Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych znát váš názor na jména pro holčičku. S manželem by se nám líbilo: Eliška, Judita, Dorota, Berenika, Magdaléna, Anežka. Co byste daly vy? S našim příjmením znějí všechny, lze si to představit ale na dospělé? A jaké jsou vaše tipy na holčičí jméno?
Mně se líbí ta Magdaléna, ale u dospělé ženské je to takové tvrdé. Ale Anežka je taky super! Já osobně bych chtěla Kateřinu, ale manža ne. ![]()
Mě se hrozně líbí Berenika. Chtěla jsem jí původně taky dát, ale nakonec máme Viktorii. A Judita je taky moc hezké jméno.
Taky bych vybírala mezi Magdalénou, Anežkou a přidala bych ještě Elišku
Elišku jsme měli jako první volbu. Pak mi bylo řečeno, jestli to nechcem zvážit, protože je to druhé nejčastější jméno v republice, tak aby po hřištích neběhaly samé Elišky. Proto jsem začala objevovat ty další. S Juditou přišel manžel, není to špatné, mě se na mimču hrozně líbí Dorotka, ale zase manžel tvrdí, že v dospělosti je to takové hodně tvrdé Dorota.
Máme Magdalenku.
Berenika byla taky na seznamu, ale máme R v příjmení, tak to bylo takové uhrkané moc.
Dospělá Magda si myslím, že je v pohodě ![]()
Příspěvek upraven 02.11.11 v 18:28
mě se líbí eliška a taky tak pojmenu svoji dceru jestky to teda bude holka
Ahoj, taky bych se přikláněla k Magdaléně a Anežce. Možná bych ještě zvážila Alžbětu. Jinak naším favoritem na holčičí jméno je Anna Viktoria, ale zatím jsem ještě na úplném začátku a není ani nic vidět. Snad vše klapne…
Držím pěsti!!!
Beru*Beru píše:
Elišku jsme měli jako první volbu. Pak mi bylo řečeno, jestli to nechcem zvážit, protože je to druhé nejčastější jméno v republice, tak aby po hřištích neběhaly samé Elišky. Proto jsem začala objevovat ty další. S Juditou přišel manžel, není to špatné, mě se na mimču hrozně líbí Dorotka, ale zase manžel tvrdí, že v dospělosti je to takové hodně tvrdé Dorota.
Však Doroto jí nikdo říkat nebude… (max. někde oficiálně na úřadech třeba…), Dorka, Dora, Dory… to není špatné.
Tak já znám dospělé všechny kromě Doroty a Bereniky. Bereniku znám 5ti letou, říkají jí Beruško nebo Berčo. Dospělá si může říkat třeba Nika, nevím variant je hodně. Jediné, co bych asi fakt ze seznamu nedala je ta Dorota - přijde mi hanlivé. Spíše už bych uvažovala nad Teodorou a říkala jí dorotko.. Nejvíce se mi líbí Judita (říkáme jí Judit nebo Dituš
)
Beru*Beru píše:
Jak myslíš hanlivé? Jako nadávka?
Přijde mi to prostě takové spojované s nehezkými věcmi. Dorota Máchalová, zlá sestra od popelky, prostě mám se jménem Dorota, Dora spojené samé zákařné zlé postavy. Stejně jako bych nedala dítěti jméno Jidáš i když se mi moc líbí.
Tímto Ti to určitě nechci rozmlouvat, každý to vnímá jinak. Já třeba když mě někdo naštve tak říkám místo např.:" to je kráva" říkám : " To je taková Dorota!"
Jo máš pravdu, se jménem Dorota si hned spojím Máchalová
Mně by se líbilo jen ta zdrobnělina Dorotka.
Kallkapa píše:
Tak já znám dospělé všechny kromě Doroty a Bereniky. Bereniku znám 5ti letou, říkají jí Beruško nebo Berčo. Dospělá si může říkat třeba Nika, nevím variant je hodně. Jediné, co bych asi fakt ze seznamu nedala je ta Dorota - přijde mi hanlivé. Spíše už bych uvažovala nad Teodorou a říkala jí dorotko.. Nejvíce se mi líbí Judita (říkáme jí Judit nebo Dituš)
A nebo Dorothea. Mně se líbí.
Judita se mi líbí taky hodně, ale bála bych se, že pak bude Dita a to už je skoro jiné jméno.
Elišek a Anežek je myslím dost.
Magdaléna je hezké, ale dlouhé ![]()