Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Afrodité píše:
Jméno jsem vybírala taky tak, aby ladilo s příjmením. Na tom taky moc záleží, jak to zní, na jaké písmeno příjmení začíná (aby to nebyl třeba Jonáš Šťastný, což se blbě vyslovuje a tak). Jinak za mě Jonáš - moc pěkné jméno.
souhlasim ![]()
Ahoj, máme domá Jonáška, říkáme Jonýsku, Jonynko, Jondo, Jony a když lumpačí, tak Jonyno
Džony bych neřekla, protože pro mě je Jonáš prostě české hezké jméno a Džony je nějakej alkoholik z Texasu
Radka
michaelala píše:
Máte někdo syna jménem Jonáš? Zajímalo by mě jak mu říkáte. Mě se to jméno moc líbí, ale pořád si nejsem jistá. Ale ty pochybnosti má snad každý
Mám Jonáše, je mu 9 a každý jméno vždycky chválil. Říkám mu -Joni, Jonule, Jonulko, Joninko
Každá matka si hned po porodu nějaký patvar najde. Ostatní mu říkají většinou-Jony ![]()
Moc děkuji za Vaše názory. Myslím si totéž co většina. Jméno mě moc zaujalo, ale člověk pořád přemýšlí jestli dělá dobře. Matouš byl můj favorit jako první,ale přítel protestoval, tak teď zkouším Jonáše. Ale ještě nevíme co to bude, tak třeba nakonec budeme mít stejně Stellinku ![]()
Taky čekám Jonáše
V rodině mi to všichni rozmlouvají,nikomu se to jméno nelíbí,ale já si na něm trvám,už tak říkám bříšku a neumím si představit,že bych mu měla říkat jinak.Poctivě jsem na nátlak rodiny projela znovu celý kalendář,ale hezčí klučičí jméno jsem nenašla ![]()
Tak to jsme na tom stejně, my jsme se v pátek dozvěděli ,že čekáme chlapečka tak u mě Jonášek taky pořád vede. Docela už mu tak říká i okolí. Jen přítel si pořád nemůže zvyknout, ale snad si taky zvykne a schválí mi to ![]()
Teenule píše:
Taky čekám JonášeV rodině mi to všichni rozmlouvají,nikomu se to jméno nelíbí,ale já si na něm trvám,už tak říkám bříšku a neumím si představit,že bych mu měla říkat jinak.Poctivě jsem na nátlak rodiny projela znovu celý kalendář,ale hezčí klučičí jméno jsem nenašla
tak jsem narazila na nekoho, kdo ma vybrané stejné jména jako my. Chlapeček bude Jonáš a holčička Stela nebo Stella. Jonáš je favorit, akorát si nejsem jistá tím, že jeho příjmení bude začínat na Š
ale na hezčí jméno jsem nenašla…
No tak to je opravdu náhodička. U náš už je Jonáš jasný, tak doufám, že příští mimčo bude Stellinka ![]()
Linda7973 píše:tak jsem narazila na nekoho, kdo ma vybrané stejné jména jako my. Chlapeček bude Jonáš a holčička Stela nebo Stella. Jonáš je favorit, akorát si nejsem jistá tím, že jeho příjmení bude začínat na Š
ale na hezčí jméno jsem nenašla…
já mám holčičku Inušku, ale kdyby to byl kluk chtěla jsem Jonáška ![]()
Dlouho jsem neměla vybrané jméno pro kluka a zrovna nedávno mě napadl právě Jonáš… Hurá hurá hurá, líbí se i manželovi, takže je to dobré.. My měli vybráno Max (Maxmilián), ale zjistili jsme, že má svátek 29.5., což je termín porodu, tak by to měl chudáček všechno při jednom nebo kousek od sebe.. Takže Jonáš je jasný. Ovšem my ještě nevíme, jestli je to holčička nebo chlapeček… ale pro holku už máme vybráno taky a momentálně je mi úplně jedno, jestli to bude Jonýsek, nebo Terezka.
Uvažuji nad jménem pro chlapečka Jonáš Sihelník. nepřijde vám, ze…š S… Moc syčí? Dcera se jmenuje Julia, jména by k sobě pěkné pasovala ![]()
@selepka nesyčí:-))) je to hezké spojení… My máme první dcerku johanku a teď Jonáška (3 měsíce skoro), příjmení je Hubáček - tak je to takové měkké dohromady, ale mně to neva.. Johanka a Jonáš se k sobě hodí taky… Takže hezky do toho:-)
My máme teda kocoura Jonáše a i když mi to zpočátku nešlo přes pusu, ted lituju že už to jméno nebudu moct použít u dětí ![]()
Nevěřila jsem na kolik tvarů se u tohoto jména dá přijít, my nejčastěji říkáme Joníček, Jonda, Joník, Joňa, Jony ![]()