Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě by dvě jména neprošli.
Ale šíleně se mi líbí Anna Sofie nebo Sofie Anna. ![]()
Já sama dvě jména mám a jako postižení to nevnímám.
Mimoto mezi kámošema (co se mnou nechodili do školy) to ani nikdo nevěděl.
Až po čase, určitě jsem se nepředstavovala na diskotéce celým jménem. ![]()
Dalšímu dítku plánujeme dát jméno Anna Kateřina. Uvidíme. Dáváme dvě jména jen holčičkám. ![]()
Billi píše:LuckaPt píše:My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
Myslím, že se tak podepisovat musí. Je to jeho jménoMěli jsme takový případ na škole a musel se tak podepisovat.
Ale jak často a kde se člověk podepisuje celým jménem, já už to svoje jméno snad ani neumím napsat ![]()
Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen ![]()
Kamarádka má holčičky se dvěma jménama. Linda Viktoria a Sofie Ella. A jiná kamarádka má Magdalénu Elizabeth. Mě se dvě jména nelíbí. Ale každého věc.
Ženy, vy mě ještě přesvědčíte ![]()
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?
Meredit píše: Ženy, vy mě ještě přesvědčíte
Mně nějak nejde Nela a Holá…zvolila bych jiné druhé jméno..ale to je jen můj názor ![]()
Jsem vždycky chtěla Nelinku
Si najdu chlapa s tak blbým jménem
Tak třeba něco poraďtě, Sofie je pro mě jasná
![]()
Meredit píše:
![]()
Musí se vybrat správná kombinace, jinak to bude pro něj trest. ![]()
U některých příjmení je problém vybrat i jen jedno jediný jméno… ![]()
Meredit píše:
Jsem vždycky chtěla NelinkuSi najdu chlapa s tak blbým jménem
Tak třeba něco poraďtě, Sofie je pro mě jasná
![]()
A co naopak? ![]()
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… ![]()
ja jsem puvodne nad dvema jmenama neuvazovala, ale zatim to tak k tomu smeruje.......Viktorie Lea......viktorie se mi libi a lea je po me sestre, hraji tam roli osobni duvody proc chci aby moje dcera mela i sestrino jmeno…uvidim, treba se me splasi hormony a bude to petra ![]()
RyBANA píše:Billi píše:LuckaPt píše:My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
Myslím, že se tak podepisovat musí. Je to jeho jménoMěli jsme takový případ na škole a musel se tak podepisovat.
Ale jak často a kde se člověk podepisuje celým jménem, já už to svoje jméno snad ani neumím napsat
Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen
Špatně jsem to vyjádřila. Nemyslela jsem podpisy na sešitě, ale obecně dokumenty. Veškeré osobní úřední dokumenty žáka. Jeho třídní z toho byla nadšená. Měl i celkem dlouhé příjmení ![]()
Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc… ![]()
Billi píše:RyBANA píše:Špatně jsem to vyjádřila. Nemyslela jsem podpisy na sešitě, ale obecně dokumenty. Veškeré osobní úřední dokumenty žáka. Jeho třídní z toho byla nadšená. Měl i celkem dlouhé příjmeníBilli píše:LuckaPt píše:My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Ale jak často a kde se člověk podepisuje celým jménem, já už to svoje jméno snad ani neumím napsat
Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen
Takže je to problém třídní, ale ne žáka ![]()
Jako já prostě tenhle argument neberu. Kdybych se nevdávala, tak jsem se celým jménem nepodepsala snad už i roky ![]()
Billi píše:I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno…
Aha, tak ségra právě používá hlavně to první…a i lidi okolo ní…