Dvě jména u holčičky - podělte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elessar
5.10.13 06:39

@maca36 super nápad :palec:

• Citovat
  • Upravit
389
5.10.13 06:53

Asi z nicku je jasný jméno holčičky. Chlapa je z holandska, je to tam běžné mít 2 jména, nijak jsem se nevzpirala, ale chtěla jsem aby druhé jméno bylo krátké a aby to pasovalo k příjmení. Vzhledem k tomu, že příjmení jsou taky dvě, teda…van…, tak to pasuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
19.6.14 08:20

Lily Valerie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
9.4.16 09:17

Ahojky oživuji diskuzi:-) čekáme druhé miminko a nejspíš to bude holčička takže dilema nad jmény, první kluk byl jasný ten je Dominik, ale ta holka trochu pokulhává :-D já vždycky chtěla Emu po prababičce, ale teď když to slýchávám okolo přijde mi to jméno dost tvrdé a krátké a hlavně kolem nás se ted během jednoho roku narodilo 5 Emiček, ale vzdát se ho nechci, zase jsem chtěla aby obě (nebo tři) děti byly od D.
našla jsem kompromis, který se líbí manželovi i mě, ale nejsem si jistá jak to zní, třeba to rozseknete za mě :-)
Takže nejvíc zatím vede kombinace Daniela Ema Johnová. Co vy na to?
případně jiné kombinace s jmény Daniela, Ema, Laura ( tu chce starší bráška :-)) a Nela. Vždycky jsem chtěla i Sofii, ale tu dala mamka mé mladší sestřičce takže to už by bylo asi trochu moc.
díky za nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.16 09:25

@smajlicek90 my mame emmu marii. S manzelem jsme spolu kolem.15 let a tuto kombinaci jsme chteli vzdy. Ma to spojitost s nasimi predky.
Ema neni tvrda. Ma kupu zdrobnelin, tvaru a patvaru. Blby je, ze je to nyni jedno z tech in jmen. Ale to bych neresila. Libi se vam, tak ho dejte. A gratulace k holcicce.
Anonym, osobni info

• Citovat
  • Upravit
9.4.16 09:26

@smajlicek90 já teda osobně bych dlouhé jako Daniela nedávala já bych zvolila kratší alternativa i když zní tvrdě Dana Emma, Dara/Darina Emma nebo Dita Emma pokud chceš od D :-) A když už tak z Tvé nabídky je pro mě kouzelné Laura Emma :-) A chápu Tvé od Dé. Já chci chlapečky od J - Jakub, Jáchym a holčičky od E - Emma, Elen(a), protože já jsem Kristýna a manžel Dominik tak ať zastoupíme pár písmen v abecedě :-D A jinak příjmení Věchtovi (Věchet/Věchtová) takže se mi k tomu hodí naše alternativy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1599
9.4.16 10:12

Bracha ma dceru Ellen Mia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.4.16 16:34

Ahoj holky jsem v 16tt a na genetice nam rekli ze to bude holccicka ted sem byla v utery na kontrole u meho dr a rekl ze to nepozna ale jdu 12.5 na druhy screening tak doufam ze nam nasi princeznu potvrdi chteli bysme s pritelem taky dve jmena victorie katerina victorka se liby pritelovi aj me samozdrejme a katerina po me sestricce ktera nas opustila tak proto chci jmeno katerina a nemusi byt pokrtena ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 16:36

@Luci26 nee dnes už nemusíš nechat křtít, kamarád má Jana Jakuba a taky není křtěný :-) Co si zapises a co ti schválí na matrice bude mít mimčo v RL :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.4.16 18:59

@Kristyna.Vechtova a pouziva se prvni jmeno?? Nebo to druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 19:04

@Luci26 můžeš při oslovování a tak jen to jedno ale na ofiko papírech jako vysvědčení, zápis v MŠ a ZŠ a sešity a tak musí mít obě pokud je bude mít v rodném listě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.4.16 19:53

Takze kdyz bude victorie katerina schilderova tak se musi se tak vsude podepisovat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 20:04

@Luci26 no na ofiko papírech jo jako občanka, zápis v MŠ i ZŠ, přihlášky na cokoli.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
14.4.16 20:10
@Luci26 píše:
Takze kdyz bude victorie katerina schilderova tak se musi se tak vsude podepisovat???

Samozřejmě podepisovat se může jen příjmením, vždyť i když máš jedno jméno, tak se podepisuješ jen příjmením, nevím o situaci, kde by bylo nutno se podepsat jménem i příjmením. Na oficiálních dokladech bude mít obě jména. Moje vnučky mají také dvě jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.4.16 20:46

@mamoch dekuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie