Dvě jména u holčičky - podělte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
878
13.7.11 20:41

Mě by dvě jména neprošli.
Ale šíleně se mi líbí Anna Sofie nebo Sofie Anna. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.7.11 20:46

Já sama dvě jména mám a jako postižení to nevnímám. :lol: Mimoto mezi kámošema (co se mnou nechodili do školy) to ani nikdo nevěděl. :mrgreen: Až po čase, určitě jsem se nepředstavovala na diskotéce celým jménem. :mrgreen:
Dalšímu dítku plánujeme dát jméno Anna Kateřina. Uvidíme. Dáváme dvě jména jen holčičkám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.7.11 20:48
Billi píše:
LuckaPt píše:
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Myslím, že se tak podepisovat musí. Je to jeho jméno :think: Měli jsme takový případ na škole a musel se tak podepisovat.

Ale jak často a kde se člověk podepisuje celým jménem, já už to svoje jméno snad ani neumím napsat :lol:

Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.7.11 20:49

Kamarádka má holčičky se dvěma jménama. Linda Viktoria a Sofie Ella. A jiná kamarádka má Magdalénu Elizabeth. Mě se dvě jména nelíbí. Ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
13.7.11 20:51

Ženy, vy mě ještě přesvědčíte :lol:
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
13.7.11 20:52
Meredit píše: Ženy, vy mě ještě přesvědčíte :lol:
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?

Mně nějak nejde Nela a Holá…zvolila bych jiné druhé jméno..ale to je jen můj názor :wink:

• Citovat
  • Upravit
1350
13.7.11 20:55

Jsem vždycky chtěla Nelinku :-) Si najdu chlapa s tak blbým jménem :lol: Tak třeba něco poraďtě, Sofie je pro mě jasná :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.7.11 20:56
Meredit píše:
Ale Sofie Nela Holá? Napsané to vypadá hrozně, že?

:lol: :lol:
Musí se vybrat správná kombinace, jinak to bude pro něj trest. :lol:
U některých příjmení je problém vybrat i jen jedno jediný jméno… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
13.7.11 20:57
Meredit píše:
Jsem vždycky chtěla Nelinku :-) Si najdu chlapa s tak blbým jménem :lol: Tak třeba něco poraďtě, Sofie je pro mě jasná :srdce: :kytka:

A co naopak? :wink:
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… :-)

• Citovat
  • Upravit
3544
13.7.11 20:59

ja jsem puvodne nad dvema jmenama neuvazovala, ale zatim to tak k tomu smeruje.......Viktorie Lea......viktorie se mi libi a lea je po me sestre, hraji tam roli osobni duvody proc chci aby moje dcera mela i sestrino jmeno…uvidim, treba se me splasi hormony a bude to petra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
13.7.11 21:02

Viktorie Lea mi zní líp než Petra Lea :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.7.11 21:15
RyBANA píše:
Billi píše:
LuckaPt píše:
Holky jen tak čistě ze zvědavosti proč dáváte dvě jména? vím,že někde je zvykem dávat druhé jméno po prarodičích. A když se potom bude podepisovat třeba na úřadě tak musí napsat obě?
My jsme to chtěli dát, protože se nám ta kombinace jmen moc líbí. Nemáme k tomu žádný extra důvod.
Myslím, že se tak podepisovat musí. Je to jeho jméno :think: Měli jsme takový případ na škole a musel se tak podepisovat.

Ale jak často a kde se člověk podepisuje celým jménem, já už to svoje jméno snad ani neumím napsat :lol:

Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen :wink:

Špatně jsem to vyjádřila. Nemyslela jsem podpisy na sešitě, ale obecně dokumenty. Veškeré osobní úřední dokumenty žáka. Jeho třídní z toho byla nadšená. Měl i celkem dlouhé příjmení :lol:

• Citovat
  • Upravit
Billi
13.7.11 21:17
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… :-)

Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20296
13.7.11 21:17
Billi píše:
RyBANA píše:
Billi píše:
LuckaPt píše:

Takže ty podpisy bych fakt neřešila. Na školním sešitě je jedno kolik si tam napíše jmen :wink:
Špatně jsem to vyjádřila. Nemyslela jsem podpisy na sešitě, ale obecně dokumenty. Veškeré osobní úřední dokumenty žáka. Jeho třídní z toho byla nadšená. Měl i celkem dlouhé příjmení :lol:

Takže je to problém třídní, ale ne žáka :mrgreen:
Jako já prostě tenhle argument neberu. Kdybych se nevdávala, tak jsem se celým jménem nepodepsala snad už i roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
13.7.11 21:19
Billi píše:
I když vlastně, stejně to druhé jméno nebude používat tak jako to první, takže je to jedno… :-) Nemusí být pravda. Známá má u holčičky 2 jména a ona používá jedno a otec druhé. Mně osobně to přijde jako dost zvrhlé, ale je to jejich věc… :nevim:

Aha, tak ségra právě používá hlavně to první…a i lidi okolo ní…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence