Jméno pro holčičku, aby sedělo i na dospělé - třeba Anežka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3112
2.11.11 18:20

Jméno pro holčičku

Chtěla bych znát váš názor na jména pro holčičku. S manželem by se nám líbilo: Eliška, Judita, Dorota, Berenika, Magdaléna, Anežka. Co byste daly vy? S našim příjmením znějí všechny, lze si to představit ale na dospělé? A jaké jsou vaše tipy na holčičí jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
2.11.11 18:21

Mně se líbí ta Magdaléna, ale u dospělé ženské je to takové tvrdé. Ale Anežka je taky super! Já osobně bych chtěla Kateřinu, ale manža ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
2.11.11 18:22

Mě se hrozně líbí Berenika. Chtěla jsem jí původně taky dát, ale nakonec máme Viktorii. A Judita je taky moc hezké jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
2.11.11 18:23

Taky bych vybírala mezi Magdalénou, Anežkou a přidala bych ještě Elišku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.11.11 18:27

Elišku jsme měli jako první volbu. Pak mi bylo řečeno, jestli to nechcem zvážit, protože je to druhé nejčastější jméno v republice, tak aby po hřištích neběhaly samé Elišky. Proto jsem začala objevovat ty další. S Juditou přišel manžel, není to špatné, mě se na mimču hrozně líbí Dorotka, ale zase manžel tvrdí, že v dospělosti je to takové hodně tvrdé Dorota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.11 18:28

Máme Magdalenku.
Berenika byla taky na seznamu, ale máme R v příjmení, tak to bylo takové uhrkané moc.

Dospělá Magda si myslím, že je v pohodě 8-)

Příspěvek upraven 02.11.11 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.11.11 18:28

mě se líbí eliška a taky tak pojmenu svoji dceru jestky to teda bude holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.11.11 18:30

Ahoj, taky bych se přikláněla k Magdaléně a Anežce. Možná bych ještě zvážila Alžbětu. Jinak naším favoritem na holčičí jméno je Anna Viktoria, ale zatím jsem ještě na úplném začátku a není ani nic vidět. Snad vše klapne…
Držím pěsti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.11 18:30
Beru*Beru píše:
Elišku jsme měli jako první volbu. Pak mi bylo řečeno, jestli to nechcem zvážit, protože je to druhé nejčastější jméno v republice, tak aby po hřištích neběhaly samé Elišky. Proto jsem začala objevovat ty další. S Juditou přišel manžel, není to špatné, mě se na mimču hrozně líbí Dorotka, ale zase manžel tvrdí, že v dospělosti je to takové hodně tvrdé Dorota.

Však Doroto jí nikdo říkat nebude… (max. někde oficiálně na úřadech třeba…), Dorka, Dora, Dory… to není špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.11.11 18:35

Tak já znám dospělé všechny kromě Doroty a Bereniky. Bereniku znám 5ti letou, říkají jí Beruško nebo Berčo. Dospělá si může říkat třeba Nika, nevím variant je hodně. Jediné, co bych asi fakt ze seznamu nedala je ta Dorota - přijde mi hanlivé. Spíše už bych uvažovala nad Teodorou a říkala jí dorotko.. Nejvíce se mi líbí Judita (říkáme jí Judit nebo Dituš :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
2.11.11 18:38

Mně se mooc líbí to jméno Berenika :dance: :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.11.11 18:39

Jak myslíš hanlivé? Jako nadávka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.11.11 18:42
Beru*Beru píše:
Jak myslíš hanlivé? Jako nadávka?

Přijde mi to prostě takové spojované s nehezkými věcmi. Dorota Máchalová, zlá sestra od popelky, prostě mám se jménem Dorota, Dora spojené samé zákařné zlé postavy. Stejně jako bych nedala dítěti jméno Jidáš i když se mi moc líbí. 8-) Tímto Ti to určitě nechci rozmlouvat, každý to vnímá jinak. Já třeba když mě někdo naštve tak říkám místo např.:" to je kráva" říkám : " To je taková Dorota!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.11.11 18:44

Jo máš pravdu, se jménem Dorota si hned spojím Máchalová :-D Mně by se líbilo jen ta zdrobnělina Dorotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
2.11.11 18:44
Kallkapa píše:
Tak já znám dospělé všechny kromě Doroty a Bereniky. Bereniku znám 5ti letou, říkají jí Beruško nebo Berčo. Dospělá si může říkat třeba Nika, nevím variant je hodně. Jediné, co bych asi fakt ze seznamu nedala je ta Dorota - přijde mi hanlivé. Spíše už bych uvažovala nad Teodorou a říkala jí dorotko.. Nejvíce se mi líbí Judita (říkáme jí Judit nebo Dituš :wink: )

A nebo Dorothea. Mně se líbí.
Judita se mi líbí taky hodně, ale bála bych se, že pak bude Dita a to už je skoro jiné jméno.
Elišek a Anežek je myslím dost.
Magdaléna je hezké, ale dlouhé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí