Křesťanství a jak začít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.6.13 23:45

Křesťanství a jak zacit

Zdravim vsechny verici emaminy! V prve rade prosim o shovivavost, jsem touto problematikou absolutne nepolibena. V siroke rodine jsou vsichni ateisti a ja vlastne sama nemam tuseni, kde se ve mne ta potreba vzala, ale uz nekolik let se me drzi myslenka a touha dat sve vire nejaky rad, neco se dozvedet. Zatim kam mi pamet saha se k Bohu obracim tak nejak sama za sebe. V kostele jsem byla jen jako turista, neznam jedinou modlitbu ani netusim jake druhy krestanstvi existuji. Pokud jsem se s nekym takovym setkala, slo vzdy o neuveritelne mileho cloveka, ktereho jsem obdivovala. Krestanske hodnoty jsou mi blizke a tak bych se rada naucila vic a nekam se zaclenila. Snad me myslenky nejsou moc zmatene, sama v sobe mam zmatek, stale premyslim proc k tomu tak tihnu kdyz ve svem okoli neni nikdo kdo by v tomto mohl ovlivnit… rada bych se tedy dozvedela neco pro zacatek. Ktery typ krestanstvi by byl pro mne vhodny, cim se lisi, podle ceho si vlastne vybrat. Jak se vlastne clovek stane krestanem a zda z tohoto clenstvi plynou nejake povinnosti. Atd. Diky za kazdy poz atek i za zachovani anonymity. Otazku viry povazuji za dosti soukromou. Jeste bych se rada omluvila za pripadne preklepy, pisi z mobilu. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.6.13 23:51

Milá anonymní, úplně mi mluvíš z duše a zrovna se zabývám stejným „problémem“ :kytka: těším se na odpovědi :)
Anonymka2

• Citovat
  • Upravit
36544
25.6.13 00:19

Zkus si zajit do nejblizsiho katolickeho kostela a poptej se kdy zacina dalsi prekatechumenat… verim ze ti to hodne pomuze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2897
25.6.13 00:33

Ahoj, ja se nechala pokrtit v 31, predchazela tomu 2leta priprava, behem ktere si uvedomis, jestli to vlastne chces :-) chodilo nas asi 20 dospelych ruzneho veku od puberty po duchod, jak pise monny, zavolej nebo zajdi do nejakeho kostela z okoli farari a oni uz te nasmeruji ;-) a kdyz si to behem te doby rozmyslis, nikdo se tomu divit nebude - neni to zadny rychlokurz, ale pomuze ti to uvedomit si a zeptat se na spoustu veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
25.6.13 00:45

Skvělý :-) jsem ráda že tu jsou maminky které mají k bohu tak blízko. Já sama jsem věřící a měli jsme krásnou církevní svatbu. Doporučuji ti zajít do kostela poradí ti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
25.6.13 02:05

Nerozumim anonymite. Otazka viry mne neprijde soukroma, obzvlaste krestanstvi. V kostele take nebudete sama..
Neprijde mi spravne se za viru, stydet'. Coz na me z Vas tak pusobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.6.13 02:05

Vybirej podle svehi srdce :) Udělej si okruh po bohoslužbách v okolí, katolických i evangelickych, a kde tě to osloví, tam se poptej. Myslím, že zvidavou adeptku uvidí všude rádi.
Jestli jsi knižní typ, tak si třeba zkus projit biblickou dějepravu, to by mohli mít v knihovně, jsou to biblické příběhy, na kterých křesťanství dost staví.
Jinak krestanem se člověk stává krtem, u dospělých mu predchazi příprava.
Většina církví své krty vzájemně uznává, takže si nedělej hlavu, že si vyberes pro sebe nevhodnou církev, základ je stejný.

Aby ses nemusela cítit jako turista, tak v těch zpevnicich, co se fasuji u vchodu, bývá pořad bohoslužeb. To myslím platí u katolíků a evangeliku stejně. Jsou tam i modlitby.

Jestli teda neznáš vůbec žádnou modlitbu, tak si zkus vygooglit Otčenáš a Nikajské vyznání víry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.6.13 04:12

Jestli chceš, tak tady na emiminu je skupina Věřící maminky, můžeš poslat žádost… :-) Nejsou tam jen katolíci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
25.6.13 06:05

Já jsem z ateistické rodiny, žádný vzor ani kamarády jsem nikdy z tohoto okruhu neměla (později našla cestu k víře babička a maminka), ale vždycky jsem tíhla k dějepisu, takže základní povědomí jsem měla..a pak přišlo asi osvícení nebo co..začala jsem chodit do kostela, uvažovat o tom, otevírat srdce..a když to trvalo asi rok, zašla jsem s maminkou (bylo mi 17) po mši za knězem, domluvili jsme se na přípravě a za půl roku jsem měla křtiny :palec: to už mi bylo 18, takže pokřtěná jsem v dospělosti. Na biřmování se teprve chystám. Našla jsem si věřícího manžela (ten je ze 100% ateistické rodiny),začala jsem s ním chodit na spolčo (Společenství mladých dané farnosti), svatbu jsme měli v kostele..
Za 3týdny budeme křtít mladšího syna :mavam:
Jinak jsme katolíci, ale kamarádky mám i z církve evangelické a bratrské. Máme stejné hodnoty, stejný základ, ale s některými věcmi vnitřně nesouhlasím (třeba mám velmi v úctě Pannu Marii), nesedí mi, takže proto jsem katolík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
25.6.13 07:07
@Monny píše:
Zkus si zajit do nejblizsiho katolickeho kostela a poptej se kdy zacina dalsi prekatechumenat… verim ze ti to hodne pomuze :-)

Proc katolickeho? 8o

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
25.6.13 07:10
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny verici emaminy! V prve rade prosim o shovivavost, jsem touto problematikou absolutne nepolibena. V siroke rodine jsou vsichni ateisti a ja vlastne sama nemam tuseni, kde se ve mne ta potreba vzala, ale uz nekolik let se me drzi myslenka a touha dat sve vire nejaky rad, neco se dozvedet. Zatim kam mi pamet saha se k Bohu obracim tak nejak sama za sebe. V kostele jsem byla jen jako turista, neznam jedinou modlitbu ani netusim jake druhy krestanstvi existuji. Pokud jsem se s nekym takovym setkala, slo vzdy o neuveritelne mileho cloveka, ktereho jsem obdivovala. Krestanske hodnoty jsou mi blizke a tak bych se rada naucila vic a nekam se zaclenila. Snad me myslenky nejsou moc zmatene, sama v sobe mam zmatek, stale premyslim proc k tomu tak tihnu kdyz ve svem okoli neni nikdo kdo by v tomto mohl ovlivnit… rada bych se tedy dozvedela neco pro zacatek. Ktery typ krestanstvi by byl pro mne vhodny, cim se lisi, podle ceho si vlastne vybrat. Jak se vlastne clovek stane krestanem a zda z tohoto clenstvi plynou nejake povinnosti. Atd. Diky za kazdy poz atek i za zachovani anonymity. Otazku viry povazuji za dosti soukromou. Jeste bych se rada omluvila za pripadne preklepy, pisi z mobilu. :)

Osobne bych zacala studiem bible a ALFA KURZEM. Ty jsou urceny presne k tomu co hledas…

• Citovat
  • Upravit
43028
25.6.13 07:15

Hele vygoogluj si „Kursy alfa“ - myslim, ze to je presne to, co potrebujes. Takove uplne zaklady, je to trebas i pro neverici manzele vericich, aby vedeli, cemu se ten jeho klani :-) a tam ziskas i kontakty jak dal. Jinak samozrejme pokud mas odvahu, tak oslov primo kterehokoli farare, kazdej jeden se ti bude ochotne individualne venovat, nebo te nekam nasmeruje - to zrejme plati v kazde cirkvi. Rozdily mezi cirkvemi si asi budes muset nejdriv vygooglit, protoze zrejme ktera te chyti, uz te presvedci :-)
ja jsem katolicka a musim rict, ze to je predevsim prakticke - jsme vsude, je nas hodne, neni zadny problem jit do kostela kdekoli ani ve svete. katolici v praze a strednich cechach jsou velmi liberarni a otevreni, rozhodne s nazorvymi odlisnostmi nenarazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
25.6.13 07:46

Jo, ty Kurzy Alfa mě taky napadly, u nás jsou oblíbené a už docela dlouho se dělají. :palec: Kdybych se měla rozhodovat teď, šla bych do nich.
@Pudloslava jo, to máš pravdu, chodívám na mše i na dovolené.
Nad nějaké problémy a konflikty se člověk musí trochu povznést..nejsme banda dokonalých lidí, ani svatých..svou cestu, postoj k určitým otázkám si člověk stejně musí vyřešit sám a kolikrát to trvá dlouho…jsme omylní jako všichni ostatní a náš život není procházka růžovým sadem..ale stojí to zato, víra samotná, i ten pocit společenství.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.13 08:20

Děkuju, ty kurzy vypadají dobře, zkusím asi nejdřív ty a pak uvidím co dál. :) Zakl.

• Citovat
  • Upravit
12651
25.6.13 10:33

Mrkni na Alfa kurzy. Zní to strašně, ale jde o setkávání lidí, kteří nejsou věřící, ale hledají a chtějí se dozvědět víc a najít vlastní cestu. Nikdo tě nebude do ničeho nutit, jen budeš moct najít odpovědi na své otázky a lépe se v sobě zorientovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová