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Na Silvestra jsem dělala pomazanku s tvarohem a zůstal tu otevřeny. Dneska jsem si ho všimla, čuchala jsem k němu a přišel mi OK, vypadal normálně.
Jenže mi až po jídle došlo, že to je ten, který jsem na Silvestra otevřela. A je už 10.1.
Co mě čeká? Myslíte že to bude ok?😅 😅 😅 😅 😅
Kdyby byl aspoň zelenej, ale on fakt vypadal i chutnal normálně. Jsem kráva.
Teď si nemohu dovolit strávit tejden na hajzlu. Bože.

Kdyby byl zkažený, byl by hořký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.1.24 13:25

Ale- jestli to chápu, tak jediná správná odpověď je:
neboj, jsi naprosto v pořádku. A ještě jsi hrdinka, že jsi to nevyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.1.24 13:28

U mléčných výrobků je to buď a nebo, já si jednou dala prošlý jogurt a ano, tak jsme se pos…a někdy prostě to je OK. Nejlépe je to prostě hlídat, ale stane se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
10.1.24 13:30

Max se pose.es.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42617
10.1.24 13:36

Jogurty a tvarohy vydrží mnohem déle, než je uvedená jejich trvanlivost. Pokud na něm nebyla plíseň a chutnal normálně, byla bych bez obav :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14668
10.1.24 14:08

No maximálně by mohl byt hořký, takže fakt zkažený, nebo více proleželý, něco jako když zraji tvaruzky. Ale teda uzrálý tvaroh by se mi jist nechtělo, já neoblibuju ani příliš zralé sýry :D tvaruzky jen pokud jsou vevnitř ještě bile, tvarohove, tak si trosku od manzela dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
caroline_cari
10.1.24 14:30

Zvláštní styl psaní, jak kdyby to psalo dítě.. max se z toho po.. nic jiného se ti stát nemůže ;)

• Citovat
  • Upravit
1615
10.1.24 17:27

Já teď dceři dala na svačinu Termix co byl do 30.11. a byl v pohodě :nevim: nějak se mi zamíchal mezi nové. No, žije 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí