Jméno pro holčičku, aby sedělo i na dospělé - třeba Anežka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
2.11.11 18:45

Ahoj, tak my máme doma pětiletou Alžbětku a dvouletou Dorotku :-) Máme rádi staročeská málo používaná jména a nebojíme se, že by v dospělosti měly nějaký problém :-) třetí vysněné mám Magdalénka nebo Editka. Za mě je teď opravdu přeeliškováno.Je tolik krásných jmen tak proč dávat stále ta TOP, ale samozřejmě je to každého rozhodnutí.Všechna jména z tvého seznamu jsou moc pěkná.Tak dobrý výběr. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.11.11 18:50
No právě tou Eliškou nás zarazili, tak jsme začli pátrat po něčem neotřelém. A teď babo raď co vybrat :-D
zibinovi píše:
Ahoj, tak my máme doma pětiletou Alžbětku a dvouletou Dorotku :-) Máme rádi staročeská málo používaná jména a nebojíme se, že by v dospělosti měly nějaký problém :-) třetí vysněné mám Magdalénka nebo Editka. Za mě je teď opravdu přeeliškováno.Je tolik krásných jmen tak proč dávat stále ta TOP, ale samozřejmě je to každého rozhodnutí.Všechna jména z tvého seznamu jsou moc pěkná.Tak dobrý výběr. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
2.11.11 18:50

ted ste mě dámy potěšily :D jmenuji se Edita proto jsem si dovolila vpadnout vám do diskuze..já jesli budu mít holčičku tak se bude jmenovat Viktoria Timea.Přítel je cizinec,z madarska a Timea je madarské jméno,a mě se navíc strašmě líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.11.11 18:51

Každé jméno má v sobě nějaké kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
zibinovi píše:
Ahoj, tak my máme doma pětiletou Alžbětku a dvouletou Dorotku :-) Máme rádi staročeská málo používaná jména a nebojíme se, že by v dospělosti měly nějaký problém :-) třetí vysněné mám Magdalénka nebo Editka. Za mě je teď opravdu přeeliškováno.Je tolik krásných jmen tak proč dávat stále ta TOP, ale samozřejmě je to každého rozhodnutí.Všechna jména z tvého seznamu jsou moc pěkná.Tak dobrý výběr. :-)

Dorotka je krasne jmeno:)
Ja chtela Johanku ale manzel ne:( tak cekame Dominiku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255

Ahoj, pokud budeme mít holčičku, tak to bude Nela. Původně jsem chtěla Kateřinu, ale vzhledem k docela dlouhému příjmení jsem „přesedlala“ na Nelu. Nela je měkké jméno a také krátké. Nelinka. Jo, do toho jména jsem se zamilovala. :srdce: :mrgreen: :-P A manžel souhlasí. Jsem ho přesvědčila. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
2.11.11 18:57

Nedavejte Dorota, dejte Dorothea nebo Dorotea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.11.11 18:58

Jednoznačně Magdalena! To jméno miluju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
2.11.11 19:02

Mě se líbí Magdalena a Anežka, kámoška čeká Marianu, to se mi taky líbí :palec:

• Citovat
  • Upravit
3112
2.11.11 19:04

No myslím že máme teda čtyři adeptky: Berenika, Magdalena, Dorota, Judita. Do května času dosti :-D No a pak se dozvíme v prosinci, že to bude na sto pro kluk a budu otvírat novou diskuzi s klučičíma jménama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
2.11.11 19:07

Mne se libi z tveho seznamu nejvic Anezka a Dorota. Ale manzela ma Dorotu, tiez spojenu, tak hanlivo. Ja by som raz chcela Vandu,Violu alebo Darju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
2.11.11 19:17
LLenča píše:
Ahoj, pokud budeme mít holčičku, tak to bude Nela. Původně jsem chtěla Kateřinu, ale vzhledem k docela dlouhému příjmení jsem „přesedlala“ na Nelu. Nela je měkké jméno a také krátké. Nelinka. Jo, do toho jména jsem se zamilovala. :srdce: :mrgreen: :-P A manžel souhlasí. Jsem ho přesvědčila. :-P

Tak my máme doma Nelinku původně jsem chtěla Natálku ale je to moc dlouhé tak je to Nelinka ( Nelinda , Nelísek ) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
2.11.11 19:20

Za mě určitě Dorota :mrgreen: jednu doma taky máme..
Pak se mi moc líbí Magdaléna, taky jsme ho měli v užším výběru.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
2.11.11 19:22

Jména máte vybraná moc hezká…Dorotku mají u nás na vesnici a je to hezké jméno i Berenika a Magdaléna tu jsem teď chtěla také ale první dcera se jmenuje Sára tak jsem chtěla druhé také krátké a tak čekáme Karinu…jména jsou všechny pěkná když se říkají hezky :wink: ale je to boj s těma jménama jaké vybrat tak dobrý výběr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
2.11.11 19:23

já bych dala Bereniku, Berunku, Berušku, krásný jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie