Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Asi z nicku je jasný jméno holčičky. Chlapa je z holandska, je to tam běžné mít 2 jména, nijak jsem se nevzpirala, ale chtěla jsem aby druhé jméno bylo krátké a aby to pasovalo k příjmení. Vzhledem k tomu, že příjmení jsou taky dvě, teda…van…, tak to pasuje. ![]()
Ahojky oživuji diskuzi:-) čekáme druhé miminko a nejspíš to bude holčička takže dilema nad jmény, první kluk byl jasný ten je Dominik, ale ta holka trochu pokulhává
já vždycky chtěla Emu po prababičce, ale teď když to slýchávám okolo přijde mi to jméno dost tvrdé a krátké a hlavně kolem nás se ted během jednoho roku narodilo 5 Emiček, ale vzdát se ho nechci, zase jsem chtěla aby obě (nebo tři) děti byly od D.
našla jsem kompromis, který se líbí manželovi i mě, ale nejsem si jistá jak to zní, třeba to rozseknete za mě ![]()
Takže nejvíc zatím vede kombinace Daniela Ema Johnová. Co vy na to?
případně jiné kombinace s jmény Daniela, Ema, Laura ( tu chce starší bráška
a Nela. Vždycky jsem chtěla i Sofii, ale tu dala mamka mé mladší sestřičce takže to už by bylo asi trochu moc.
díky za nápady
@smajlicek90 my mame emmu marii. S manzelem jsme spolu kolem.15 let a tuto kombinaci jsme chteli vzdy. Ma to spojitost s nasimi predky.
Ema neni tvrda. Ma kupu zdrobnelin, tvaru a patvaru. Blby je, ze je to nyni jedno z tech in jmen. Ale to bych neresila. Libi se vam, tak ho dejte. A gratulace k holcicce.
Anonym, osobni info
@smajlicek90 já teda osobně bych dlouhé jako Daniela nedávala já bych zvolila kratší alternativa i když zní tvrdě Dana Emma, Dara/Darina Emma nebo Dita Emma pokud chceš od D
A když už tak z Tvé nabídky je pro mě kouzelné Laura Emma
A chápu Tvé od Dé. Já chci chlapečky od J - Jakub, Jáchym a holčičky od E - Emma, Elen(a), protože já jsem Kristýna a manžel Dominik tak ať zastoupíme pár písmen v abecedě
A jinak příjmení Věchtovi (Věchet/Věchtová) takže se mi k tomu hodí naše alternativy ![]()
Ahoj holky jsem v 16tt a na genetice nam rekli ze to bude holccicka ted sem byla v utery na kontrole u meho dr a rekl ze to nepozna ale jdu 12.5 na druhy screening tak doufam ze nam nasi princeznu potvrdi chteli bysme s pritelem taky dve jmena victorie katerina victorka se liby pritelovi aj me samozdrejme a katerina po me sestricce ktera nas opustila tak proto chci jmeno katerina a nemusi byt pokrtena ne??
@Luci26 nee dnes už nemusíš nechat křtít, kamarád má Jana Jakuba a taky není křtěný
Co si zapises a co ti schválí na matrice bude mít mimčo v RL ![]()
@Luci26 můžeš při oslovování a tak jen to jedno ale na ofiko papírech jako vysvědčení, zápis v MŠ a ZŠ a sešity a tak musí mít obě pokud je bude mít v rodném listě ![]()
Takze kdyz bude victorie katerina schilderova tak se musi se tak vsude podepisovat???
@Luci26 no na ofiko papírech jo jako občanka, zápis v MŠ i ZŠ, přihlášky na cokoli.. ![]()
@Luci26 píše:
Takze kdyz bude victorie katerina schilderova tak se musi se tak vsude podepisovat???
Samozřejmě podepisovat se může jen příjmením, vždyť i když máš jedno jméno, tak se podepisuješ jen příjmením, nevím o situaci, kde by bylo nutno se podepsat jménem i příjmením. Na oficiálních dokladech bude mít obě jména. Moje vnučky mají také dvě jména.
@maca36 super nápad