Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
píšu za známou.
Má obrácenou dělohu a chtěla by otěhotnět.
Máte někdo zkušenosti?
Je obtížné otěhotnět s touto diagnózou???
Co dělat pro to aby se to povedlo???
A jaké další informace máte o tomto postižení.
Moc děkuji
Ahoj Nikky,
mám také obrácenou dělohu a poprvé jsem otěhotněla ani nevím jak.Synovi bude letos už 6let.A nyní čekáme holčičku a na tu jsme si museli chvíli počkat.Ale zadařilo se asi po půl roce snaženíčka.Takže můžeš známou uklidnit,že TO JDE!Držím palce a přeju hodně štěstíčka Tobě i známé.
Ahoj Eva
Ahoj Nikky,
mám taky zakloněnou dělohu. Nám nešlo otěhotnět 10 měsíců, než jsem přešla k jinému doktorovi a ten mi řekl, že mám právě tuhle zakloněnou dělohu (předchozí doktorka mi to neřekla vůbec) a že musím vždycky po styku ležet na bříšku alespoň 1/2 hodiny. Tak jsme to začali dodržovat a ejhle za 2 měsíce bylo zaděláno. Teď jsem ve 24 týdnu a je mi úplně fajn.
Držím kamarádce pěstičky, aby se jim to brzy podařilo!!!!
Pa Vichy
Ahoj Nikky, tvá známá se nemusí ničeho bát. Zakloněnou dělohu mám taky a spousta mých známých.Za sebe, s otěhotněním jsem neměla žádné potíže a to jsem neležela ani na břiše ani se zvednutýma nohama jak se někdy doporučuje.Prostě to šlo hned. Jinak známá má sama 2 děti říká že ta děloha je super, nikdy nebrala pilulky ani jinou antikoncepci a vždy když chtěla otěhotnět nechala po styku chvíli nohy na hoře.Někdo zase doporučuje zadělávat pěkně zezadu, no proti gustu… Myslím, že to kamarádce vyjde, držím palečky a pak se ozvěte jak to dopadlo. Ahoj Peti
ahoj Nikki,
já potvrzuju, že obrácená děloha není žádná katastrofa - mám ji taky a jsem teď v 18tt. Doporučuje se ležet na bříšku a rozhodně nedělat po styku svíčku:-) Otěhotnění může trvat trochu déle, protože spermie musí urazit o trochu delší cestu, a tak se ne vždy daří. Je to ale jen otázka času. Držím palce tvé kamarádce.
Jana
Děkuji za odpovědi,
vše vyřídím, jistě bude mít velkou radost, že se nemusí ničeho bát.
Ahoj Nikol
Ahoj,
Také mi doktor při preventivní prohlídce řekl, že mám zakloněnou dělohu a nemusí být tak snadné otěhotnět. Tak jsem z toho měla trochu strach, když jsme se s manželem rozhodli, že se o to začneme pokoušet
Otěhotnět se zřejmě povedlo hned na poprvé, z čeho máme obrovskou radost. Teprve se ale chystám na první kontrolu (jsem cca 6 tt), tak doufám, že bude vše v pořádku… ![]()
Taky mam. První otěhotnění trvalo dyl, druhé a třeti bylo okamžitě… Nic zvláštního jsem pro to nedělala, ale údajně je v tomto případě nejlepší poloha „zezadu“.