Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky.chci se zeptat těch které mají problémy s krční páteří. delam kadeřnici takže záda každý den namáhám. poslednich pár dní mám ztuhlý krk a bolí mě mezi lopatkama. poboliva mě hlava, špatně se mi polyká, mám pocit knedliku v krku, jsem z toho nervózní. cim víc na to myslím, tím je mi hůř. mate někdo podobné obtíže a co s tím děláte? Díky
To jsem měla přesně když jsem měla bloklou plotynku, k dr až to napraví třeba tam bude víc blokaci, ulevilo se do 14 dnu i po procedurach, chodila jsem na trakce a electro takové přísavky. hlavne ne masírovat ![]()
Zajděte k fyzioterapeutům, nechte si to zrehabilitovat a především si nechte vysvětlit systém kompenzačních cvičení, kterými budete vytvářet protiváhu zátěže z práce. Ty cviky je potřeba cvičit každý den, kdy jste v práci - bez toho se podobné bolesti brzo stanou chronické a budou je následovat změny na páteři a už to nepůjde vrátit zpět.
Jinak než se dostanete na fyzio, či rehabilitace, tak suché teplo na záta, opatrně protahovat a mazat něčím na bolavá záda. Pokud máte po ruce někoho, kdo umí masírovat - tedy rozumí základům anatomie a tak, tak si to nechat opatrně rozmasírovat. pokud dotyčný používá masáže jen jako předehru k sexu a moc neví kam šahá, tak raději ať to jen namaže nějakou mastí s ibuprofenem, nebo tak něco.
https://www.youtube.com/watch?…
A teda je potřeba nastavit si co nejergonomičtějí pracovní prostředí.
Děkuji hned je mi lip
ještě mám teda někdy pocit při pití ze mě to trochu v krku boli.ale to je asi tím jak je ten krk sevřený. nebo už to mám psychické nevím…taky jste to tak měla?
V pondělí jsem objednaná k obvodacce.tak snad mi napíše nejake rehabilitace…mám nevýhodu že jsem celkem vysoká takže v práci se pořád hrbim. a kolikrát se prestižní že mám postoj takový, že predklanim hlavu jako želva ![]()
@Ou píše:
Zajděte k fyzioterapeutům, nechte si to zrehabilitovat a především si nechte vysvětlit systém kompenzačních cvičení, kterými budete vytvářet protiváhu zátěže z práce. Ty cviky je potřeba cvičit každý den, kdy jste v práci - bez toho se podobné bolesti brzo stanou chronické a budou je následovat změny na páteři a už to nepůjde vrátit zpět.Jinak než se dostanete na fyzio, či rehabilitace, tak suché teplo na záta, opatrně protahovat a mazat něčím na bolavá záda. Pokud máte po ruce někoho, kdo umí masírovat - tedy rozumí základům anatomie a tak, tak si to nechat opatrně rozmasírovat. pokud dotyčný používá masáže jen jako předehru k sexu a moc neví kam šahá, tak raději ať to jen namaže nějakou mastí s ibuprofenem, nebo tak něco.
A teda je potřeba nastavit si co nejergonomičtějí pracovní prostředí.
Děkuji, už mám hrb na krku, mám špatné držení těla. nejhorsi je spíš ta dušnost..v pondělí jdu k obvodní tak uvidím jestli mi předepíše rehabilitace.
Mám úplně to samé
, navíc mě často bolí hlava a spodní čelist, plus mám operovanou pánev a kyčel, takže mě bolí i záda v kříži. Páteř všeobecně je „svinstvo“, taky už jsem objednaná k fyzioterapeutovi. Chce to fakt pravidelně a správně cvičit, suché teplo a alespoň jednou týdně masáž ![]()
@Inka33 píše:
Mám úplně to samé, navíc mě často bolí hlava a spodní čelist, plus mám operovanou pánev a kyčel, takže mě bolí i záda v kříži. Páteř všeobecně je „svinstvo“, taky už jsem objednaná k fyzioterapeutovi. Chce to fakt pravidelně a správně cvičit, suché teplo a alespoň jednou týdně masáž
A k tomu fyzioterapeutovi potřebuju žádanku od obvodní lékařky? mě naštěstí čelist neboli, jen krčí a mezi lopatkami. a když se protahnu a narovnam tak i hrudník. je to des..a na masáž jednou týdně bych potřebovala sponzora ![]()
@Teplaky Nepotřebuješ, teda aspoň já jsem si jen našla lékaře v okolí a rovnou tam zavolala, žádanku nechtěl, ale nevím, zda je to tak u všech
.
Jo, hrudník je taky od té páteře, někdy můžeš mít i pocit, že tě bolí orgány v dutině břišní.
Já mám díky špatné páteři i bolesti v podpaží, což je taky bezva záležitost
. Manžel si ze mě dělá prdelky, že jsem v pětadvaceti jak invalida ![]()
@Teplaky žádanku na fyzioterapeuta není třeba
já sama trpím strašně na záda a po třech návštěvách a pravidelném cvičení, musím klepat je to lepší a lepší. A ta dušnost může být třeba nemáš jen krční ale i hrudní ta dokáže způsobit bolesti podobné infarktu, když mě to tak chytlo prvně málem jsem volala rychlou, teď už vím.
Taky si že mě doma dělá přítel srandu že jsem jak důchodce. a to je mi 28 teprve.
No záda dokážou pěkně potrápit. kazdopadne děkuji všem za rady ![]()
Však oni chlapci dopadnou stejně!
![]()
Na chodim v Praze, tak bohužel, neporadim ![]()