Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: 30. týden těhotenství: První mateřské mléko
Mela jsem uplne to stejne, co si uvědomuji, tak jen v noci, pres den se mi to nestavalo, jestli ano, tak zřídka. Pila jsem magnesii a brala chvili hořčík, pomohlo to.
Měla jsem to taky a už to pociťuju znova, hořčík pomáhá, ale není to vždycky 100%. Z osobní zkušenosti můžu doporučit hořčík od verra, je sice dražší, ale ty běžné z lékárny mi prostě nijak nepomáhaly, stejně jako magnosolv ![]()
Ano, mas málo hořčíku. Ale komunikuj s lékařem - jednak doporučí vhodnou formu a také rekne, kdy před porodem vysadit (aby byly kontrakce efektivní).
Mela jsem v prvním i druhém těhotenství.
A hořčík bereš? Jestli ne, tak nasadit, v těhotenství ho bývá málo.
@Anonymní píše: Více
Zkus hořčík, ale pokud možno citrát hořečnatý.
Každopádně by to měla být organická forma. Ty neorganické tělo neumí vstřebat. Vlastní zkušenost.
Jako nouzovku jsem měla u postele hořčík v sáčku. Když mě to chytlo, hned jsem si ho vzala. Po poradě a doporučení od lékaře jsem začala hořčík užívat pravidelně a křeče se zlepšily.
Ahoj
Prosím o radu jsem 29+4 už pár dní mě trápí v noci křeče do lýtka pokaždé mě to vzbudí ( vždy se mi to povedlo zastavit ) dnes v noci teda ne to mě zbudila šílená bolest která do minuty odešla. Ale ráno jsem nemohla chvíli chodit než jsem to rozchodila, teď už to citím jen na dotek nebo lehce při natažení. Všude na internetu čtu buď že je to ok nebo trombóza. Nějaké zkušenosti někdo? K doktorovi jdu 15.4 tak zda se plašit a volat mu nebo počkat.