Kdy přejít z plnotučného na polotučné kravske mleko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kravske mleko
Ahoj.....Chtela bych vedet, od kdy jste zacaly davat detem kravske POLOtucne mleko? Memu synkovi jsou dva roky a mleko miluje…Stale kupuji PLNOtucne, ale rikam si, jestli uz muze pit POLO? Diky za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, tak jestli mě paměť neklame, tak jsem své první dceři dávala mlíko POLOtučné někdy kolem toho druhého roku (nebo 1 a 3/4 roku). PLNOtučné jsem nedávala vůbec. Myslím, že POLOtučné může
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já vařím malýmu klasickou krupicovou kašu z polotučnýho mlíka cca od 18 ti měsíců
Nemáme problém.
- Citovat
- Upravit
Naše pediatrička tedy mluvila od začátku JEN o POLOtučném.
Nedala jsem na její rady a když jsem ve 13m přestala kojit a najeli jsme na mléko, tak jsem malému chtěla dopřát to nejlepší a kupovala spíš PLNOtučné čerstvé mléko (většinou BIOmléko). Až po čase jsem si všimla, že na něj malý reaguje průjmem
Takže jsme na mléku POLOtučném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Orci,
já jsem četla,že se víc doporučuje POLOtučné než PLNOtučné..Adámek začal pít mléko po 2.roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidite, a ja jsem nekde (kde?) cetla, ze se ma malym detem davat plnotucne…Tak jsem si to nejak zafixovala..Ale od zitrka najedeme na polotucne…Ono to plnotucne mleko stejne leze do penez, kdyz ho vypije tolik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,kdyz zacit davat kravsky mliko,tak urcite ne plnotucny.UM je taky odtucneny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme teda exoti, holka pila UM do svých tří let,,, chutnalo jí a kravský mi odmítala. A to teprve lezlo do peněz, kam se na to hrabe plnotučný mlíko
Ale pak jsme přešli na polotučný a o plnotučným jsem neuvažovala ani v době, kdy jsem se jí z UM snažila na to kravský přeučit. ale nemám to teda ničím podložený, u mně je většina věcí o pocitech
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já zase četla na www.kojeni.net že do 3 let jedině plnotučný i výrobky, děti se vyvíjí a potřebují „pořádnou“ stravu, ne nějaké odtučněné výrobky, tak nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně plnotučný, však víte, kolik má procento tuku? Asi 3%!!! Plnotučný!!!
Polotučný má 1,5 a ty odtučněný nějakej zlomek procenta. Já teda dávala jedině plnotučný, bio, cca do 3 let. Ale to když ho pil na noc, jinak např. do brkaše dávám polo a taky jsem to mladýmu k obědu dala…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevim,zatim mame UM tak to neresim,ale takhle to mudra rikala a tuk prece nema s ,,poradnou,, stravou nic spolecnyho
,jen je hur stravitelnej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gavotko, to je rozhodně pravda, o tom tuku, ale nemyslí se tím výrobky, ze kterých tuk skoro sálá?
Pro představu - takovej lipánek má tuším kolem 11% tuku, je teda mnohem tučnější, než plnotučný mlíko, to je proti němu skoro „odtučněný“…
Tvrdý sýr - většinou 30 a více procent, a taky se dává dětem a je zdravej…
Jogurty dávaný dětem by měly mít 3-5%, kam se hrabe plnotučný mlíko..... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
GAVOTTKA píše:
No nevim,zatim mame UM tak to neresim,ale takhle to mudra rikala a tuk prece nema s ,,poradnou,, stravou nic spolecnyho,jen je hur stravitelnej
přesně tak, jasně že nejde o to, že by dítě z toho tuku „ztloustlo“, ale je to o to hůř stravitelné…viz náš případ výše
Sama si dopřávám mléka plnotučná,a dítěti holt kupuji „jen“ polo, protože nechci, aby ho kvůli tomu zase bolelo bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já vás nějak nechápu, dám dítěti k snídani tvrdý sýr, který má 30% tuku a v pořádku, ale nedám mu mlíko, co má 3% tuku, abych mu nedělala problémy s bříškem?!? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No teda..A jsou tu dva tabory
. Asi si o tom neco vyhledam. Ale mam stejny nazor jako barbanek. Sebastiana nikdy brisko nebolelo a to ji syry 30% taky jako na vyrobnim pase. A UM do tri let? Tak to by nas asi zruinovalo
Kdybych mu ho ale kupovala, tak ho tez pije doted ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit