Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@luzy Ze zmiňovaných bych dala Teodoru. Dá se jí říkat i tím začátkem „Teo“ a jeho zdrobnělinami.
A jinak my jdem do Apolenky. ![]()
Taky bych dala hlas pro Teodoru
My zvažujeme pro holčičku Ella nebo Valentina
@luzy Dorota se mi nelibi. Kdyz date Teodoru, bude ji asi vetsina lidi rikat Teo. Takze bych dala jmeno Dora ![]()
Já bych ze zmiňovaných jmen dala Johanku… a z těch třech možností (Dora, Dorota, Teodora) bych asi vybrala Dorotu. Jméno je hezké a nedá se moc komolit… Teodoře by opravdu mohli říkat Teo a to mi přijde spíš jako klučičí jméno ![]()
@luzy píše: Ženy tak my čekáme Dorku![]()
Měla jsem sice vybráno více jmen - Josefina, Adina, Dora, Dorota, Teodora (ne THeodora
Líbí se nám ale ten základ Dora. Přijde mi to jméno rázné, ale i takové, ke kterému jdou udělat milé zdrobněliny (Dorinka, Dorka, Dorísek), Johana, Jolana, Miriam a Apolena
). Co myslíte?
Kterou variantu byste daly vy? (Dora, Dorota, Teodora)
Nedala bych ani jedno, nelíbí se mi ![]()
@Beru píše:
Chtěla bych znát váš názor na jména pro holčičku. S manželem by se nám líbilo: Eliška, Judita, Dorota, Berenika, Magdaléna, Anežka. Co byste daly vy? S našim příjmením znějí všechny, lze si to představit ale na dospělé? A jaké jsou vaše tipy na holčičí jméno?
Volila bych Bereniké ![]()
Moje tipy:
Brigid, oLIVia, Freja, Ingrid, Alanis, Alison, Diana, Luna, Vesna, Cassie, Danica, Dagmar, Doubravka, Drahomíra, Edyta, Odeta, Emilie, Erin, Ethel, Franka, Hedwig, Ivona, Jenovefa, Jaromíra, Henrieta, Konstancie, Lada, Liběna, Libuše, Mahulena, Malvína, Mathilda, Melissa, Milena, Naděje, Radana, Robyn, René, Rosalind, Silvia, Svatava, Šárka, Věnka, Vivien, Vlaďka
@luzy píše: Ženy tak my čekáme Dorku![]()
Měla jsem sice vybráno více jmen - Josefina, Adina, Dora, Dorota, Teodora (ne THeodora
Líbí se nám ale ten základ Dora. Přijde mi to jméno rázné, ale i takové, ke kterému jdou udělat milé zdrobněliny (Dorinka, Dorka, Dorísek), Johana, Jolana, Miriam a Apolena
). Co myslíte?
Kterou variantu byste daly vy? (Dora, Dorota, Teodora)
No tak jestli se ti nelíbí jedna z podob jména ještě neznamená, že se z toho musíš
. Jinak já bych volila Doroteu/Dorotheu. Dora je moc tvrdé, rázné, Teodor/Theodor se mi líbí jen jako klučičí jméno a Dorota je Máchalová nebo lehká děva
.
@Kallkapa píše:
Přijde mi to prostě takové spojované s nehezkými věcmi. Dorota Máchalová, zlá sestra od popelky, prostě mám se jménem Dorota, Dora spojené samé zákařné zlé postavy. Stejně jako bych nedala dítěti jméno Jidáš i když se mi moc líbí.Tímto Ti to určitě nechci rozmlouvat, každý to vnímá jinak. Já třeba když mě někdo naštve tak říkám místo např.:" to je kráva" říkám : " To je taková Dorota!"
ja to znam takhle jak s dortou - Dorota machalova z pohadky..
a aky s magdou..
kdyz sjme byli mladsi a blbejsi.. rikavali jsme ty sji ale magda.. a ve smyslu hanlivem prave ze…
ja vim asi je to skoda, ze se jmenum takhle vtisknou negativni „vyznamy“
ale magdu a dorotku za me asi ne no.. ![]()
mne se libi : Ema, Olivie, Žofie, ![]()