Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
neni, dává se na úpravu cyklu ale já jí dostala kdysi po potratu když jsme měla nepravidelnou MS ale jakmile jsme se snažili tak jsme brala clostilbegyt a utrogestan. Antikoncepce se jmenuje depo prover
Ahojky
děkuji za téma. mam ten samý problém- cyklus mám pod 25 dní je to nanic. Ms trvá i 10 dní navíc dost bolí a padaj se mne sraženiny.Zítra se jedu objednat k Dr. tak uvidím co s tím. jsem 1,5 po porodu
![]()
Holky, mně doktor říkal, že pokud nejsou jiné problémy, tak se krátký cyklus nad 21 dní neléčí ![]()
no holky, já tu Proveru nakonec brát nebudu, četla jsem na netu, že ta Provera se u případného těhotenství brát nemá a co když já těhotná budu? Ne, tohle riskovat nebudu…no už se těším, až budu mít jednou i druhé dítě a nasadím antikoncepci a budu mít klid ![]()
villa píše:
no holky, já tu Proveru nakonec brát nebudu, četla jsem na netu, že ta Provera se u případného těhotenství brát nemá a co když já těhotná budu? Ne, tohle riskovat nebudu…no už se těším, až budu mít jednou i druhé dítě a nasadím antikoncepci a budu mít klid
A nezkoušela ses ptát na ten Duphaston nebo utrogestan? Já bych to jetě možná zkonzultovala s dr.....já vím, člověk si připadá jak blbec někdy, ale zase - jsou to tvoje zdraví a problémy. A tyto se s těhotenstvím nevylučuje. To, že přímo neplánuješ otěhotnět myslím by nemuselo vadit v braní těchto preparátů.
sad, já jsem se na to přímo ptala…ona začala mluvit o hormonech na oddálení MS a já jsem hnedka řekla utrogestan a ona, že ne, tak já zase duphaston a ona zase, že ne, že tyhle nemají na oddálení cyklu vliv…i když já vím, že mají. Sama jsem se utrogestanu najedla před pár lety až až a vím, že MS oddalují…je to divná dr., ještě že je těhotná, tak tam příště nebude, půjdu k jinému
villa píše:
sad, já jsem se na to přímo ptala…ona začala mluvit o hormonech na oddálení MS a já jsem hnedka řekla utrogestan a ona, že ne, tak já zase duphaston a ona zase, že ne, že tyhle nemají na oddálení cyklu vliv…i když já vím, že mají. Sama jsem se utrogestanu najedla před pár lety až až a vím, že MS oddalují…je to divná dr., ještě že je těhotná, tak tam příště nebude, půjdu k jinému
No tak k tomu není co dodat, to není dr., ale kráva. Asi podobná té, co jsem měla před mým současným dr. Ať si ta trubka přečte příbalový leták k utrogestanu. Já jsem měla cykly 14 dní, po utrogestanu první cyklus 24 a pak další 2 cykly přesně 30…pak jsem otěhotněla. Jako když toto slyším, tak mě to akorát naštve, asi bych ani nečekala a dr. změnila. Do budoucna - s krátkým cyklem je problém otěhotnět. Cyklus má mít v průměru těch 25-35 dní, pokud je krátký nebo příliš dlouhý, normální to není. Dost mě ta tvoje dr. vytočila i za tebe. Není nad to, když má člověk problém a neschopného dr…já sama jsem to zažívala dost dlouho, než jsem se dostala do péče současného dr.
Na závěr - já bych ji asi fakt vyměnila.
Jo oprava - nějak mi uteklo, že už tam příště nebude, tak snad tam bude někdo normálnější.
Ahojky, obnovuji diskuzi.
Mám cyklus 23 dní a s manželem se snažíme o miminko. Bohužel si vůbec nejsem jistá tím, zda ovulace je, či nikoli. Chci začít měřit BT, ale to chvíli potrvá, než se něco dozvím.
Myslíte, že s tím dr. něco udělá? Určitě ho bude zajímat, zda ovuluju a kdy- ale když odpověď neznám ![]()
Pokud máš pravidelné cykly 23 dní, samo o sobě to není žádný problém, hlavní opravdu je, aby tam byla ovulace. Pokud je, tipovala bych ji kolem 9.-12.DC, tzn. jak měřením BT, tak ovutestama by neměl být zas takový problém to zjistit, stačí se sledovat nějaké tři cykly, to máš za dva měsíce jasno
Pokud se tě doktor rozhodne sledovat, pokaždé upozorňuj, že máš kratší cykly a ovulace pravděpodobně nastává dřív než 14.DC, oni občas mívají tendenci to všecko jednotit a paušalizovat. Důležité je, aby od ovulace do MS uplynulo minimálně 10-11 dní, pokud to tak budeš mít, nenech si s cyklem manipulovat a haprovat, někdo to tak má prostě nastavené a každý zásah zvenčí je jedině na škodu a tělu rozhodně neprospěje.
Já měla cykly 21-24 dní, vzorně ovulační a ač jsem s otěhotněním měla problémy ohromné, vystřídala jsoem doktorů opravdu hodně a žádný v délce cyklu problém neviděl. Ale vím, že jsou i tací, kteří razí teorie, že cokoliv nad nebo pod učebnicových 28 dní je špatně. Ale copak jsme stroje?
Já brala prášky na urovnání cyklu -tzv. hormonální kyretáž. Krvácela jsem v kuse třeba i 20 dní. No a poté jsem brala ještě antikoncepci na dorovnání. Vysazená je už 3 měsíce. První cyklus byl 28 dní, další trval 25 dní a teď už jen 23… Takže nevím nevím…
Tak uvidíš ty další, myslela jsem, že už to máš „usazené“. Ale tou BT nic nezkazíš, chvíli to trvá, ale tak ono ani otěhotnění není na povel a hned se to povede málokomu.
http://merenibt.xf.cz/index2.html
Jde mi právě o to, zda to otěhotnění je vůbec možné.
Každá doma nemá internet a neví o BT atd… Tak by mě právě zajímalo, co na to doktor. Ale ty ovu testy jsou fajn nápad. I když jsem slyšela, že ani oni nejsou 100%. když je pozitivní, nic to ještě neznamená. Ukáže se pozitivní v případě chystání OVU, ale tak může nastat případ, že folikul vůbec nepraskne a OVU nebude… ![]()
Pokud je ovulace, otěhotnění určitě možné je ![]()
Ovutesty jsou hodně spolehlivé, ale na 100 % samozřejmě není nic ![]()
Já mela vždy opacny problem dlouhe intervaly mezi menstruaci a ted jsem zacala brat duphaston a mam to taky tak za 23 dni des i prijde, ze mam porad menzes