Ovlivní krátký běh dnes zítřejší krevní testy?

4
30.11.23 04:27

Kratký běh a krevní testy

Ahoj holky,
zítra jdu na pravidelné holterovské vyšetření tlaku a k tomu mi mají ještě brát krev. K odběru jsem nedostala žádné pokyny, ale dočetla jsem se na dvou odborných stránkách, že (na jedné stránce) není doporučená 24 hodin před odběrem zvýšená fyzická aktivita a na jiné stránce, že by neměla být vykonána větší fyzická aktivita večer před odběrem. Myslíte, že by vadil běh na 36 minut mezi 16 - 17 hodinou? Může nějak rapidně ovlivnit krevní testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65116
30.11.23 06:20
@Almapala píše:
Ahoj holky,
zítra jdu na pravidelné holterovské vyšetření tlaku a k tomu mi mají ještě brát krev. K odběru jsem nedostala žádné pokyny, ale dočetla jsem se na dvou odborných stránkách, že (na jedné stránce) není doporučená 24 hodin před odběrem zvýšená fyzická aktivita a na jiné stránce, že by neměla být vykonána větší fyzická aktivita večer před odběrem. Myslíte, že by vadil běh na 36 minut mezi 16 - 17 hodinou? Může nějak rapidně ovlivnit krevní testy?

Neni to divne? To pokud ma nekdo tezkou fyzickou praci, tak si musi den pred odberem menit pripadne smeny, aby nemel odpoledne fyzicky vykon? Nikdy jsem to neslysela, ani u obvodniho, ani na interne. Ani u deti, a ze kolikrat mely den predem pohybu do vecera az az.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.11.23 07:30

Tak o tom jsem nikdy neslyšela.
I při měřeních Holterem máš všechno dělat normálně, takže bych se tak chovala i v tomto případě.

Já jsem před testy chodila normálně na delší procházky se psem a běhala jsem u toho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 08:04
@Sylvania 333 píše:
Tak o tom jsem nikdy neslyšela.
I při měřeních Holterem máš všechno dělat normálně, takže bych se tak chovala i v tomto případě.Já jsem před testy chodila normálně na delší procházky se psem a běhala jsem u toho taky.

Mě právě také nebylo noc řečeno, ale na internetu jsem to právě našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
30.11.23 08:33

Pokud jsi neubehla zavodni pulmaraton nebo tezky trenink, tak se nemuze pulhodinovy beh v krvi projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11729
30.11.23 08:52

Syn měl ovlivněné jaterní testy - když chodil do posilovny a bylo to v začátcích třeba v prvním půlroce.
Také tam mohou být zvýšené nějaké ty svalové hodnoty (CK, LD, myoglobin?)

Netuším, jaké je to při pravidelné aktivitě.

U mne bylo a je vždy zvýšené CK přiběžné aktivitě (chůze denně 5km a více), hodnoty byly nízké pouze, když jsem měla doslova válecí víkend.

Nyní to nezměníš a kdyby něco, tak jim řekni o aktivitě a když tak udělají odběry ještě jednou.

Edit: teprve půjdeš. Tak dnes běh vynechej a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.11.23 09:00

Nevím, přijde mi to divné. Ale zase jestli jsi tam ještě nebyla, teprve jdeš - tak dnes běh vynech a je to ne? Ono se to jednou nezblázní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 09:18
@Evkad píše:
Syn měl ovlivněné jaterní testy - když chodil do posilovny a bylo to v začátcích třeba v prvním půlroce.
Také tam mohou být zvýšené nějaké ty svalové hodnoty (CK, LD, myoglobin?)

Netuším, jaké je to při pravidelné aktivitě.

U mne bylo a je vždy zvýšené CK přiběžné aktivitě (chůze denně 5km a více), hodnoty byly nízké pouze, když jsem měla doslova válecí víkend.

Nyní to nezměníš a kdyby něco, tak jim řekni o aktivitě a když tak udělají odběry ještě jednou.

Edit: teprve půjdeš. Tak dnes běh vynechej a je to.

Děkuji za informaci :). Ano, myslím, že jsem právě ještě někde četla, že jaterní testy to může ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.23 09:19
@kaja00 píše:
Nevím, přijde mi to divné. Ale zase jestli jsi tam ještě nebyla, teprve jdeš - tak dnes běh vynech a je to ne? Ono se to jednou nezblázní :lol:

Udělám tak. Kdyztak půjdu zítra s tím Holterem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.11.23 10:25
@Almapala píše:
Udělám tak. Kdyztak půjdu zítra s tím Holterem :D
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
30.11.23 14:32
@Almapala píše:
Mě právě také nebylo noc řečeno, ale na internetu jsem to právě našla.

Tam je psano obecne pokyny pro odber krve. Neridila bych se tim. Otazka je, na co krev berou, ale kdyby bylo pro ne dulezite, abyste se fyzicky setrila, tak Vás na to upozorní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí