Krátký cyklus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59508
20.5.11 19:50

neni, dává se na úpravu cyklu ale já jí dostala kdysi po potratu když jsme měla nepravidelnou MS ale jakmile jsme se snažili tak jsme brala clostilbegyt a utrogestan. Antikoncepce se jmenuje depo prover

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
24.5.11 20:29

Ahojky
děkuji za téma. mam ten samý problém- cyklus mám pod 25 dní je to nanic. Ms trvá i 10 dní navíc dost bolí a padaj se mne sraženiny.Zítra se jedu objednat k Dr. tak uvidím co s tím. jsem 1,5 po porodu :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
24.5.11 20:32

Holky, mně doktor říkal, že pokud nejsou jiné problémy, tak se krátký cyklus nad 21 dní neléčí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
25.5.11 07:51

no holky, já tu Proveru nakonec brát nebudu, četla jsem na netu, že ta Provera se u případného těhotenství brát nemá a co když já těhotná budu? Ne, tohle riskovat nebudu…no už se těším, až budu mít jednou i druhé dítě a nasadím antikoncepci a budu mít klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
25.5.11 08:07
villa píše:
no holky, já tu Proveru nakonec brát nebudu, četla jsem na netu, že ta Provera se u případného těhotenství brát nemá a co když já těhotná budu? Ne, tohle riskovat nebudu…no už se těším, až budu mít jednou i druhé dítě a nasadím antikoncepci a budu mít klid :-)

A nezkoušela ses ptát na ten Duphaston nebo utrogestan? Já bych to jetě možná zkonzultovala s dr.....já vím, člověk si připadá jak blbec někdy, ale zase - jsou to tvoje zdraví a problémy. A tyto se s těhotenstvím nevylučuje. To, že přímo neplánuješ otěhotnět myslím by nemuselo vadit v braní těchto preparátů.

• Citovat
  • Upravit
871
25.5.11 08:37

sad, já jsem se na to přímo ptala…ona začala mluvit o hormonech na oddálení MS a já jsem hnedka řekla utrogestan a ona, že ne, tak já zase duphaston a ona zase, že ne, že tyhle nemají na oddálení cyklu vliv…i když já vím, že mají. Sama jsem se utrogestanu najedla před pár lety až až a vím, že MS oddalují…je to divná dr., ještě že je těhotná, tak tam příště nebude, půjdu k jinému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
25.5.11 09:08
villa píše:
sad, já jsem se na to přímo ptala…ona začala mluvit o hormonech na oddálení MS a já jsem hnedka řekla utrogestan a ona, že ne, tak já zase duphaston a ona zase, že ne, že tyhle nemají na oddálení cyklu vliv…i když já vím, že mají. Sama jsem se utrogestanu najedla před pár lety až až a vím, že MS oddalují…je to divná dr., ještě že je těhotná, tak tam příště nebude, půjdu k jinému

No tak k tomu není co dodat, to není dr., ale kráva. Asi podobná té, co jsem měla před mým současným dr. Ať si ta trubka přečte příbalový leták k utrogestanu. Já jsem měla cykly 14 dní, po utrogestanu první cyklus 24 a pak další 2 cykly přesně 30…pak jsem otěhotněla. Jako když toto slyším, tak mě to akorát naštve, asi bych ani nečekala a dr. změnila. Do budoucna - s krátkým cyklem je problém otěhotnět. Cyklus má mít v průměru těch 25-35 dní, pokud je krátký nebo příliš dlouhý, normální to není. Dost mě ta tvoje dr. vytočila i za tebe. Není nad to, když má člověk problém a neschopného dr…já sama jsem to zažívala dost dlouho, než jsem se dostala do péče současného dr.
Na závěr - já bych ji asi fakt vyměnila.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
25.5.11 09:12

Jo oprava - nějak mi uteklo, že už tam příště nebude, tak snad tam bude někdo normálnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 16:14

Ahojky, obnovuji diskuzi.
Mám cyklus 23 dní a s manželem se snažíme o miminko. Bohužel si vůbec nejsem jistá tím, zda ovulace je, či nikoli. Chci začít měřit BT, ale to chvíli potrvá, než se něco dozvím.
Myslíte, že s tím dr. něco udělá? Určitě ho bude zajímat, zda ovuluju a kdy- ale když odpověď neznám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69142
12.1.12 16:23

Pokud máš pravidelné cykly 23 dní, samo o sobě to není žádný problém, hlavní opravdu je, aby tam byla ovulace. Pokud je, tipovala bych ji kolem 9.-12.DC, tzn. jak měřením BT, tak ovutestama by neměl být zas takový problém to zjistit, stačí se sledovat nějaké tři cykly, to máš za dva měsíce jasno ;-) Pokud se tě doktor rozhodne sledovat, pokaždé upozorňuj, že máš kratší cykly a ovulace pravděpodobně nastává dřív než 14.DC, oni občas mívají tendenci to všecko jednotit a paušalizovat. Důležité je, aby od ovulace do MS uplynulo minimálně 10-11 dní, pokud to tak budeš mít, nenech si s cyklem manipulovat a haprovat, někdo to tak má prostě nastavené a každý zásah zvenčí je jedině na škodu a tělu rozhodně neprospěje.

Já měla cykly 21-24 dní, vzorně ovulační a ač jsem s otěhotněním měla problémy ohromné, vystřídala jsoem doktorů opravdu hodně a žádný v délce cyklu problém neviděl. Ale vím, že jsou i tací, kteří razí teorie, že cokoliv nad nebo pod učebnicových 28 dní je špatně. Ale copak jsme stroje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 16:28

Já brala prášky na urovnání cyklu -tzv. hormonální kyretáž. Krvácela jsem v kuse třeba i 20 dní. No a poté jsem brala ještě antikoncepci na dorovnání. Vysazená je už 3 měsíce. První cyklus byl 28 dní, další trval 25 dní a teď už jen 23… Takže nevím nevím…

• Citovat
  • Upravit
69142
12.1.12 16:32

Tak uvidíš ty další, myslela jsem, že už to máš „usazené“. Ale tou BT nic nezkazíš, chvíli to trvá, ale tak ono ani otěhotnění není na povel a hned se to povede málokomu.
 http://merenibt.xf.cz/index2.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 16:36

Jde mi právě o to, zda to otěhotnění je vůbec možné. :nevim: Každá doma nemá internet a neví o BT atd… Tak by mě právě zajímalo, co na to doktor. Ale ty ovu testy jsou fajn nápad. I když jsem slyšela, že ani oni nejsou 100%. když je pozitivní, nic to ještě neznamená. Ukáže se pozitivní v případě chystání OVU, ale tak může nastat případ, že folikul vůbec nepraskne a OVU nebude… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69142
12.1.12 16:45

Pokud je ovulace, otěhotnění určitě možné je ;-)
Ovutesty jsou hodně spolehlivé, ale na 100 % samozřejmě není nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
13.2.14 07:49

Já mela vždy opacny problem dlouhe intervaly mezi menstruaci a ted jsem zacala brat duphaston a mam to taky tak za 23 dni des i prijde, ze mam porad menzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí