Krátkodobá paměť

Kirisek
10.5.22 08:55

Krátkodobá paměť

Ahoj holky,
Chtěla bych se zeptat co může zlepšit krátkodobou paměť. Z nějakého důvodu pořád zapomínám co jsem chtěla právě udělat atd. Jelikož je mi teprve 17,tak mi to strašně komplikuje život. Neberu žádné návykové látky a ani nekouřím a nepiju, takže ani nevím z čeho by to tak mohlo být. Vždycky jsem měla dobrou paměť, ale v poslední době hrozně na všechno zapomínám 😕

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
10.5.22 10:24

A nejsi jenom rozptýlena? Tisíc myšlenek, starostí, stres nějaký, spousta povinnosti, chceš udělat 10 věci zaraz… Jako když se rozhodneš jit něco udělat, tak mezitim zahlidnes neco jineho, co jdes delat a pak zapomenes. To se stává snad každému… Můžeš třeba užívat ginkgo bilobu, ale vzhledem k tvému věku, nemyslim, že máš problém nějaký :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
10.5.22 10:35

Záleží jak dalece dosahuje „zapomínám co jsem chtěla právě udělat“ :think:

Jako, jestli si chceš třeba namazat chleba, dojdeš do kuchyně a v tu chvíli nevíš proč tam jsi? Tak to se asi stává občas každému. Něco jiného tě rozptýlí a je to.

Pokud jde o to, že zapomínáš třeba PIN nebo seznam na nákup nebo učení - existují techniky jak se to naučit. Jak pracovat s pamětí. Nedávno jsem na jednom kurzu byla a zcela zásadně mě to obohatilo. Zkus dohledat kurzy „Trénink paměti“ - na netu najdeš také spoustu informací a tipů jak s pamětí pracovat.

Třeba ti to pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová