Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Úplně úžasný krém : 2 hodiny ve vodě vařit salko a pak nechat vychladnout při pokojové teplotě. Smíchat s jedním celým máslem. Je jemně karamelový, ani ne moc sladký. A navíc je tak hustý, že stačí z těsta vykrájet kolečka, upéct a zdobičkou udělat,, bobík". Pak namáčet v čokoládě. Dělala jsem ho letos poprvé a kdo má rád karamel, bude nadšený
těsto najdeš jakékoliv všude, třeba kakaové linecké ![]()
@florenc Kuličky z odpalované ho těsta polité plněné máslovým krémem a polité čokoládou
Ja mam upeceny tyhle https://www.apetitonline.cz/…e-karty.html ale delam poprve, tak nevim jaky budou
zatim mam jen upeceny bez kremu a cokolady
Jo a mam normalmi tvary, ne karty ![]()
@Aduš8 děkuji, tentokrát jsem koupila už salko karamelove, tak to mam asi letos bez prace ![]()
@Cipisek79 děkuji za tip, ale cukroví bude i pro děti
a kávou bych je asi neoslovila
@a12 ano, na to jsem taky koukala, ale nemám doma ořechy, tak leda, že bych nahradila taky mandlemi ![]()
@florenc píše:
@Cipisek79 děkuji za tip, ale cukroví bude i pro dětia kávou bych je asi neoslovila
Jasně, ale mrkni na tyto stránky, receptů je tam fůra. Já jsem dělala tyto kávové, pak medové dortíčky s karamelovým krémem a ještě mandlové cukroví. Je to všechno moc výborné, děti mi to už likvidují ve velkém ![]()
@florenc 250g másla, 750 ml vody, 250g mouky, špetka soli a 7vajec
Máslo s vodou zahřát skoro k varu potom stáhnout a přimíchat mouku a na horké plotýnce míchat dokud se těsto nezačne odlepovat od hrnce. Potom se musí těsto vychladit a míchat a až je přestane jít pár a tak postupně v míchat po jednom vajíčka. Já to dělám v kuchyňském robotu.