Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky myslím že by se používalo jen to první, takže já to asi nechám takhle. Stejně bych nic inteligentního nevymyslela ![]()
Terezx píše:Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc…Billi píše:I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno…
To právě většina. Mně to přišlo jako matení dítěte, když mu maminka např. říká Petruško a táta Eliško.
No a co teprve spaneli, ti maji dve jmena a dve prijmeni, jedno po matce a druhe po otci
Takze to je pak samy „jose maria rodriquez hernandez“ ![]()
Billi píše:Aha, tak ségra právě používá hlavně to první…a i lidi okolo ní… To právě většina. Mně to přišlo jako matení dítěte, když mu maminka např. říká Petruško a táta Eliško.Terezx píše:Billi píše:I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno…ja si myslim, ze to dite nemate, ze mu to prijde prirozene, pokud mu mamka rika jenom napr. jano a tatka jenom evo.......je to jako kdyby mela rodice francouze a nemku......s tatou po francouzky a s mamou po nemecky
Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc…
jeziiiiis to jsem cely zblbla tu citaci
pardon.....takze jediny zmateny dite tu jsem ja
![]()
proste, chapete me, zejo? ![]()
Kamarádka ze základky je Magda Anna, ale vždycky používala jen Magda, málokdo věděl, že má i druhé jméno.
My o tom zatím neuvažovali, ale já jsem pro každou špatnost, příjmení máme kilometrový, tak proč ne i druhý jméno, já mám taky dvě, jsem Tereza Anežka, ale taky to používám jen když chci a manžel má vlastně tři a používá jen jedno ![]()
A chtěla bych, aby druhé bylo po babičce nebo po dědovi, ale to mi asi neprojde, neshodnem se ani na tom jednom ![]()
ahojky, manžel má v péči dcerku z prvního vztahu, o kterou pečuji. bohužel dcerka má mentální postižení. s bývalou partnerkou ji dali dvě jména. dcerka se jmenuje helen nicole šimůnková. vzhledem k tomu, že budeme rádi, pokud se naučí vůbec psát písmenka, je to pro ni v životě za trest. stěží bude schopná napsat jedno jméno, natož dvě a ještě v těchhle tvarech. takže za mě dvě jména, natož dlouhá nebo ve zvláštních tvarech, určitě ne. ![]()
Ja mam Marianu Luisu. Nechtela jsem ji sidit, kdyz muzu dat dve, tak proc jen jedno ![]()
V jeslich bylo hodne deti se dvema jmeny, zrovna si ale na zadne nevzpomenu
Jo vlastne nedavno jsem potkala maminku s dcerkou Elen Luisa ![]()
Sofie Nela Holá … něco mi tam nesedí ![]()
Co Sofie Alexandra Holá?
Sofie Anna je také moc hezké, nad touhle kombinací jsme také hodně přemýšleli. Také se mi v hlavě pořád honila tahle jména (Anna, Alexandra, Sophia, Ellen), tak jsem se rozhodla, že se první dcera bude jmenovat Sophia Ellen a pokud se nám narodí druhá dcera, bude se jmenovat Alexandrine Anna.
Terezx píše:Meredit píše: Ženy, vy mě ještě přesvědčíteMně nějak nejde Nela a Holá…zvolila bych jiné druhé jméno..ale to je jen můj názor
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?
Tuhle kombinaci mám taky v plánu ![]()
Já malé říkám Viktorko s tátou a třeba některé tety a sterjové s babičkou ji říkají Vanesko. Slyší na obě-je zvyklá od narození a nemá s tím problém i dětem se předstvuje dvěma.
Mě se líbí ta Sofie Nela nebo Nela Elen. Zalíbila se mi Nelinka, ale nevím jaké k tomu se je ště hodí a zda to dát na první nebo druhé.
No času máme ještě dost, třeba to bude Dominik ![]()