Krátký cyklus, špinění před MS, Duphaston

2858
19.11.11 18:23

Krátký cyklus, špinění před MS, Duphaston

Ahoj holky,

už skoro rok se snažíme o miminko a já mám pořád potíže s cyklem. Je krátký cca 25DC, ovulace probíhá 14 až 15 DC, před MS cca 2 dny špiním. Od lékaře mám nyní 2 měsíc nasazený Duphaston 1-0-0 17DC až 26DC (i přes něj špiním od 23DC) Na folikulometrii jsem byla a vajíčka dozrávají dobře, mám i ovulační špinění. Z profilu je jasná nedostatečnost žlutého tělíska. Zkoušela jsem na úpravu cyklu i alternativní medicínu (Tiens, mateří kašičku, Femigard) vše bez většího či dlouhodobějšího efektu. Máte někdo podobné zkušenosti??? Případně, jak jste je řešily, řešíte a co vám pomohlo??? Nebo jaké u vás byly zjištěny další problémy??? Pokud totiž léčba Duphastonem nezabere, máme naplánovaná další vyšetření /ráda bych věděla, co mně asi čeká/ Díky za odpověď V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
19.11.11 18:48

Já jsem na tom byla podobně. Cyklus jsem měla asi 26 dnů, před MS jsem špinila asi 5 dnů, o mimi jsme se snažili třičtvrtě roku. Nejdřív jsem ani neměla ovulaci, to ale spravil kontryhelový čaj. Dr potvrdil ovulaci na utz, folikuly rostly hezky, nasadil mi Duphaston ráno a večer asi na 4 měsíce a že mi nic nebrání v otěhotnění.

No moc jsem mu nevěřila, protože špinění před MS pořád, akorát tím Duphastonem jsem si upravila cyklus na 28 dní. Nakonec mi zvýšil dávky Duphastonu a že když to nepomůže, pošle mě na umělé a hned druhý cyklus jsem otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.11.11 09:23

Ahoj :-),

tak to jsi mně potěšila, já se taky modlím za to, aby nám Duphaston pomohl a nemuselo se řešit dál. Jak jsi ještě prosím Tě pila ten kontryhel??? Jen do ovu??? Mně trochu tento mědsíc potěšilo, že špinění před MS není tak silné, jak bývalo, jen úplně lehké a možná, kdybych to nesledovala, tak o tom ani nevím, to dřív to bylo horší. Jen mně pořád trochu trápí, že ten cyklus vzhledem k ovulaci, která je 15DC není moc dlouhý a případné vajíčko nemá moc času na uhnízdění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.11.11 12:23

Kontryhel jsem pila do ovulace, 2× denně teplý.
Jinak já jsem měla od dr vysledovanou ovulaci až 18DC, ale tím Duphastonem se mi to upravilo dokonce na 12DC, takže do 28DC jsem měla akorát čas na uhnízdění.

Ty to máš brát do 26DC a MS ti přijde tak za 2-3 dny si myslím, tak od ovu do začátku MS máš hodně dní. To by mohlo stačit. Kdybys měla ovu později, mohla by sis duphastonem upravit délku cyklu a brát ho třeba až do 28 DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.11.11 14:15

Teď mám měsíčky, dostala jsem je už 26 DC, dva dny předtím jsem špinila a celou dobu brala Duphaston, na MS jsem nečekala, protože začala ten den ráno, kdy jsem měla brát Duphaston poslední den. Uvidím, jak to bude příští cyklus, tenhle cyklus budu měřit BT, abych zjistila, jestli se ovulace neposunula, ale po celou dobu snažení jsem ji měla 14 nebo 15 DC (podle BT, ovul.testů i folikulometrie, ale teď jsem neměřila). Nečekám úspěch hned první měsíc, ale byla bych ráda kdyby nám Duphaston pomohl :wink: Jestli nebude příští měsíc žádná změna, tak zkonzultuju s Dr. jestli ho nebrat 1-0-1 nebo jinak neupravit dávku, případně další postup. A kontryhel začnu pít :wink: Díky za informace a přeju pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
29.10.14 18:04

Ozivuji tuhle diskuzi i kdyz malinko odbocim.
O miminko se uz nesnazime :D ale mam problem s kratkym cyklem. Mam dve deti, po prvnim vse ok. Po druhem porodu, kojeni cca rok.ms jsem dostala az 11m po porodu, 5-6dni ms dalsi dostanu cca za 2tydny. Takze cyklus mam jen cca 20-21 dni. A do toho jeste 2dny pred ms spinim :( driv jsem mivala pravidelny cyklus 28- 29.. nechala jsem si pred mesicem dat nehormonalni telisko. Myslite ze se mi ms jeste upravi? Nebo jsou nejake prasky na upraveni cyklu? Jsem 16m po porodu. Ms byla pouze 5×.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital