Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nemáte prosím někdo zkušenost se jménem Alex pro holčičku popřípadě i chlapečka
Zatím nevíme co to bude,ale jméno máme vybráno univerzální. Starší bráška je Max
. Jenže nevím jak se na toto bude tvářit matrika. U kluka to možná ještě projde, i když v kalendáři je jen Alexej, ale u holčičky mám obavu, jestli to někdo nezhodnotí jako mužské jméno a ty se u nás holčičkám dávat nesmějí ![]()
Jestli by to byla Alexandra, tak v pohodě. Oficiální verze Alex a navíc pro holku podle mě nejde, ale jinak se mi to docela líbí ![]()
Mně se to strašně líbí, přesně pro chlapečka i holčičku. Kdyby se to líbilo i manželovi, chtěla bych to dát, ale bohužel
No ale jak to chodí na úřadech netuším ![]()
a jaké jméno se podle Vás hodí ke jménu Maxim, když to bude holka. Ještě mě napadlo Alexis a říkat jí jen Alex, nebo Lexinko, ale mám obavu, jestli mě v pubertě neukamenuje ![]()
Alex - je pro kluka.
Alexandra - pro holku.
Já sem vlastník toho druhého ![]()
Tak stačí napsat email na matriku a oni ti poradí, zda to jde i pro holčičku. Mě by se to líbilo moc. Kamarádka má takhle vymyšlený jméno René (jak pro holku, tak pro kluka). Pokud je to v Knappový i jako jméno pro holčičku, tak to povolí. Držím palce
jéé já jsem chtěla taky René holčičku po tatínkovi, ale ten to zatrhl
. No nic napsala jsem mail na tu matriku, tak když mi někdo odpoví, tak dám vědět jak jsem dopadla a když ne tak tam zajdu a dám vědět ![]()
My máme Alexe.
Co vím, tak v Knappové „Jak se bude jmenovat vaše dítě“ je to jako mužské jméno, jako holčička Alexandra. Ale zkus napsat maila na matriku, kde budete dítě zapisovat, určitě ti poradí. A k Maxovi se to parádně hodí.
Taky bych jako 2. chtěla Maxe (až bude), ale manžel se netváří.
Taky znám klučinu jménem Alex…u holčičky jsem se s tím v Čechách nesetkala ![]()
Není to úplně špatné, připomíná ten seriál Comeback, tam se ti dva taky jmenují Alex - Lexa/Saša. Popravdě mě se ta jména docela líbí.