Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, všem přeju krásné Vánoce ![]()
Možná to znáte, ale já už jsem z toho na prášky. Od litopadu jsme prakticky pořád doma, dcerka má skoro pořád rýmu, občas se přidá kašel..teplota minimálně, chuť k jídlu nic moc. Nasivin už používat nemůžu, takže to jistí jen mořská voda, ale ta je na rýmu prd účinná.
Jde mi o to, že doma nemáme šanci se vyléčit, protože to chytáme jeden od druhého, jeden týden to má dcerka, pak začne posmrkávat přítel, od něho to chytnu já..týden klid a všechno nanovo. Vytáhla jsem horské slunce, že začnu vypalovat bacily, každý den vyvětrám byt, trošku vše omyju(tak jednou týdně) desinfekcí..prostě aby se bacily minimálně šířily a nic, žádná změna. Tak mě napadá otázka jak to děláte vy?? máte nějakou zaručenou radu? Já vím, že je to asi normální a dcerka si tak „pěstuje“ imunitu, ale z toho nedobrovolnýho domácího vězení asi zešedivim
Hlavně teď o svátcích
Bohužel neporadím, my si to takhle předáváme ve 3 lidech od října co nastoupil prostřední syn do školky. Z do dnes byl ve školce jen 7 dní, jinak je porad na hromadě. Od nej to chytí nejmenší, pak já a musím s tim chodit do práce
Nejstarší syn a chlap jaks taks odolávají
Mrnata ji z ovoce jen banány, občas snedi jablka, nějaké mandarinky a pomeranče vůbec, zeleninu taky nechtějí, takže přísun vitamínů ve stravě je nulový
zkoušíme imunoglukan, ale u toho trvá než se objeví požadované účinky ![]()
Ahoj, jsme na tom stejně. Od září, co syn nastoupil do školky, se v tom hrabeme. Pořád doma. Taky zkoušíme imunoglukan. Jinak dcera měla na výtěru z nosu streptokoka, proto to stále chytala, syn zvětšenou nosní mandli. Takže bych být vámi se nechala vyšetřit na orl. Jinak mořská voda a imunoglukan, tím nic nezkazíš, popřípadě zkusit nějaká homeopatika?
Taky se pridam, jen si to predavame v sesti lidech, takze nekonecne kolecko
Od konce rijna vzdy jedno dite ryma a kasel - prudusky - atb, do toho to chytne druhe a vetsinou ja, do toho musim do prace, takze nemocne deti hlida babicka s dedou, kteri vetsinou take skonci na atb (mamka mela ted od deti zapal plic, ale fakt jine hlidani nemam). No a jen prvni dite dobere atb, tak to rovnou do tydne chytne od druhe, me nebo babicky. Takze u nas skore: za posledni 2 mesice jedno dite dvoje atb, druhe jedny, ja dvoje, chlap jedny, babicka dvoje a deda taky dvoje
A to vetsinou zanet prudusek nebo zapal plic (jednou u male zanet stredniho ucha) ![]()
@Aliik no tak to je síla!!! Koukám, že s tím trápením nejsem jediná!! Ono by mělo totiž začít mrznout a máme všichni po problému!! Kdo to kdy viděl, že v prosinci chytneš třeba střevní chřipku(teda pokud to neni z br. salátu
)..to jsou přece letní nemoci ![]()
Malá se teda docela drží, od září měla dvakrát rýmu a kašel, teď před Vánocema i s dvoudenní fakt vysokou horečkou. Ale na poslech vždy čistá, uzavřeno s tím, že je to viroza a že je celkem odolná a nepadá jí to nikam na průdušky (kolem roka skoro každá rýma skončila antibiotikama a zánětem průdušek). Jinak taky nastoupila do školky, tak jsem se taky děsila a fakt ťuk ťuk. Dávám Imunoglukan, vitamín C s rutinem a teď i přírodní sirup Floradix (vitamíny a železo, je nejedlík)
Jinak se snažím otužovat, nenavlíkat, spát v chladnu a mýt v studenější. A přemýšlím nad saunou. Je to super i pro děti.
@Run taky nejedlík, vitamíny do ní dostavám jedině v sirupu a občas šťávou z pomerančů ![]()
@Run to samé dělám taky, v noci má v pokoji 18 stupňů, má overal a spací pytel, větrám (ač nerada, okna netěsní
, ale na škodu to není)..zatím to nepomáhá
No my jsme si to předávali všichni v rodině taky, ale to byl malý rok a půl až dva.. Mě to fakt příjde, jak když zesílila a zvládá to líp a my už jsme si tím kolečkem prošli s ní, tak už to od ní nechytáme.
Udělej vse pro tvůj klid…zajdi na orl, podporujte imunitu a jinak se s tim spis nauč zit
My to takhle Máme už druhou zimu. Kamaradi i rodina si z nás už dělají srandu, že máme návštěvy pouze od dubna do září, protoze pak jsme pořád marodi
Máme dva kluky (2 a 4 roky) a třetí princeznu na cestě, takže předpokládám, že tento stav bude ještě pár let trvat
Samozřejmě i my se snažíme se toho zbavit, ale už mne to tolik ne de ptá jako minulý rok ![]()
@veeeraf Taky neporadím, jsme na tom stejně
A to už jedeme druhé kolo antibiotik… beru to jako daň za školkové bacily ![]()
Držte se!
U nás se vyplatilo (když děti byly malé - školkového věku), dát jim „lactobacilovou“ kůru. Cca měsíc aspoň o jednu dávku více než je doporučená dávka. Tenkrát byl buď nutrolín - ten jsem dávala 3× denně, nebo „ledničkové“ lactobacily a ty jsem dávala 3×2 a pak 3×1. Už je to ale pravda pár let.
@Slečna Ferka píše:
@veeeraf Taky neporadím, jsme na tom stejněA to už jedeme druhé kolo antibiotik… beru to jako daň za školkové bacily
Držte se!
nj, jenže ona ještě ani nechodí do školky!! Vyjedeme jen ven mezi lidi ![]()
Co syn chodí do školky, taky si rýmu s kašlem předáváme kolečkem starší-mladší-já. akorát teda když mají jen rýu s kašlem, bez teplot, tak doma nesmrdíme, máme celkem normální režim, jen syna samozřejmě neposílám do školky, kvůli ostatním dětem, ale třeba na procházku na trhy si v klidu zajdeme. stejně by mi tu doma lítali, protože zle jim není, tak to nějak nehrotím. ono stačí, že ho nechám doma ze školky, a stejně jsme do týdne zdraví i s normálním režimem. pak jde do školky, a za 3 dny to zase jede ![]()