Králík - jak udělat ?

715
18.2.20 07:21

Kralik - jak udelat ?

Zdravim, rada bych se zeptala jak varite kralika? Dostala jsem kralika, ale nikdy jsem ho nedelala. Internet je plny receptu. Rada bych vsak znala vase osvedcene recepty jak ho udelat. Na smetane? Nebo jen upect? Podelte se o recept. Dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2009
18.2.20 07:26

Peču ho na kmíně a česneku, k tomu špenát a bramborový knedlík. Pozor, abys ho nevysušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
18.2.20 07:32

Miluji jakkoli, nejčastěji dělám na smetaně, občas jen dusím s kořenovou zeleninou a s bylinkami, a občas dělám na cibuli, česneku a kmínu se špenátem a br knedlíkem. Viděla jsem i recept, kde se pekl zabalený do anglické, to může být taky super, navíc tak asi zůstane ještě šťavnatější. No to mám chutě, musím zajít pro králíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
18.2.20 07:32

Smažím jako řízky, ale musí být mladej. Jinak upéct na česneku s bůčkem, nebo jako „svíčkovou“. Máme domácí docela často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
18.2.20 07:37

Za mlada, když jsme králíky chovali, měl jsem je rád na svíčkovou, pro mě svíčková z králíka lepší než originál. Překoná to už jen zajíc… smajlikkterymukapajslinyzhuby 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.2.20 07:53

@Elzaaa nejčastěji dělám,,svíčkovou,, a řízky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
18.2.20 07:56

Diky za rady :palec: a opravdu musi byt kralik nalozeny pres noc? To jsem ve spouste receptu videla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.2.20 07:56
@Lychee13 píše:
Smažím jako řízky, ale musí být mladej. Jinak upéct na česneku s bůčkem, nebo jako „svíčkovou“. Máme domácí docela často.

Jo s bůčkem na česneku je taky super mňam. Úplně jsem na něj dostala chuť. Asi půjdu vytáhnout králíka z mrazáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.2.20 07:58

@Elzaaa není to nutné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
18.2.20 08:00

@kavenka dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
18.2.20 08:01
@Elzaaa píše:
Diky za rady :palec: a opravdu musi byt kralik nalozeny pres noc? To jsem ve spouste receptu videla

Možná je lepší nechat ho přes noc naloženého, prošpikovaného slaninou, ale dá se udělat i „na rychlo“…
Když máti cca před 2 roky dostala králíka od sousedů, dělala svíčkovou bez nakládání a byla dobrá… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
18.2.20 08:03

Nenakládáme ho a taky ho děláme na smetaně, též ho mám raději, než „originální“ svíčkovou. Nejdřív ho peču se zeleninou a kořením, pak upečenou zeleninu dám do mixéru (část koření a bobkové listy dám pryč), rozmixuju, přidám smetanu i zakysanou smetanu, popřípadě pár kapek citronu, dovařím na plotně a králíka dopeču. S domácíma knedlíkama a brusinkama. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
18.2.20 08:06

@Elzaaa
Na česneku.
Králíka osolím, přidám koření celý pepř, nové koření, bobkový list, prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli a buď trochu špeku nebo třeba uzené krkovice a dám péct. Dělám s bramborovým, houskovým nebo chlupatým knedlíkem.

Na zelenině.
Stejný postup, jako na česneku, jen přidám kořenovou nastrouhanou nahrubo zeleninu.

Po kanadsku.

Udělám marinádu : prolisuju česnek, nakrájím cibuli, přidám kečup, trošku wochesteru, dochutím podle chuti a králíka do toho naložíte a necháme, alespoň přes noc.
Pak jen upečeme. Před upečením přidáme trochu vody. Udělá to výbornou šťávu. Občas jsem, tak pekla i kuře a dobrý.
Maso není suché, ale šťavnaté.

Můžeš udělat i na smetaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.2.20 08:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
18.2.20 08:32

Pečený na česneku, dušený na smetaně, řízky nebo taky paprikáš (jako guláš)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí