Jméno pro holčičku - Johanka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
16.7.11 09:44

Jméno pro holčičku - Johanka

Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996 :-P . Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou :-) Děkuji mooc za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
780
16.7.11 09:54
kookinka píše:
Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996 :-P . Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou :-) Děkuji mooc za odpověď :srdce:

Ahojky moje známa má Johanku a zadny problem nemela teda alespon nic nerikala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
16.7.11 10:01

kamarádka má taky Johanku(4roky) a vše v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
16.7.11 10:11

Ahojky, myslím, že by to neměl být prohlém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.11 10:13
kookinka píše:
Ahojte maminky, chtěla jsem se optat zda některé nevíte jestli lze dát holčičce jméno Johanka (ne Johana). Byla jsem si to ověřit na matrice a koukala do knížky od M.Knappové ale z roku 1996 :-P . Myslíte že by to šlo nebo se mám spokojit s Johanou :-) Děkuji mooc za odpověď :srdce:

Myslím, že problém mít nebudeš Johanka je u nás už běžně dávané jméno. Mám taky knížku paní Knappové se jmény, kupovala jsem ji před 3 rokama. Naše dcera se jmenuje Melisa a žádný problém nebyl, nepotřebovali jsme žádné povolení nebo něco. Johanka se minulý měsíc narodila jedné známé. Je to hezké jméno. Johana se mi nelíbí. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
16.7.11 10:44

Jo, a jednou to bude stará a taky třeba protivná bába a bude se jí říkat Johanko. Dokonalý, fakt :lol: :lol:
Zdrobnělinky zvířátkům, ne do občanky…
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
16.7.11 10:50

Ahoj,
Johanka je hezké jméno, ale asi bych se zamyslela, jestli by nebylo lepší dát jí Johana a doma říkat zdrobněle. U dítěte tonevadí, ale představ si třeba dámu kolem 50ti let, třeba s titulem a na nějaké např. manažerské pozici (to jenom pro představu) která se bude představovat Johanka. Tam už by mi to přišlo poněkud nepatřičné. Ale rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.7.11 10:50

Tedy Johanka je pěkné jméno, ale taky bych to nedávala do rodného listu. Však jí tak můžete říkat a až povyroste, tak bude ráda, že to nemá v rodném listě a nemusí se tak představovat. Umím si představit, že by s tím mohla mít problémy. Třeba přijít na pohovor kvůli práci a přestavovat se Johanka… Je to nutné? Ale vaše rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
16.7.11 10:57
Kacka2 píše:
Ahoj,
Johanka je hezké jméno, ale asi bych se zamyslela, jestli by nebylo lepší dát jí Johana a doma říkat zdrobněle. U dítěte tonevadí, ale představ si třeba dámu kolem 50ti let, třeba s titulem a na nějaké např. manažerské pozici (to jenom pro představu) která se bude představovat Johanka. Tam už by mi to přišlo poněkud nepatřičné. Ale rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.

Moje řeč :wink: A souhlasím…Johanka je moc pěkné jméno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.7.11 11:02
Erian píše:
Jo, a jednou to bude stará a taky třeba protivná bába a bude se jí říkat Johanko. Dokonalý, fakt :lol: :lol:
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.

Na starou a protivnou bábu se nehodí žádné jméno, může se jí říkat baba nebo ježibaba.....

Všichni nejsou tak při zdi, aby dávali jen jména houfně dávaná

• Citovat
  • Upravit
424
16.7.11 11:09

Souhlasím. Kdybych měla ještě jednu holčičku, byla by to Johana. Nevím, proč to zdrobňovat, je to pěkné důstojné jméno pro ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.7.11 11:16

Nejsem si tím na 100% jistá, ale někde jsem četla, že zdrobněliny jmen dát nemůžeš. Zkus se zeptat na matrice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
16.7.11 11:35
byron píše:
Erian píše:
Ale osobně se mi teda Johanka taky moc líbí, je to krásný a něžný jméno.

Na starou a protivnou bábu se nehodí žádné jméno, může se jí říkat baba nebo ježibaba.....

Všichni nejsou tak při zdi, aby dávali jen jména houfně dávaná

Zadny,ale o to min nejaka zdrobnelina ;) A houfne davana neni ani Johana ;)
Taky se priklanim spis ke jmenu Johana a zdrobnovat doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie

Ahoj, pokud budeme mít druhou holčičku taky jí chceme dát jméno Johana a Johanka říkat, nějak se mi ty zdrobněliny v rodném listě nelíbí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2921
Kacka2 píše:
Ahoj,
Johanka je hezké jméno, ale asi bych se zamyslela, jestli by nebylo lepší dát jí Johana a doma říkat zdrobněle. U dítěte tonevadí, ale představ si třeba dámu kolem 50ti let, třeba s titulem a na nějaké např. manažerské pozici (to jenom pro představu) která se bude představovat Johanka. Tam už by mi to přišlo poněkud nepatřičné. Ale rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.

Pod to se podepíšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko