Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máte holčičku a má dvě jména? Nebo se chystáte dát dvě? Já mám holčičku jménem Viktorie Vanesa a nyní čekáme další přírustek,ale ještě nevíme co to bude. Pokud holčička, tak bych taky chtěla dát dvě jména.
a proč jste jí to chudince udělali?
ne dělám si srandu, ale mě to příjde zbytečný ![]()
My chtěli Rozálii Emu nebo Rozálii Ellu, ale nakonec to bude nejspíš jen Rozárka. Rodiny to nějak nemohly vydýchat ![]()
Na dvou jménech se mi líbí, že si pak dítě může vybrat, jak chce, aby mu říkalo okolí.
My máme Valerii Ellu
a myslím,že se nám ta jména pro malou povedla.
my budeme mat holcicku - Kristina Elsie. Dovod prozaicky
manzel je anglan a dve mena proste mat musi aj keby traktory padali, tradicia a co ja viem co, by sa snad rozviedol, kebyze to nepovolim
Aj synator ma dve mena. Je to zbytocna haluz (v kazdom uradnom domumente sa zo zakona MUSIA uvadzat obidve mena), ale co uz narobim
dobrovolne by som dve mena nedala.
Tak my zijeme v Anglii a tady se dava druhe jmeno, takze syn je Dominic Logan a pokud budeme mit holcicku, bude to Grace Isabella.
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
Scarlett2011 píše:
Tak my zijeme v Anglii a tady se dava druhe jmeno, takze syn je Dominic Logan a pokud budeme mit holcicku, bude to Grace Isabella.
LuckaPt píše:
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Myslím, že se tak podepisovat musí. Je to jeho jméno
Měli jsme takový případ na škole a musel se tak podepisovat.
Ahoj, naše dcera se jmenuje Sophia Ellen. Mě se zkrátka líbí, že má někdo jména dvě, tak proč je nedat?
LuckaPt píše:
všude na úředních dokumentech bude muset vypisovat obojí, na sešity ve škole taktéž ![]()
Sestra má holčičku Viktorie Nina, ale druhé jméno nikdo nepoužívá, tak se mi to zdá zbytečné. ![]()
Strašně by se mi líbilo Sofie Nella, ale neprojde to (zatím hypoteticky), navíc mi bylo vyčteno že se chci opičit po Gottových
![]()
Tak aspoň ta Sofie ![]()
My chtěli dát Emma Elle, ale jelikož Emmiček i Ellinek je hodně, tak to bude nejspíš „jen“ Noemi…
Jinak mně se druhé jméno jen když to první je krátké…
A mám ségru, ta se jmenuje Sarah Maria ![]()