Pořád si předáváme nemoci

994
24.12.14 08:48

pořád si předáváme nemoci

Ahoj maminky, všem přeju krásné Vánoce :)

Možná to znáte, ale já už jsem z toho na prášky. Od litopadu jsme prakticky pořád doma, dcerka má skoro pořád rýmu, občas se přidá kašel..teplota minimálně, chuť k jídlu nic moc. Nasivin už používat nemůžu, takže to jistí jen mořská voda, ale ta je na rýmu prd účinná.

Jde mi o to, že doma nemáme šanci se vyléčit, protože to chytáme jeden od druhého, jeden týden to má dcerka, pak začne posmrkávat přítel, od něho to chytnu já..týden klid a všechno nanovo. Vytáhla jsem horské slunce, že začnu vypalovat bacily, každý den vyvětrám byt, trošku vše omyju(tak jednou týdně) desinfekcí..prostě aby se bacily minimálně šířily a nic, žádná změna. Tak mě napadá otázka jak to děláte vy?? máte nějakou zaručenou radu? Já vím, že je to asi normální a dcerka si tak „pěstuje“ imunitu, ale z toho nedobrovolnýho domácího vězení asi zešedivim :zed: :zed: Hlavně teď o svátcích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
24.12.14 08:56

Bohužel neporadím, my si to takhle předáváme ve 3 lidech od října co nastoupil prostřední syn do školky. Z do dnes byl ve školce jen 7 dní, jinak je porad na hromadě. Od nej to chytí nejmenší, pak já a musím s tim chodit do práce :? Nejstarší syn a chlap jaks taks odolávají :think: Mrnata ji z ovoce jen banány, občas snedi jablka, nějaké mandarinky a pomeranče vůbec, zeleninu taky nechtějí, takže přísun vitamínů ve stravě je nulový :roll: :zed: zkoušíme imunoglukan, ale u toho trvá než se objeví požadované účinky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
24.12.14 09:03

Ahoj, jsme na tom stejně. Od září, co syn nastoupil do školky, se v tom hrabeme. Pořád doma. Taky zkoušíme imunoglukan. Jinak dcera měla na výtěru z nosu streptokoka, proto to stále chytala, syn zvětšenou nosní mandli. Takže bych být vámi se nechala vyšetřit na orl. Jinak mořská voda a imunoglukan, tím nic nezkazíš, popřípadě zkusit nějaká homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
24.12.14 09:05

Taky se pridam, jen si to predavame v sesti lidech, takze nekonecne kolecko :zed: Od konce rijna vzdy jedno dite ryma a kasel - prudusky - atb, do toho to chytne druhe a vetsinou ja, do toho musim do prace, takze nemocne deti hlida babicka s dedou, kteri vetsinou take skonci na atb (mamka mela ted od deti zapal plic, ale fakt jine hlidani nemam). No a jen prvni dite dobere atb, tak to rovnou do tydne chytne od druhe, me nebo babicky. Takze u nas skore: za posledni 2 mesice jedno dite dvoje atb, druhe jedny, ja dvoje, chlap jedny, babicka dvoje a deda taky dvoje :zed: A to vetsinou zanet prudusek nebo zapal plic (jednou u male zanet stredniho ucha) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
24.12.14 09:10

@Aliik no tak to je síla!!! Koukám, že s tím trápením nejsem jediná!! Ono by mělo totiž začít mrznout a máme všichni po problému!! Kdo to kdy viděl, že v prosinci chytneš třeba střevní chřipku(teda pokud to neni z br. salátu :D)..to jsou přece letní nemoci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.12.14 09:13

Malá se teda docela drží, od září měla dvakrát rýmu a kašel, teď před Vánocema i s dvoudenní fakt vysokou horečkou. Ale na poslech vždy čistá, uzavřeno s tím, že je to viroza a že je celkem odolná a nepadá jí to nikam na průdušky (kolem roka skoro každá rýma skončila antibiotikama a zánětem průdušek). Jinak taky nastoupila do školky, tak jsem se taky děsila a fakt ťuk ťuk. Dávám Imunoglukan, vitamín C s rutinem a teď i přírodní sirup Floradix (vitamíny a železo, je nejedlík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.12.14 09:15

Jinak se snažím otužovat, nenavlíkat, spát v chladnu a mýt v studenější. A přemýšlím nad saunou. Je to super i pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
24.12.14 09:15

@Run taky nejedlík, vitamíny do ní dostavám jedině v sirupu a občas šťávou z pomerančů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
24.12.14 09:17

@Run to samé dělám taky, v noci má v pokoji 18 stupňů, má overal a spací pytel, větrám (ač nerada, okna netěsní :zed:, ale na škodu to není)..zatím to nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.12.14 09:20

No my jsme si to předávali všichni v rodině taky, ale to byl malý rok a půl až dva.. Mě to fakt příjde, jak když zesílila a zvládá to líp a my už jsme si tím kolečkem prošli s ní, tak už to od ní nechytáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.12.14 09:35

Udělej vse pro tvůj klid…zajdi na orl, podporujte imunitu a jinak se s tim spis nauč zit :mrgreen: My to takhle Máme už druhou zimu. Kamaradi i rodina si z nás už dělají srandu, že máme návštěvy pouze od dubna do září, protoze pak jsme pořád marodi :zed: Máme dva kluky (2 a 4 roky) a třetí princeznu na cestě, takže předpokládám, že tento stav bude ještě pár let trvat :roll: Samozřejmě i my se snažíme se toho zbavit, ale už mne to tolik ne de ptá jako minulý rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.12.14 09:49

@veeeraf Taky neporadím, jsme na tom stejně :( A to už jedeme druhé kolo antibiotik… beru to jako daň za školkové bacily ;)

Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
24.12.14 09:50

U nás se vyplatilo (když děti byly malé - školkového věku), dát jim „lactobacilovou“ kůru. Cca měsíc aspoň o jednu dávku více než je doporučená dávka. Tenkrát byl buď nutrolín - ten jsem dávala 3× denně, nebo „ledničkové“ lactobacily a ty jsem dávala 3×2 a pak 3×1. Už je to ale pravda pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
24.12.14 10:24
@Slečna Ferka píše:
@veeeraf Taky neporadím, jsme na tom stejně :( A to už jedeme druhé kolo antibiotik… beru to jako daň za školkové bacily ;)Držte se!

nj, jenže ona ještě ani nechodí do školky!! Vyjedeme jen ven mezi lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.12.14 10:30

Co syn chodí do školky, taky si rýmu s kašlem předáváme kolečkem starší-mladší-já. akorát teda když mají jen rýu s kašlem, bez teplot, tak doma nesmrdíme, máme celkem normální režim, jen syna samozřejmě neposílám do školky, kvůli ostatním dětem, ale třeba na procházku na trhy si v klidu zajdeme. stejně by mi tu doma lítali, protože zle jim není, tak to nějak nehrotím. ono stačí, že ho nechám doma ze školky, a stejně jsme do týdne zdraví i s normálním režimem. pak jde do školky, a za 3 dny to zase jede :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí