Dvě jména u holčičky - podělte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1350
13.7.11 21:21

Taky myslím že by se používalo jen to první, takže já to asi nechám takhle. Stejně bych nic inteligentního nevymyslela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.7.11 21:22
Terezx píše:
Billi píše:
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… :-)
Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc… :nevim: Aha, tak ségra právě používá hlavně to první…a i lidi okolo ní…

To právě většina. Mně to přišlo jako matení dítěte, když mu maminka např. říká Petruško a táta Eliško.

• Citovat
  • Upravit
3017
13.7.11 21:27

No a co teprve spaneli, ti maji dve jmena a dve prijmeni, jedno po matce a druhe po otci :-) Takze to je pak samy „jose maria rodriquez hernandez“ ;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
13.7.11 21:33

Co dvě, někdy i víc… :mrgreen: kamarád má asi 4 jména a 2 příjmení :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3544
13.7.11 21:34
Billi píše:
Terezx píše:
Billi píše:
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… :-)

ja si myslim, ze to dite nemate, ze mu to prijde prirozene, pokud mu mamka rika jenom napr. jano a tatka jenom evo.......je to jako kdyby mela rodice francouze a nemku......s tatou po francouzky a s mamou po nemecky

Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc… :nevim:
Aha, tak ségra právě používá hlavně to první…a i lidi okolo ní… To právě většina. Mně to přišlo jako matení dítěte, když mu maminka např. říká Petruško a táta Eliško.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
13.7.11 21:36

jeziiiiis to jsem cely zblbla tu citaci :zed: :zed: :zed: pardon.....takze jediny zmateny dite tu jsem ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
proste, chapete me, zejo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
13.7.11 21:36

Kamarádka ze základky je Magda Anna, ale vždycky používala jen Magda, málokdo věděl, že má i druhé jméno.

My o tom zatím neuvažovali, ale já jsem pro každou špatnost, příjmení máme kilometrový, tak proč ne i druhý jméno, já mám taky dvě, jsem Tereza Anežka, ale taky to používám jen když chci a manžel má vlastně tři a používá jen jedno :-)
A chtěla bych, aby druhé bylo po babičce nebo po dědovi, ale to mi asi neprojde, neshodnem se ani na tom jednom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
13.7.11 22:17

ahojky, manžel má v péči dcerku z prvního vztahu, o kterou pečuji. bohužel dcerka má mentální postižení. s bývalou partnerkou ji dali dvě jména. dcerka se jmenuje helen nicole šimůnková. vzhledem k tomu, že budeme rádi, pokud se naučí vůbec psát písmenka, je to pro ni v životě za trest. stěží bude schopná napsat jedno jméno, natož dvě a ještě v těchhle tvarech. takže za mě dvě jména, natož dlouhá nebo ve zvláštních tvarech, určitě ne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
13.7.11 23:26

Ja mam Marianu Luisu. Nechtela jsem ji sidit, kdyz muzu dat dve, tak proc jen jedno :-)
V jeslich bylo hodne deti se dvema jmeny, zrovna si ale na zadne nevzpomenu :think: Jo vlastne nedavno jsem potkala maminku s dcerkou Elen Luisa :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
13.7.11 23:43

Sofie Nela Holá … něco mi tam nesedí :think:
Co Sofie Alexandra Holá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
13.7.11 23:50

Sofie Anna je také moc hezké, nad touhle kombinací jsme také hodně přemýšleli. Také se mi v hlavě pořád honila tahle jména (Anna, Alexandra, Sophia, Ellen), tak jsem se rozhodla, že se první dcera bude jmenovat Sophia Ellen a pokud se nám narodí druhá dcera, bude se jmenovat Alexandrine Anna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
14.7.11 09:50
Terezx píše:
Meredit píše: Ženy, vy mě ještě přesvědčíte :lol:
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?
Mně nějak nejde Nela a Holá…zvolila bych jiné druhé jméno..ale to je jen můj názor :wink:

Tuhle kombinaci mám taky v plánu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
14.7.11 09:56

Já malé říkám Viktorko s tátou a třeba některé tety a sterjové s babičkou ji říkají Vanesko. Slyší na obě-je zvyklá od narození a nemá s tím problém i dětem se předstvuje dvěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
14.7.11 09:57

Mě se líbí ta Sofie Nela nebo Nela Elen. Zalíbila se mi Nelinka, ale nevím jaké k tomu se je ště hodí a zda to dát na první nebo druhé. :think: No času máme ještě dost, třeba to bude Dominik :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
14.7.11 10:15

Sofie Ellen, to zní taky krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie