Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mam takovy problem. Jsem v 19 tt a poslednich par dnu se mi stava, ze mi zacnou takove zvlastni krece v brise a kdyz si sahnu na bricho, tak ho mam tvrde jako kamen. Stava se to tak jednou za den, dnes v noci to trvalo docela dlouho. Stalo se to nektere z vas taky? Nikde jsem se nedocetla, jestli je to normalni nebo se mam bat.
Moc diky.
Jana
[Ahojky ,zcela jistě bych ti doporučila zajít k lékaři aby tě prohlédl tvrdnutí bříška se může objevit .Mě osobně se to stává docela často už od 16tt je to dost nepříjemné a někdy mi bylo i špatně od žaludku .Doktor mi napsal magnesiiu a od té doby se to objeví jen žřídka.Takže i v tvém případě by byla prohlídka na místě určitě pro jistotu bych někam zašla , udělají ti ultrazvuk a alespon se ubezpečí že je vše v pořádku.Jinak bych tě ráda pozvala aby ses zařadila do našeho deníčku ,počítám že máš termín porodu někdy v prosinci tak by si se mohla zařadit k nám jmenuje se to Listopádky nebo Prosinčátka? Hodně si tam povídáme a probíráme radosti a strasti těhulek .Přeji ti aby bylo vše v pořádku ,snad jsem ti poradilo nebo alespon nasměrovala jak řešit tvůj problém .S pozdravem Majdalenka a cipísek 21tt ![]()
Ahoj Jani,
urcite bych ti poradila to same, zajdi si k lekari. Ja mela ten samy problem v 17.tt, byla dokonce nedele. Mela jsem krece v brise, sebrali jsme se a jeli do porodnice. Tam me pan dr. vysetril, podival se na miminko na UZV a rekl, ze je vse v poradku, napsal mi magnesko, ktere mi hodne pomohlo. V te dobe jsem jeste necitila ani pohyby, takze jsem byla dost nervozni. Urcite si zajdi k dr. budes jistejsi a hlavne klidnejsi. Budeme drzet pesticky ![]()
Pa Radka + cvrcek 40.tt
Ahojky,já ti radím jdi k lékaři.Já jsem u prvního dítěte stím ležela dva krát v nemocnici.Jsem těhotná po drudé a jsem v 11tt a bolí mě břicho,doktor mě říkal že to mužu čekat i u tohoto druhého.Dál mě Jodid 100,momentalně beru jednu deně,ale jí se šestkrát denně.Jinak v nemocnici ti měří teplotu,dávájí každí den inekci a prášky.Jen jdi k lékaři a vše mu řekni a on sám ti řekne. Tak držím pěsti pa Hanka.
Ahoj Jani,
určitě jdi k lékaři, jen tě chci uklidnit, já jsem to měla u obou mých těhotenství také, přibližně od té doby, co jsem začala cítit pohyby, takže zhruba v tomto období. Já jsem jen cítila tvrdnutí břicha, jinak mi to nijaké obtíže nedělalo. Při prvním těh. jsem nic nic nebrala, břicho mi tvrdlo až do porodu, při druhém jsem dostala Magnézium, ale žádný výrazný efekt jsem neviděla, také mi břicho tvrdlo až do porodu. Ale opravdu jsem neměla jiné potíže (při tom tvrdnutí).
Takže ti přeju, aby jsi měla pohodové těhotenství a hlavně zdravé miminečko!
Katka