Jméno pro holčičku, aby sedělo i na dospělé - třeba Anežka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
21.10.14 06:56

U mě markéta nebo EMma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
21.10.14 07:01

@luzy Ze zmiňovaných bych dala Teodoru. Dá se jí říkat i tím začátkem „Teo“ a jeho zdrobnělinami.

A jinak my jdem do Apolenky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.10.14 07:01

@marcela74 ja jsem zvazovala Doris.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
21.10.14 07:07

Taky bych dala hlas pro Teodoru :) My zvažujeme pro holčičku Ella nebo Valentina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
21.10.14 07:08

Vybrali jste dobře. Dora :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85292
21.10.14 07:11

@luzy Dorota se mi nelibi. Kdyz date Teodoru, bude ji asi vetsina lidi rikat Teo. Takze bych dala jmeno Dora :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
21.10.14 07:16

Já bych ze zmiňovaných jmen dala Johanku… a z těch třech možností (Dora, Dorota, Teodora) bych asi vybrala Dorotu. Jméno je hezké a nedá se moc komolit… Teodoře by opravdu mohli říkat Teo a to mi přijde spíš jako klučičí jméno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.10.14 07:42
@luzy píše: Ženy tak my čekáme Dorku  :srdce:

Měla jsem sice vybráno více jmen - Josefina, Adina, Dora, Dorota, Teodora (ne THeodora :poblion: ), Johana, Jolana, Miriam a Apolena :)

Líbí se nám ale ten základ Dora. Přijde mi to jméno rázné, ale i takové, ke kterému jdou udělat milé zdrobněliny (Dorinka, Dorka, Dorísek :lol: ). Co myslíte? 8) Kterou variantu byste daly vy? (Dora, Dorota, Teodora) :think:

Nedala bych ani jedno, nelíbí se mi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.10.14 08:43

A mě se zase líbí Theodora a ne Teodora :poblion: :mrgreen:

Je to věc vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
21.10.14 09:18

Dala bych Teodoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
21.10.14 11:26

Příbuzná má Doroteu, moc hezké jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.14 19:15
@Beru píše:
Chtěla bych znát váš názor na jména pro holčičku. S manželem by se nám líbilo: Eliška, Judita, Dorota, Berenika, Magdaléna, Anežka. Co byste daly vy? S našim příjmením znějí všechny, lze si to představit ale na dospělé? A jaké jsou vaše tipy na holčičí jméno?

Volila bych Bereniké :palec:

Moje tipy:
Brigid, oLIVia, Freja, Ingrid, Alanis, Alison, Diana, Luna, Vesna, Cassie, Danica, Dagmar, Doubravka, Drahomíra, Edyta, Odeta, Emilie, Erin, Ethel, Franka, Hedwig, Ivona, Jenovefa, Jaromíra, Henrieta, Konstancie, Lada, Liběna, Libuše, Mahulena, Malvína, Mathilda, Melissa, Milena, Naděje, Radana, Robyn, René, Rosalind, Silvia, Svatava, Šárka, Věnka, Vivien, Vlaďka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
22.10.14 23:53
@luzy píše: Ženy tak my čekáme Dorku  :srdce:

Měla jsem sice vybráno více jmen - Josefina, Adina, Dora, Dorota, Teodora (ne THeodora :poblion: ), Johana, Jolana, Miriam a Apolena :)

Líbí se nám ale ten základ Dora. Přijde mi to jméno rázné, ale i takové, ke kterému jdou udělat milé zdrobněliny (Dorinka, Dorka, Dorísek :lol: ). Co myslíte? 8) Kterou variantu byste daly vy? (Dora, Dorota, Teodora) :think:

No tak jestli se ti nelíbí jedna z podob jména ještě neznamená, že se z toho musíš :poblion:. Jinak já bych volila Doroteu/Dorotheu. Dora je moc tvrdé, rázné, Teodor/Theodor se mi líbí jen jako klučičí jméno a Dorota je Máchalová nebo lehká děva :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.14 13:18

Teodora :potlesk: - Význam: bohem darovaná, boží dar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.10.14 14:44
@Kallkapa píše:
Přijde mi to prostě takové spojované s nehezkými věcmi. Dorota Máchalová, zlá sestra od popelky, prostě mám se jménem Dorota, Dora spojené samé zákařné zlé postavy. Stejně jako bych nedala dítěti jméno Jidáš i když se mi moc líbí. 8-) Tímto Ti to určitě nechci rozmlouvat, každý to vnímá jinak. Já třeba když mě někdo naštve tak říkám místo např.:" to je kráva" říkám : " To je taková Dorota!"

ja to znam takhle jak s dortou - Dorota machalova z pohadky.. :) a aky s magdou..
kdyz sjme byli mladsi a blbejsi.. rikavali jsme ty sji ale magda.. a ve smyslu hanlivem prave ze…

ja vim asi je to skoda, ze se jmenum takhle vtisknou negativni „vyznamy“

ale magdu a dorotku za me asi ne no.. :)

mne se libi : Ema, Olivie, Žofie, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko