Jméno Alex pro holčičku i chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AV
552
21.10.11 10:43

C.H. no mě se to spojení strašně líbí, určitě manžela ukecáš :-D i když s nima je to někdy dooost těžké :-D. A vy máte malého zapsáno jen jako Alexe v rodném listu nebo jako Alexeje, popř.Alexandra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
21.10.11 10:47

Alex se mi taky moc líbí, pro kluka i holku. Ale napsala bych ji Alexandra. Říkat můžete Alex, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
21.10.11 10:50

Holčička tušim, že jde Alexa a ne Alex, :think: ale nejsem si jistá. Jinak je to jméno krásný jak pro chlapečka, tak i pro holčičku. :palec:

• Citovat
  • Upravit
2218
21.10.11 10:52

Kamarádka má dceru Alex,je jí už tak 12 let,takže s tím někde na matrice nejspíš problém nebude :wink: A jsou to Češi,žádní cizinci.Říkají jí Lexi,Lexinko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
21.10.11 10:56
Lucajdice79 píše:
Kamarádka má dceru Alex,je jí už tak 12 let,takže s tím někde na matrice nejspíš problém nebude :wink: A jsou to Češi,žádní cizinci.Říkají jí Lexi,Lexinko…

ani nevíš jakou jsi mi udělala radost :-D už jsem si myslela, že jsem fakt exot když se mi to líbí pro holčičku :-D a asi i víc než pro kluka :-D. Uvidíme jak se bude tvářit paní matrikářka v Ostravě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
21.10.11 10:57
AV píše:
Nemáte prosím někdo zkušenost se jménem Alex pro holčičku popřípadě i chlapečka :-D Zatím nevíme co to bude,ale jméno máme vybráno univerzální. Starší bráška je Max :-D. Jenže nevím jak se na toto bude tvářit matrika. U kluka to možná ještě projde, i když v kalendáři je jen Alexej, ale u holčičky mám obavu, jestli to někdo nezhodnotí jako mužské jméno a ty se u nás holčičkám dávat nesmějí :-(

Jasný, však v COMEBACKU je Saša a Lexa v jedný rodině :lol: myslim, že je to i tak moc hezký jméno a tím líp, že uni ;)

• Citovat
  • Upravit
16291
21.10.11 10:59

Já bych řekla, že Alex je jméno vhodné pro oba, stejně jako Saša :) Oboje to je zdrobnělina z Alexandr(a).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
21.10.11 11:02

AV jsme z Havířova,tak snad jsou u nás matrikářky v poho na severu Moravy :wink: A jsem ráda,že jsem tě potěšila :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.10.11 11:04
myšanda26 píše:
Není to úplně špatné, připomíná ten seriál Comeback, tam se ti dva taky jmenují Alex - Lexa/Saša. Popravdě mě se ta jména docela líbí.

No, ale tam jsou Alexandr a Alexandra právě :-D to v jednom díle přece Lexa řešil, že je drsný mít ve jméně R a ta Saša mu říkala „Ale Lexo, vždyť ty jseš Alexandr“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
21.10.11 11:05

Manžel chtěl Alexandra, ale protože máme psa jménem Alex :mrgreen: , tak jsem to zavrhli. Jinak se nám to jméno líbí i pro holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
21.10.11 11:09
AV píše:
C.H. no mě se to spojení strašně líbí, určitě manžela ukecáš :-D i když s nima je to někdy dooost těžké :-D. A vy máte malého zapsáno jen jako Alexe v rodném listu nebo jako Alexeje, popř.Alexandra?

Jj, máme ho zapsaného jako Alexe. Mě se libí i Alexandr (a k příjmení by se nám to hodilo víc), ale chtěli jsme se vyhnout tomu, aby mu někdo říkal Sašo. :wink: A co si myslíš, paní doktorka mu říká Sašenko. :zed: Jinak svátek slavíme na Alexandra. Říkáme mu Lexíku, Lexulo, Alí, Lexi a když zlobí, je to tyranosaurus Lex. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
21.10.11 11:12

Mě se ještě líbilo ke jménu Maxim holčičí jméno Mia, ale to je zase pes známých :-D. Taky se mi stalo když jsme šli s Maxíkem po ulici s našim psem Duffym,a já říkám synovi Maxi pojď, tak se maminka která šla kolem nahlas pohoršila, že každý druhý pes se jmenuje Max a přitom je to chlapecké a ne psí jméno :-D. A se jménem Alex to bude asi stejné :-D. Ale mi to neva :-D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
21.10.11 11:13
C.H. píše:
AV píše:
Jj, máme ho zapsaného jako Alexe. Mě se libí i Alexandr (a k příjmení by se nám to hodilo víc), ale chtěli jsme se vyhnout tomu, aby mu někdo říkal Sašo. :wink: A co si myslíš, paní doktorka mu říká Sašenko. :zed: Jinak svátek slavíme na Alexandra. Říkáme mu Lexíku, Lexulo, Alí, Lexi a když zlobí, je to tyranosaurus Lex. :lol:

:-D tak to si zdovolením půjčím na svého druhého syna :-D tyranosaurus Max :-D dost dobré :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.10.11 11:16

Jinak varianta Alex pro kluka určitě jde na http://krestni-jmena.cz/ maj napsaný, že jich je u nás v republice skoro tisíc, ale jako holčičí jméno to tam nemaj… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.10.11 11:19

V Knapové je uvedeno:
Alexie-osamostatnělou zkráceninou je Alex- vyskytuje se u nás neobvykle. Takže to jde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze