Krční páteř, dušnost

80
3.11.17 17:27

Krční páteř, dušnost

Ahoj holky.chci se zeptat těch které mají problémy s krční páteří. delam kadeřnici takže záda každý den namáhám. poslednich pár dní mám ztuhlý krk a bolí mě mezi lopatkama. poboliva mě hlava, špatně se mi polyká, mám pocit knedliku v krku, jsem z toho nervózní. cim víc na to myslím, tím je mi hůř. mate někdo podobné obtíže a co s tím děláte? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
519
3.11.17 17:45

Zkuste masaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
3.11.17 17:48

To jsem měla přesně když jsem měla bloklou plotynku, k dr až to napraví třeba tam bude víc blokaci, ulevilo se do 14 dnu i po procedurach, chodila jsem na trakce a electro takové přísavky. hlavne ne masírovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 17:51

Děkuji hned je mi lip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.11.17 17:55

Zajděte k fyzioterapeutům, nechte si to zrehabilitovat a především si nechte vysvětlit systém kompenzačních cvičení, kterými budete vytvářet protiváhu zátěže z práce. Ty cviky je potřeba cvičit každý den, kdy jste v práci - bez toho se podobné bolesti brzo stanou chronické a budou je následovat změny na páteři a už to nepůjde vrátit zpět.

Jinak než se dostanete na fyzio, či rehabilitace, tak suché teplo na záta, opatrně protahovat a mazat něčím na bolavá záda. Pokud máte po ruce někoho, kdo umí masírovat - tedy rozumí základům anatomie a tak, tak si to nechat opatrně rozmasírovat. pokud dotyčný používá masáže jen jako předehru k sexu a moc neví kam šahá, tak raději ať to jen namaže nějakou mastí s ibuprofenem, nebo tak něco.

https://www.youtube.com/watch?…

A teda je potřeba nastavit si co nejergonomičtějí pracovní prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 17:56

Děkuji hned je mi lip :) ještě mám teda někdy pocit při pití ze mě to trochu v krku boli.ale to je asi tím jak je ten krk sevřený. nebo už to mám psychické nevím…taky jste to tak měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 18:00

V pondělí jsem objednaná k obvodacce.tak snad mi napíše nejake rehabilitace…mám nevýhodu že jsem celkem vysoká takže v práci se pořád hrbim. a kolikrát se prestižní že mám postoj takový, že predklanim hlavu jako želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 18:04
@Ou píše:
Zajděte k fyzioterapeutům, nechte si to zrehabilitovat a především si nechte vysvětlit systém kompenzačních cvičení, kterými budete vytvářet protiváhu zátěže z práce. Ty cviky je potřeba cvičit každý den, kdy jste v práci - bez toho se podobné bolesti brzo stanou chronické a budou je následovat změny na páteři a už to nepůjde vrátit zpět.

Jinak než se dostanete na fyzio, či rehabilitace, tak suché teplo na záta, opatrně protahovat a mazat něčím na bolavá záda. Pokud máte po ruce někoho, kdo umí masírovat - tedy rozumí základům anatomie a tak, tak si to nechat opatrně rozmasírovat. pokud dotyčný používá masáže jen jako předehru k sexu a moc neví kam šahá, tak raději ať to jen namaže nějakou mastí s ibuprofenem, nebo tak něco.

A teda je potřeba nastavit si co nejergonomičtějí pracovní prostředí.

Děkuji, už mám hrb na krku, mám špatné držení těla. nejhorsi je spíš ta dušnost..v pondělí jdu k obvodní tak uvidím jestli mi předepíše rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
3.11.17 18:09

Mám úplně to samé :?, navíc mě často bolí hlava a spodní čelist, plus mám operovanou pánev a kyčel, takže mě bolí i záda v kříži. Páteř všeobecně je „svinstvo“, taky už jsem objednaná k fyzioterapeutovi. Chce to fakt pravidelně a správně cvičit, suché teplo a alespoň jednou týdně masáž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 18:15
@Inka33 píše:
Mám úplně to samé :?, navíc mě často bolí hlava a spodní čelist, plus mám operovanou pánev a kyčel, takže mě bolí i záda v kříži. Páteř všeobecně je „svinstvo“, taky už jsem objednaná k fyzioterapeutovi. Chce to fakt pravidelně a správně cvičit, suché teplo a alespoň jednou týdně masáž :)

A k tomu fyzioterapeutovi potřebuju žádanku od obvodní lékařky? mě naštěstí čelist neboli, jen krčí a mezi lopatkami. a když se protahnu a narovnam tak i hrudník. je to des..a na masáž jednou týdně bych potřebovala sponzora :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
3.11.17 18:18

@Teplaky Nepotřebuješ, teda aspoň já jsem si jen našla lékaře v okolí a rovnou tam zavolala, žádanku nechtěl, ale nevím, zda je to tak u všech :nevim:.
Jo, hrudník je taky od té páteře, někdy můžeš mít i pocit, že tě bolí orgány v dutině břišní.
Já mám díky špatné páteři i bolesti v podpaží, což je taky bezva záležitost :lol: :lol:. Manžel si ze mě dělá prdelky, že jsem v pětadvaceti jak invalida :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.11.17 18:29

@Teplaky žádanku na fyzioterapeuta není třeba :) já sama trpím strašně na záda a po třech návštěvách a pravidelném cvičení, musím klepat je to lepší a lepší. A ta dušnost může být třeba nemáš jen krční ale i hrudní ta dokáže způsobit bolesti podobné infarktu, když mě to tak chytlo prvně málem jsem volala rychlou, teď už vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 18:36

Taky si že mě doma dělá přítel srandu že jsem jak důchodce. a to je mi 28 teprve. :) No záda dokážou pěkně potrápit. kazdopadne děkuji všem za rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 18:37

Nemáte doporučení na dobreho fyzioterapeuta v Brně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
3.11.17 18:39

Však oni chlapci dopadnou stejně! :lol: :lol:
Na chodim v Praze, tak bohužel, neporadim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...