Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky, nemáte doma nebo někde v okolí chlapečka jménem Vincent?Moc se mi toto jméno líbí, jen si nějak nedovedu představit, jak bych chlapečkovi říkala… ![]()
Ahoj, v okoli nikoho s timhle jmenem nemam, ale souhlasim s tebou, ze to je krasny jmeno a kdybych mela chlapecka taky bych ho zvazovala- rikala bych Vinie ![]()
Ahojky moje kámoška má Vincenta a říká mu Vinc, Vinci zní to hezky taky sem první nevěděla jak mu bude říkat ale je to fajn ![]()
Mě jako první napadne Vincentka. Nikoho s tímto jménem neznám. Zdá se mi až moc zastaralý. ![]()
můj synovec je Vincent.. žijí v Belgii, takže mu říkají i Franc. (vanson, nebo jak to napsat..) jinak je to Vincík, Vincíček, Vinci. švagrovka to jméno nechtěla, ale vybíral ho manžel a trval na tom… ![]()
Příspěvek upraven 13.08.11 v 19:53
jednou v nemocnici jsem se seznámila s holkou, která měla chůapečka Vincenta. říkala mu Vinie ![]()
Není to přímo z rodiny, ale na hřišti občas přijde chlapeček s tímto jménem. Je mu cca 5let a maminka ho oslovuje Vinči, Vinouši(když zlobí), Vinci, Víno a minule tam byl tatínek a volala na něj „Vinetů“ ![]()
Argumenty typu nikdo se tak nejmenuje nebo zastaralé jméno u mě neuspějí
Máme už doma chlapečka jménem Teodor, taky na nás všichni koukali jak na blázny, a jak prý mu budeme říkat…
Teď je to Teo, Téďa, Tedík a nikdo s tím problém nemá ![]()
Říkáme mu Vincente, Vincoure, Vincku, když zlobí a Vinýsku, Vincí, Vinci, Vinnie za klidného stavu
. S rodinou byly trochu boje před porodem, pak trochu problémy po porodu, když jsme ho tak opravdu pojmenovali, ale každej si našel to svoje. Tchýně mu říká Vincíku nebo Vincíčku. Mladá část příbuzenstva Vendo nebo Vinďo. Nelituju, takže hurá do toho ![]()
esminka píše:
Argumenty typu nikdo se tak nejmenuje nebo zastaralé jméno u mě neuspějíMáme už doma chlapečka jménem Teodor, taky na nás všichni koukali jak na blázny, a jak prý mu budeme říkat…
Teď je to Teo, Téďa, Tedík a nikdo s tím problém nemá
Teodor je nádherný. Znala jsem jednoho Tea v Holandsku a moc se mi to líbilo.
Však co, my máme Otakara a taky se tak nikdo jiný nejmenuje. A zdrobnělin od toho je 1000.
Jasně, že musíš přemýšlet, aby se i jména sourozenců k sobě hodila, což Vincent splňuje. My máme k Otakarovi Ludmilu. Druhý kluk by byl Eduard. Jako Otík a Edík. ![]()
Mobino, krásné zdrobněliny. ![]()
Příspěvek upraven 13.08.11 v 20:44
Tak my máme
Říkáme mu Vinďo asi nejčastěji, pak Viný, Vinýsku, Vinouši, když trochu zlobí, Vincente!, když zlobí víc
Vincku se mi dost nelíbí, ze začátku jsme říkali Vinci, ale jaksi se to změnilo ve Vinďu. Je to krásné jméno, doporučuju, možností, jak na něj volat je dost ![]()
Krasne jmeno, take jsem ho chtela dat, ale neshodli jsme se s manzelem a mame Daniela, pokud bude nekdy treti dite a bude to kluk tak urcite Vincent, Vencan, Vinc, Vini, Blahopreju