Krabičkování v praxi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116309
16.1.24 19:40
@annlady píše:
třeba u nás sice máme kantýnu, ale vaří tam strašně a jídlo i s dotací stojí asi 60 Kč, za to uvařím klidně dvě porce, výrazně chutnější a vím co v tom je a mám kontrolu nad velikostí porce, kdy v kantýně je snad jak pro žáčka základní školy

Aha, a pět dní starý jídlo tohle vyřeší. Chápu uvařit si večer na druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116309
16.1.24 19:42
@Afrikana píše:
@aiwwa Setri to cas a clovek nemusi varit kazdy den. Ja si vzdycky udelala nedelni kulinarsky vecer a navarila si treba tri jidla.

Vždyť v součtu je to stejně času. No, než jist 5 dní starý jídlo, tak si tu hodinu denně najdu.
A tos vařila i přílohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.1.24 20:08
@aiwwa píše:
Aha, a pět dní starý jídlo tohle vyřeší. Chápu uvařit si večer na druhý den.

použij čtenářskou gramotnost, Luku
psala jsem, že je lepší uvařit víc, nakrabičkovat a zmrazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
16.1.24 20:13

@aiwwa Vzdyt rikam mrazit. Pet dni stare jidlo bych jedla leda v pripade gulase. Mne se teda hodinu kazdy den u plotny travit nechce, znam zabavnejsi program. Navic jsem nemusela petkrat krajet treba cibuli, cesnek a zeleninu obecne, ani to petkrat vsechno uklizet. Vsechno jsem si to nachystala v jeden den za chvili. Za 2-3 hodiny jsem mela navareno na tyden a jeste do zasoby na dalsi tydny. Mrazila jsem to primo v krabickach po porcich. Mela jsem namyslena jidla tak, aby se k nim leda dodelala rychle zelenina typu brokolice, nebo testoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116309
16.1.24 20:41
@annlady píše:
použij čtenářskou gramotnost, Luku
psala jsem, že je lepší uvařit víc, nakrabičkovat a zmrazit

No a já píšu, že než jist rozmrazene, tak uvařím čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116309
16.1.24 20:44

@Afrikana když ti to vyhovuje a nevadí ti jist rozmrazene. Jak to každýmu vyhovuje.
Pět dní starý guláš? 8o
Vždyť to je o zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
16.1.24 20:50
@aiwwa píše:
@Afrikana když ti to vyhovuje a nevadí ti jist rozmrazene. Jak to každýmu vyhovuje.
Pět dní starý guláš? 8o

přesně, jako občasné řešení nějakého časového presu, možná,
ale žádné rozmrazené jídlo nechutná tak, jako čerstvé - většinou je to rozbředlé a hnusné, raději čerstvý chleba s máslem než rozmrazený biftek s brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.1.24 20:55

@anonymni186 ja jsem spis v pondeli jedla obed ze soboty a v utery nebo i stredu z nedele…jinak zeleninove polevky vydrzi, lusteninova kari, gulas, zapecene brambory. Nevydrzi smetanove polevky, ryby, salaty a testoviny (nezapecene).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
16.1.24 21:06

@aiwwa @stinga Byly to ruzne smesi. Nemam rada ohrivane maso udelane jen tak. A rozmrazene brambory jsem nejedla snad nikdy v zivote. Ale pokud se udela treba hovezi na houbach, tak se to da s ryzi zamrazit uplne v pohode. Varila jsem ruzna indicka jidla, gulase, lasagne a podobne. Nebo omacky na testoviny, tem je uplne jedno, ze jsou zamrazene. Chutnalo to v pohode :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
16.1.24 21:09
@aiwwa píše:
Pět dní starý guláš? 8o

Tady na emiminu je o zdravotni problem i sunka s datem trvanlivosti do 10. ledna snezena 11. ledna v 00:01 :mrgreen: Ja to zas tak vazne neberu. Dokud je to oukej senzoricky, tak je to pro me jedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
16.1.24 21:10
@aiwwa píše:
No a já píšu, že než jist rozmrazene, tak uvařím čerstvé.
a já říkám, že si raději navařím víc porcí něčeho dobrého, co snáší dobře zmrazení, než se crcat několik večerů týdně s něčím rychlým
zmrazím to do tří hodin od uvaření, takže je to jako čerstvé
@stinga píše:
přesně, jako občasné řešení nějakého časového presu, možná,
ale žádné rozmrazené jídlo nechutná tak, jako čerstvé - většinou je to rozbředlé a hnusné, raději čerstvý chleba s máslem než rozmrazený biftek s brambory

když někdo neumí mrazit, rozmrazit a ohřát, tak že to jídlu neublíží, tak holt musí vařit každý den
a o mražení brambor tu nikdo nepsal, přílohy mám vždy čerstvé, rýži, těstoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.24 21:51
@Afrikana píše:
@aiwwa Vzdyt rikam mrazit. Pet dni stare jidlo bych jedla leda v pripade gulase. Mne se teda hodinu kazdy den u plotny travit nechce, znam zabavnejsi program. Navic jsem nemusela petkrat krajet treba cibuli, cesnek a zeleninu obecne, ani to petkrat vsechno uklizet. Vsechno jsem si to nachystala v jeden den za chvili. Za 2-3 hodiny jsem mela navareno na tyden a jeste do zasoby na dalsi tydny. Mrazila jsem to primo v krabickach po porcich. Mela jsem namyslena jidla tak, aby se k nim leda dodelala rychle zelenina typu brokolice, nebo testoviny.

Nechceš hodit nějaké typy? :think: My si s mužem vaříme, většinou v neděli na první dva dny a pak to látáme a děláme různé rychlovky… Ale kolikrát se fakt nechce 8) Tak bych uvítala nějaké typy, co neznám… A že bych též něco udělala pro nejhorší případy do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116309
16.1.24 22:36
@Afrikana píše:
Tady na emiminu je o zdravotni problem i sunka s datem trvanlivosti do 10. ledna snezena 11. ledna v 00:01 :mrgreen: Ja to zas tak vazne neberu. Dokud je to oukej senzoricky, tak je to pro me jedle.

Jaká šunka? Tys psala, že jíš 5 dní starý guláš. To je prostě humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116309
16.1.24 22:38
@annlady píše:
když někdo neumí mrazit, rozmrazit a ohřát, tak že to jídlu neublíží, tak holt musí vařit každý den
a o mražení brambor tu nikdo nepsal, přílohy mám vždy čerstvé, rýži, těstoviny…

Neumí mrazit? :P
Aha, tak to jo. Čerstvě uvařené chutná líp. A když stejne vaříš přílohu plus to jídlo rozmrazujes, tak těch pár minut navíc které stravíš navíc není takový rozdíl ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.1.24 05:39

@annlady na mražení mám vyloženě koupené misky s přepážkou. Ale dělám to jen, když manžel jezdí dělat do světa, že si bere hotovky sebou domácí zamrazené. Když dělá tady v republice. Tak to nedělám vůbec. Čerstvé jídlo, je čerstvé jídlo. Tolik času vaření nezabere. Hlavně ty rychlé recepty. A aj tam přišli chlapi na to, že si koupí raději flákotu masa, pečivo, zeleninu, mají tam gril. Že si raději pravidelně po směně ugrilují na večeři čerstvé maso. Takže jak mají práci ve světě, už se těch hotovek mnou uvařených, zmrazených začalo dělat míň a míň. Dřív si bral na celých 15 dní. Teď posledně co jezdil pryč, tak si vzal maximálně na 4-5 dní. Víc nechtěl. Že si raději po práci udělají čerstvé maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí