Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojte, prosím o obnovení diskuze. Pár měsíců mám kratší cyklus, tak mezi 24 a 26 dny, normálně jsem mívala kolem 30. Ovulaci ale pozoruju pořád stejně, t.j. kolem 15 dne. Tím pádem je ten cyklus hodně krátký, že? Mohl by pomoct utrogestan? Moc se mi do něj nechce, kdysi jsem ho měla a hodně se mi zhoršila pleť. Ale kdyby nebylo zbytí.. Nebo existují nějaké přírodnější alternativy? O mimi se snažíme už nějakou dobu
Mája![]()
Zkus kontryhel čaj.
@Anonymní píše:
Ahojte, prosím o obnovení diskuze. Pár měsíců mám kratší cyklus, tak mezi 24 a 26 dny, normálně jsem mívala kolem 30. Ovulaci ale pozoruju pořád stejně, t.j. kolem 15 dne. Tím pádem je ten cyklus hodně krátký, že? Mohl by pomoct utrogestan? Moc se mi do něj nechce, kdysi jsem ho měla a hodně se mi zhoršila pleť. Ale kdyby nebylo zbytí.. Nebo existují nějaké přírodnější alternativy? O mimi se snažíme už nějakou dobu
Mája![]()
Mně pomohla jóga zacílená na lymfatický systém. Hned první cyklus se mi prodloužil opět na mých obvyklých 29 dní. Předtím jsem zkoušela 2 cykly čaj z kontryhele a ten mi cyklus naopak ještě víc zkrátil a měla jsem velmi bolestivou ovulaci.
@Tableta na jógu jsi někam chodila nebo doma?. ráda bych cvičila jógu, ale bydlím na vesnici a v okolí nic není
@Anonymní píše:
Mája![]()
Ahoj, ja jsem kvuli podobne kratkemu cyklu taky zacala cvicit hormonalni jogu. Hned prvni cyklus se mi prodlouzil natolik, ze MS ne a ne prijit. Nejprve jsem byla nadsena, jak to funguje, ale kdyz byl nejaky 33. den, uz mi to bylo podezrele a tak jsem si udelala tehotensky test
Takze na otehotneni doporucuji. Chodila jsem na lekce v Brne. Staci jit parkrat a naucis se to. Cvicitelka mi dala navod s podrobnym popisem cviku, takze jsem byla cvicit tak 4× a zbytek doma. Melo by se asi 3× tydne pro dobry efekt. Delaji se i vikendove kurzy, kde se to naucis a pak jedes uz doma.
@Mava Doma, jsem stydlín. Nejvíc cvičím podle Stillontheway . Konkrétně jógu na lymfatický systém . Je to čtvrthodinový video a má se cvičit ideálně 3× týdně. Pokud nemáš s jógou zkušenosti, doporučuju nejdřív jógu pro začátečníky . Tímto videem jsem začala já.
Ze zahraničních mám hodne ráda Lesley Fightmaster , ale to je jinej level.
Ahoj, a určitě vis ze máš ovulaci takhle? Já jsem nikdy ovulaci neřešila, takže nevím, který den cyklu mi vycházela, ale cykly mám krátké, 24 dni pořád a otěhotněla jsem na první dobrou… moc držím palce ![]()
Holky, kamarádka mi také doporučila na problémy s cyklem (příliš krátký) hormonální jógu, ale informovala jsem se u cvičitelky a ta mi řekla, že vzhledem k tomu, že mám endometriózu, vůbec bych tento typ jógy neměla cvičit. A celkově mám být s jógou hodně obezřetná, prý je spousta pozic, které endometriózu mohou provokovat. Kvůli endo nesmím ani kontryhel. Moc vás proto prosím, máte nějakou radu pro mě? Cyklus mám teď 24-25 dní. Doktor to nějak neřeší, prý že záleží, kdy mám ovulaci a že to může být v pohodě. Já ale podle ovu testů a bolestí vím, že mám ovulku normálně kolem 14. dne, takže je to fakt málo!
Co teď? Poradíte, když hormonální jóga ani kontryhel nesmí být? Děkuji ![]()
Já měla cyklus 24 dní a krátkou lutealní fázi. Abych si ji i cyklus prodloužila (snaha otěhotnět), tak mi gynekoložka poradila obyčejný pyridoxin, který jsem brala tuším od ovulace (teď si nejsem jistá). Ale je tu o tom někde diskuse.
Jo a pomohlo mi to ![]()
@Kelliee děkuju, ale pyridoxin jsem pár měsíců brala a neměl na to vliv. ![]()

Mája