Kramerová versus Kramer

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2766
8.3.10 20:28

Kramerová versus Kramer

Ahoj,

zrovna čtu knížku podle které byl zřejmě natočen film Kramerová versus Kramer,jsem na začátku a film si moc nepamatuju,ale zatím jde o to,že žena opustí manžela i své dítě.Nedávno jsem v časopise četla příběhy žen,které šly za hlasem svého srdce(zamilovaly se do jiného muže) a byly schopné opustit i svoje děti.Znáte někoho takového ve svém okolí?Jaký na to máte názor?Dokážete to pochopit?Já asi ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
8.3.10 20:35

Znám. Moje spolužačka ze střední, děsně „zbožná“. V 18 se vyspala poprvé s klukem, otěhotněla, bylo vcelku jasné, že dítě jí překazilo plány a že ono i manžel jsou spíš něco jako koule na noze. Dítě strčila na výchovu babičce, dělala pak ještě nějakou školu … Po letech (holčičce bylo 6 nebo 7 let) jsem potkala tu malou s tatínkem v cukrárně a ptala jsem se, kde mají mamku … odpověděl mi, že se s ním rozvedla a odešla za jiným. Dceru si s sebou nevzala.

Pochopení pro takovéhle chování mi schází, odnesou to bohužel ti, co nic nezavinili - děti.

Jinak film znám, ale to téma je moc bolavé, takže i když je skvěle natočený, moc často na něj nekoukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.3.10 20:41

Nedokazala bych sve dite opustit, tvarit se, ze neexistuje.

Dokazu si predstavit, ze kdybychom se s manzelem rozvedli, ze by mohla nastat nejaka situace, ze by dite bylo svereno do jeho pece.

Zrovna dneska jsem koukala na Past na rodice (tu z roku 1961) a rikala jsem si, jak mohli kazdy vzit jedno dite a nikdy jim o sobe nerict, nevidet je, preci i kdyz jsou rodice uplne na kordy, tak to nic nemeni na vztahu k jejich detem… Nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.10 20:48

Měla jsem spolužáka, co žil jen s taťkou. Mamka byla zavřená a z kriminálu se jim už nevrátila… divný no. Ale podle všeho jim bez ní bylo líp… (i když ten jejich taťka taky žádná výhra nebyl, prostě jakej šel - takovou potkal…)
takže za mě - ač to zní divně - jestliže matka dobrovolně opustí navždy svoje dítě, pak to dítě BEZ ní trpí daleko míň než když by zůstala… Protože než takovou, tak to raděj žádnou…
Jednou na ČT běžel nějaký pořad o otcích samoživitelích. A tam jeden taťka říkal, že si myslí, že jeho dceři matka jako taková chybí, ovšem ta konkrétní matka biologická určitě ne.
Tož tak nějak bych to viděla já…

• Citovat
  • Upravit
7850
8.3.10 20:54

Kamarádovi našeho kamaráda se stalo to, že jeho manželka šla na sraz spolužáků ze školy. V noci se vrátila ze srazu, sbalila si věci, řekla, že se zamilovala do svého spolužáka a odešla. Navždy. Doma mu nechala 2 kluky - 3 roky a 1/2 roku. Chudák prý ani neměl tušení, co se těm dětem dává jíst a tak…Stal se z něj táta na plný úvazek a docela to zvládal…pak už jsme ztratila o něm info.
NECHÁPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.3.10 20:59

baghiro - evidetně ti tvá spolužačka pije krev, ale proč to odsouzení v těch větách?

za a)- chlapů je takových tuny a většinou se řekne, no jooo, byl moc mladej a neplánoval „to“, buhvi jestli mu „to“ ona neudelala schválně.

za b) v situaci, kdy dítě zřejmě nechtěla se zachovala jako formát - většina ostatníchm, především češek by dítě prostě zabily a hotovka, co se s „tím“ budou matlat?

zřejmě je ted lepší matka pro své další děti - nebo teprve bude, a tomuhle dala alespon život :nevim:

Adel32 - člověče já mám v těch filmech uplný hokej, myslela jsem že K versus K - byl film o rozvádějících se manželech, kteří se během průtahů kolem rozvodu pozabíjejí - tak když to nebyl tenhle, jak se pak ten „muj“ jmenoval :think: demence děsná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
8.3.10 21:04
harpyje píše:
Adel32 - člověče já mám v těch filmech uplný hokej, myslela jsem že K versus K - byl film o rozvádějících se manželech, kteří se během průtahů kolem rozvodu pozabíjejí - tak když to nebyl tenhle, jak se pak ten „muj“ jmenoval :think: demence děsná :-)

a nebyla to Válka Roseových (teď nevím,jak se to píše…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
8.3.10 21:05

harpyje to bude asi Válka Roseových, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7850
8.3.10 21:06
harpyje píše: …byl film o rozvádějících se manželech, kteří se během průtahů kolem rozvodu pozabíjejí - tak když to nebyl tenhle, jak se pak ten „muj“ jmenoval :think: demence děsná :-)

Válka Roseových :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7850
8.3.10 21:07

jsem pomalá… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
8.3.10 21:13
vulpes píše:
Kamarádovi našeho kamaráda se stalo to, že jeho manželka šla na sraz spolužáků ze školy. V noci se vrátila ze srazu, sbalila si věci, řekla, že se zamilovala do svého spolužáka a odešla. Navždy. Doma mu nechala 2 kluky - 3 roky a 1/2 roku. Chudák prý ani neměl tušení, co se těm dětem dává jíst a tak…Stal se z něj táta na plný úvazek a docela to zvládal…pak už jsme ztratila o něm info.
NECHÁPU.

vulpes něco takového jsem myslela…taky nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.3.10 21:25

Je pravda, ze jak pise Harpyje, chlapu je tkovych spousta a nikdo se nad tim nejak moc nepozastavuje.

I kdyz mozna matka je k diteti vic pripoutana, hormony naprosto prozaicky drzi mamu u ditete, priroda to tak zaridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.3.10 21:28

Já nechápu ani chlapy, jak můžou opustit svý dítě :roll: sice se to děje v každé druhé rodině, ale stejně to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.3.10 21:28

bingo :mrgreen: je to válka roseových - ted mito doslo. ovsem ja tedy K versus K vůbec neznám a to jsem si myslela že jo, - takový známý název… :think: mezery ve vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
8.3.10 22:10

harpyje - možná jsem se nevyjádřila přesně .. ale to je fuk. Já ten případ znám osobně, ty ne. Její malá ji zbožňovala (vím to, jezdívala jsem s nimi i na dovolené) a ona ji opustila, protože se jí „nehodila do krámu“. Nemám pro to pochopení a nikdy mít nebudu.

A nemyslím si, že je jedno, jestli malé dítě opustí máma, nebo táta.

A nemyslím si, že je takové terno dát život někomu, o koho pak nestojíš…

A že se zachovala jako formát? Je vidět, že bychom se my dvě neshodly, podle mě se zachovala jako sketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová