Krásný vánoční dárek - vši!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
585
24.12.14 10:27

Krásný vánoční dárek...vši!!!

Krásné svátky všem:-)…dcerka přinesla před pár dny ze školy vši…jí jsem je likvidovala cca 10 dnů, denně čistý povlečení, ručník, sponky, gumičky do vlasů, plyšáci…odpočívaly na mrazáku, ač jsem se snažila, chytla jsem je i já…mám dlouhé, husté vlasy…bojuju s nima…použila jsem již tři druhy přípravků…Paranit, nyní Difusil na vši…jak je možnné, že když si poctivě nanesu všude ten přípravek, přesto mi druhý den při česání všiváčkem vypadne třeba jedna živá malinká veš a jedna živá hnida…? Vlasy jsem i žehlila žehličkou na vlasy…jak se jich účinně zbavit? Nechci, aby je dcerka zase chytla ode mně zpět…díky za Vaše zkušenosti s těmi malými vetřelci…jinak krásný dnešní den:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
24.12.14 10:32

Alpa + olej nejlépe kokosový a vlasy pod igelit. Ještě jsem do toho nakapala tea tree olejíček, to je odpuzuje. Po umytí použít žehličku. Pokud máte hodně husté vlasy, je potřeba, aby byly tím přípravkém pořádně nasáklé, jinak je nikdy nezlikvidujete všechny. Přeju hodně zdaru v boji s těmi potvůrkami. Krásné Vánoce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
24.12.14 10:40

Co si obarvit hlavu, to jsem slyšela od jedné kadeřnice. Její neteř přitáhla vši a šampony jí prý nepomohly, tak jí obarvila hlavu a bylo po nich :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
24.12.14 10:44

Pry psi sampon. Nedavdo byl clanek, ze na vsechny pripravky jsou vsi zvykle. A ze je nejlepsi sampon na psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
24.12.14 10:45

http://bylinkypromaminky.blogspot.cz/…lenty-a.html je mnoho receptů na přírodní oleje na vši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.12.14 11:24

Všivák http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, nic jiného dcerce na vši nezabralo. Od té doby, co ho máme, tak mi chemie nesmí do baráku. Vyčešeš a máš pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.12.14 11:27
@Loll píše:
Všivák http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, nic jiného dcerce na vši nezabralo. Od té doby, co ho máme, tak mi chemie nesmí do baráku. Vyčešeš a máš pokoj.

tak tenhle hreben by na me nemel sanci, krepaty a vlnity dlouhy vlasy timhle nevyceses.

ja teda jen cerpam rady, zatim se nam vsi vyhnuly, predpokladam, ze u manzela a deti se to bude resit 0,5 cm sestrihem, ale co ja?

pred par lety byla zprava v TV, ze na vsi perfektne zabira vysusit je fenem - prej neni ani tak dulezita teplota - naopak, staci mirna, jako vytrvalost - fenovat hlavu hodinu. Moc se to nerozsirilo, asi to nefunguje - slysely jste o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.12.14 11:38
@palapa píše:
Pry psi sampon. Nedavdo byl clanek, ze na vsechny pripravky jsou vsi zvykle. A ze je nejlepsi sampon na psy.

no, zvyklé… ono je to spíš o tom, že přípravky pro lidi už nesmí obsahovat insekticidy jakožto zdravotně závadné, takže bývají na bázi olejů, ve kterých se veš zadusí nebo že se jí zalepí prdelka a nemůže vyměšovat až praskne a tak podobně.

ovšem přípravky pro psy se stále ještě dají koupit s (těmi zdravotně závadnými) insekticidy. mně se roky osvědčuje psí Diffusil, co jsem tak postřehla, teď se jmenuje Orthosan s karbarylem.

ale tedy jinak i po insekticidech budeš vyčesávat živé vši a hnidy. tam je potřeba ošetřit hlavu a po týdnu ji ošetřit znova. během toho týdne by se ze všech hnid měly vylíhnout nové vši, které ovšem jsou na další rozmnožování ještě mladé. takže jsou potřeba dvě dávky, protože i když některé přípravky se chlubí tím, že zabíjí i hnidy, tak v praxi jsem za ty toky, co mi děti chodí do kolektivních zařízení, takový přípravek nezažila.

jo, a tedy ruční vybírání mezi aplikacemi i po té druhé jsem tak nějak dělala automaticky, i když teoreticky by mělo stačit to dvojí ošetření. na druhou stranu přece nenechám děcka chodit s mrtvými/vylíhnutými hnidami ve vlasech, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
24.12.14 11:45
@Pudloslava píše:
tak tenhle hreben by na me nemel sanci, krepaty a vlnity dlouhy vlasy timhle nevyceses.

ja teda jen cerpam rady, zatim se nam vsi vyhnuly, predpokladam, ze u manzela a deti se to bude resit 0,5 cm sestrihem, ale co ja?

pred par lety byla zprava v TV, ze na vsi perfektne zabira vysusit je fenem - prej neni ani tak dulezita teplota - naopak, staci mirna, jako vytrvalost - fenovat hlavu hodinu. Moc se to nerozsirilo, asi to nefunguje - slysely jste o tom?

tenhle hřeben je opravdu to nejúžasnější co může být, mám ho už několik let, dcera má husté a vlnité vlasy a paráda, není nic lepšího než toto. Mám ho z Anglie, tenkrát za pětset korun, ale je to prostě výhra největší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.12.14 12:16

Ja jsem zjistila ze mam vsi, kdyz jsem si vycesavala vlasy kartacem s kancimi stetinami, takova ta kombinace, ze tam jsou dratky a kolem dratku stetinky. Tim jsrm si vlasy dokonale vycesala, vycesala jsem tim vetsinu vsi a pak kovovym vsivackem na psy zbytek, ani to netahalo, protoze ten stetinaty kartac vlasy krasne rozcese. Myslim, ze by mohl pomict i tangle teezer.
Rozhodne vycesavat a vycesavat. A rovnou jsem koupila sampon na psy a hnidy to hezky pobilo, jeste dlouho jsem je pak nachazela mrtve na vypadanych vlasech (nemel mi kdo je vybrat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
24.12.14 12:22

Me na vsi pomohlo jedinny a to si obarvit vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.12.14 12:28

Obarvit vlasy…a vyčesávat, vyčesávat, s pomocí kondicionéru nad vanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.12.14 12:44

Holka má dlouhé vlasy, zabral jedině šampon pro psy. KOupila jsem nějaký no name za 80 kč a bylo po problému již po jednom umytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
24.12.14 13:27

Minulý rok se jich holka nemohla zbavit, koupila jsem opravdu hodně přípravků v lékárně, prala, žehlila jak jsem mohla, vše vystříkávala biokillem, vybírala, ale už když jsem myslela, že už se jich zbavujem, zase se to rozjelo. Nakonec nám pomohl orhosan(ale pozor-ne klasický šampon, ale ta pěna) dceři jsem ho na hlavě nechala cca 10minut a pak vlasy vyžehlila, žehlila jsem je každý den, orthosanem si je takto myla co 3dny- za 14 dní jsem už načisto povlékla, vše vyprala a máme pokoj. Je hodně důležité ten orthosan nechat na hlavě minimálně 5minut působit(raději víc) - jinak nefunguje. A pěna je silnější než šampon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
24.12.14 14:10
@Zdenuli píše:
Alpa + olej nejlépe kokosový a vlasy pod igelit. Ještě jsem do toho nakapala tea tree olejíček, to je odpuzuje. Po umytí použít žehličku. Pokud máte hodně husté vlasy, je potřeba, aby byly tím přípravkém pořádně nasáklé, jinak je nikdy nezlikvidujete všechny. Přeju hodně zdaru v boji s těmi potvůrkami. Krásné Vánoce :mavam:

Mám dlouhé vlasy, na mě zabralo toto když je syn dotáhl z prázdnin. Olej je zadusi, vlasy jdou pěkně vyčesat s alpa by měla vysušit hnidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí