Kreslí vzhůru nohama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
656
27.3.11 20:20

Kreslí vzhůru nohama

Můj tříapůlletý vnouček kreslí a „píše“ vzhůru nohama. Je to normální? Případně co se s tím dá dělat.
Děkuji
:?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5269
27.3.11 21:21

ja to jako mala taky delala a do dneska umim psat a cist obracene vzhuru nohama stejne jako normalne a prijde mi to normalni :nevim: Jsem levak, mozna to muze mit nejakou souvislost… Nicmene si myslim, ze malej je jeste dost malej a casem prijde na to jak delat veci i „normalne“ a pokud ne, zkuste se poradit s doktorkou, aby maleho poslala do PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
27.3.11 21:39

Myslím, že to je normální. Dcera to taky hodně dělala, dneska už tolik ne, ale teď třeba někdy píše zprava doleva. Jo a je levačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
27.3.11 22:10

tak můj brácha taky psal zprava doleva a občas i zrcadlově.Srovnalo se to a určitě to souvisí s levorukostí,protože je taky levák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
30.3.11 19:05

Anebo to může souviset s genialitou :think: - jedno dítě v příbuzenstvu ve třech letech kreslí trojrozměrně a když proti ní někdo sedí, namaluje mu perfektního koně vzhůru nohama, aby ho protisedící viděl dobře v průběhu malování. Nedělá jí to nejmenší problém. Ne, že mít doma genia je nějaká sranda, i to je abnormalita z opačného konce…
Druhá věc je zeptat se dětské, zda to nesouvisí s neurologií - jen tak pro jistotu. pokud to děti běžně dělávají, bude to vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
4.4.11 17:58

Mě to mladší dcerka (3,5 roku) taky dělala. Bylo to tím, že seděla naproti, když jsem se starší dcekou malovala a psala, takže to měla v té hlavičce obráceně. Když jsem si pak na to dávala pozor, aby seděla vedle nás, tak se to postupně srovnalo…
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect