Krém s UV pro dítko 15měsíční

696
29.5.12 22:43

Krém s UV pro dítko 15m

Ráda bych se zeptala na opalovací krémy..V červnu se chystáme do Chorvatska a tak nějak řeším, zda-li malému už koupit třeba klasickou dětskou Niveu/Astrid/.. UV 30 nebo 50 nebo ještě stále krém v lékárně. Kamarádky známá je lékárnice a tak jsem nějak z jejího vyjádření pochopila, že složení těchto „klasických“ krémů je pro děti svinstvo. Ne že bych to chtěla nějak hrotit, zdraví mého dítěte pro mě je důležité a tak se ptám i Vás, jak to cítíte..Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
29.5.12 22:50

Koupila bych nějaký s minerálním filtrem. V klasickém Astridu jsou filtry chemické, které se pro děti nedoporučují.
Zřejmě tedy skončí v lékárně 8) A nebo jsem teď brala v DM Alverde nějaký dětská 30, ten měl taky minerální filtry. Ten není tak drahý, jako třeba Garniere. Čti složení a hledej ty filtry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.5.12 22:50

Taky jsem furt zkoumala, jaký koupit. Kupuju dětský z DM (přímo pro dmko dělaný), páč vyhrál v německých testech. Mimochodem Daylong, který je hodně doporučovaný, se neumístil moc dobře (smíval se a UV hodnoty udávané nesouhlasili se skutečností). V českých testech vyhrál Garnier pro děti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.12 22:53

Určitě z lékárny 50-ku faktor, voděodolný. Nátěr opakovat víckrát za den. Nebýt na slunci (u moře) cca. od 11 - 15 hod. Dětská pokožka je mnohem citlivější a tenší než dospělá. Chránit je potřeba. Pokud možno pobývat ve stínu. Do vody existují dětské plavky u vysokým UV filtrem 80, je to triko s rukávem a delší kalhoty - s tím však nemám zkušenosti; hlavně jak rychle to schne, aby to nebylo nepříjemné.. (Třeba již někdo vyzkoušel :nevim: :nevim: :nevim: ).

Jinak z lékárny krémy opal. používám i pro sebe. Kůže má paměť a rizika jsou velká.

• Citovat
  • Upravit
13141
29.5.12 22:54
@pajjakk píše:
Taky jsem furt zkoumala, jaký koupit. Kupuju dětský z DM (přímo pro dmko dělaný), páč vyhrál v německých testech. Mimochodem Daylong, který je hodně doporučovaný, se neumístil moc dobře (smíval se a UV hodnoty udávané nesouhlasili se skutečností). V českých testech vyhrál Garnier pro děti :mavam:

Já zas slyšela, že ten Daylong není tak hrozný. Že v tom testu motali jablka s hruškami. My ho máme a docela nám vyhovuje. Nicméně až dopatláme, tak mám koupený ten Alverde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
29.5.12 22:56

Ha, to mě nenapadlo se mrknout na výsledky testů.. :zed: Ačkoli autosedačku jsem podle nich vybírala hodně.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.5.12 22:56
@Anonymní píše:
Určitě z lékárny 50-ku faktor, voděodolný. Nátěr opakovat víckrát za den. Nebýt na slunci (u moře) cca. od 11 - 15 hod. Dětská pokožka je mnohem citlivější a tenší než dospělá. Chránit je potřeba. Pokud možno pobývat ve stínu. Do vody existují dětské plavky u vysokým UV filtrem 80, je to triko s rukávem a delší kalhoty - s tím však nemám zkušenosti; hlavně jak rychle to schne, aby to nebylo nepříjemné.. (Třeba již někdo vyzkoušel :nevim: :nevim: :nevim: ).Jinak z lékárny krémy opal. používám i pro sebe. Kůže má paměť a rizika jsou velká.

Můžeš mi vysvětlit, proč tohle píšeš anonymně? 8o 8o 8o Tvůj příspěvek se mi tedy nezdá ani citlivého ani intimního charakteru… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
29.5.12 22:58
@omites píše:
Já zas slyšela, že ten Daylong není tak hrozný. Že v tom testu motali jablka s hruškami. My ho máme a docela nám vyhovuje. Nicméně až dopatláme, tak mám koupený ten Alverde.

me kamaradka lekarnice taky rikala, ze daylong je dobry. jak pise omites, meli spatne nastaveny hodnoty a proto vysel spatne. pro me osobne jeden z nejelsich opalovaku co jsem mela a ma ho znovu. kluk se mi nikdy nespalil. ulozila jsem si clanek, diskuze pod tim je docela zajimava http://www.prozeny.cz/…ahe-propadly - dej zobrazit vsechny prispevky

jinak zkusenost s jinymi nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
29.5.12 23:13

tak ja mam garnier 50 a meli jsem ji i loni v chorvatsku kdyz malymu byly 4 mesice. Nikdy se mi ani neopalil natoz spalil, kazdopadne to chce slunecnik…
Taky jsem premyslela ze koupim treba Bidermu, lae kdyz to tu tak ctu tak ten garnier asi nebude tak spatnej tak nvim jeslit ho mam menit…jen se mi hur roztira treba daylong je mnohem prijemnejsi a neni tak ,,lepivej" navic garnier nechava zluty fleky na obleceni…tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
29.5.12 23:47

Podle mě se Daylong špatně roztírá a lepí… Já mám na malou k moři La-Roche-Posay :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.5.12 00:06

Od 6ti měsíců používáme Sebamed 50 a vyhovuje nám, jen mi přijde, že se dost těžko roztírá, když nechci dávat vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
30.5.12 08:14

já mám Bioderma 50+ ve spreji-je tam výborná a pohodlná ta aplikace, nelepí na rukách, nenechává vůbec skvrny (pro sebe jsem si v DM koupila Alverde a to neni možný z ruky dostat, jsem jak ředitel vápenky když se namažu :jazyk: ), tohle je lehoučký jak tělový mlíko, ale přitom týhle značce fakt věřím. Na dovolený s náma byla paní s těžkou alergií na slunce a té třeba vůbec nevyhovuje Daylong, doporučila mi pro malýho právě tu Biodermu.

jinak já automaticky pro krém pro malýho zamířila do lékárny, je mu necelý rok, loni jsem nic takovýho nekupovala, nechtěla jsem ho takovou chemií patlat, to se dal snadno ve stínu udržet. Letos už ne, tak proto a to ho mažu na tohle naše sluníčko. K moři bych si vůbec netroufla koupit něco z drogerie (nic ve zlým), natož z katalogu (třeba Avon má taky 50SPF na některých výrobcích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
30.5.12 08:31

V D-testu vysly nejlíp Nivea kupodivu adomaci znacka z DM drogerie. Tak ja jsem tomu celkem verila a nakoupila tyhle krémy. Pro mimčo bych volila faktor 50.
Celekm spatne tak dopadly ty drahe znacky, coz me osobne prekvapilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
30.5.12 08:32

já mám 2,5 letou dcerku a používám od malička Bioderma Photoderm KID sprej SPF50+
a jssem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
30.5.12 08:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie