Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996
. Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou
Děkuji mooc za odpověď ![]()
kookinka píše:
Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996. Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou
Děkuji mooc za odpověď
Ahojky moje známa má Johanku a zadny problem nemela teda alespon nic nerikala ![]()
kookinka píše:
Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996. Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou
Děkuji mooc za odpověď
Myslím, že problém mít nebudeš Johanka je u nás už běžně dávané jméno. Mám taky knížku paní Knappové se jmény, kupovala jsem ji před 3 rokama. Naše dcera se jmenuje Melisa a žádný problém nebyl, nepotřebovali jsme žádné povolení nebo něco. Johanka se minulý měsíc narodila jedné známé. Je to hezké jméno. Johana se mi nelíbí.
![]()
Jo, a jednou to bude stará a taky třeba protivná bába a bude se jí říkat Johanko. Dokonalý, fakt
![]()
Zdrobnělinky zvířátkům, ne do občanky…
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.
Ahoj,
Johanka je hezké jméno, ale asi bych se zamyslela, jestli by nebylo lepší dát jí Johana a doma říkat zdrobněle. U dítěte tonevadí, ale představ si třeba dámu kolem 50ti let, třeba s titulem a na nějaké např. manažerské pozici (to jenom pro představu) která se bude představovat Johanka. Tam už by mi to přišlo poněkud nepatřičné. Ale rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.
Tedy Johanka je pěkné jméno, ale taky bych to nedávala do rodného listu. Však jí tak můžete říkat a až povyroste, tak bude ráda, že to nemá v rodném listě a nemusí se tak představovat. Umím si představit, že by s tím mohla mít problémy. Třeba přijít na pohovor kvůli práci a přestavovat se Johanka… Je to nutné? Ale vaše rozhodnutí…
Kacka2 píše:
Ahoj,
Johanka je hezké jméno, ale asi bych se zamyslela, jestli by nebylo lepší dát jí Johana a doma říkat zdrobněle. U dítěte tonevadí, ale představ si třeba dámu kolem 50ti let, třeba s titulem a na nějaké např. manažerské pozici (to jenom pro představu) která se bude představovat Johanka. Tam už by mi to přišlo poněkud nepatřičné. Ale rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.
Moje řeč
A souhlasím…Johanka je moc pěkné jméno. ![]()
Erian píše:
Jo, a jednou to bude stará a taky třeba protivná bába a bude se jí říkat Johanko. Dokonalý, fakt![]()
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.
Na starou a protivnou bábu se nehodí žádné jméno, může se jí říkat baba nebo ježibaba.....
Všichni nejsou tak při zdi, aby dávali jen jména houfně dávaná
Souhlasím. Kdybych měla ještě jednu holčičku, byla by to Johana. Nevím, proč to zdrobňovat, je to pěkné důstojné jméno pro ženu.
Nejsem si tím na 100% jistá, ale někde jsem četla, že zdrobněliny jmen dát nemůžeš. Zkus se zeptat na matrice…
byron píše:Erian píše:
Jo, a jednou to bude stará a taky třeba protivná bába a bude se jí říkat Johanko. Dokonalý, fakt![]()
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.Na starou a protivnou bábu se nehodí žádné jméno, může se jí říkat baba nebo ježibaba.....
Všichni nejsou tak při zdi, aby dávali jen jména houfně dávaná
Zadny,ale o to min nejaka zdrobnelina
A houfne davana neni ani Johana ![]()
Taky se priklanim spis ke jmenu Johana a zdrobnovat doma ![]()
Ahoj, pokud budeme mít druhou holčičku taky jí chceme dát jméno Johana a Johanka říkat, nějak se mi ty zdrobněliny v rodném listě nelíbí ![]()
Kacka2 píše:
Ahoj,
Pod to se podepíšu ![]()